مشاور امنیت ملی كاخ سفید: آمریكا تهدید كره شمالی را تحمل نخواهد كرد

به گزارش نما- واحدمرکزی خبر نوشت: ژنرال اچ آر مک مستر مشاور امنیت ملی آمریکا گفت خط قرمز مشخصی درباره کره شمالی ترسیم نشده است اما رئیس جمهور آمریکا دستیابی این کشور به توانمندی را که از طریق آن آمریکا را تهدید کند، تحمل نمی کند.

مجری شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی در گفتگو با مک مستر به موضع گیری های اخیر دولت آمریکا درباره کره شمالی پرداخت و گفت: در نشست ده روز پیش موسسه اسپن، جو دانفورد رئیس ستاد مشترک ارتش گفت: «همیشه گزینه نظامی وجود دارد و این گزینه هولناک خواهد بود.» (سناتور) لیندسی گراهام اوایل این هفته در برنامه تودی شو، گفت: «ما باید این رژیم و بازدارندگی آن را نابود کنیم.»

رکس تیلرسون وزیر خارجه نیز روز سه شنبه گفت: «کره شمالی هیچ راهی برای ما به جز تلاش برای محافظت از خودمان، باقی نگذاشته است.» و پس از آن رئیس ستاد مشترک ارتش گفت: «فقط به این علت که هر گزینه ای (در برابر این کشور) بد است، به این معنا نیست که راه انتخاب از بین گزینه ها برای شما بسته است.» آیا ما به حمله ای پیش‌دستانه فکر می کنیم؟ آیا شما سرگرم آماده کردن ما برای اولین حمله به کره شمالی هستید؟ مک مستر گفت: شما درباره جنگ می پرسید، جنگی که بتواند کره شمالی را از اینکه با سلاح هسته ای آمریکا را تهدید کند، بازدارد. اینطور نیست؟ رئیس جمهور در این خصوص بسیار صریح بوده است.

او گفت تحمل نمی کند که کره شمالی به توانایی برسد که بتواند از طریق آن آمریکا را تهدید کند. این موضوع از نظر رئیس جمهور، پذیرفتنی نیست. بنابراین ما باید همه گزینه ها را فراهم کنیم که شامل گزینه نظامی هم می شود. حالا سوال اینست که آیا ما حاضر هستیم به گزینه پرهزینه جنگ، با در نظر گرفتن رنج بسیاری از مردم -عمدتا کره جنوبی- دست بزنیم؟ ما می دانیم که رژیم کره شمالی، سعی می کند از کره جنوبی در این خصوص مانند گروگان استفاده کند. ما این موضوع را درک می کنیم. از این رو، کاری که ما باید انجام دهیم، این است که این رژیم را تحت فشار بگذاریم، کیم جونگ اون و افراد اطرافش را تحت فشار بگذاریم تا به این نتیجه برسند که به نفعشان است که غیرهسته ای شوند. از نشست موفق رئیس جمهور با رئیس جمهور شی (رئیس جمهور چین)، سه نکته به دست آمد. اول اینکه کیم جونگ اونی که به سلاح هسته ای مسلح باشد، فقط تهدیدی برای آمریکا نیست، بلکه همه متحدان بزرگ ما -ژاپن، کره جنوبی و نیز چین- را تهدید می کند.

دوم اینکه، همکاری ما با آنها نمی تواند «توقف در برابر توقف» باشد؛ اینکه ما آموزش هایمان را متوقف کنیم و بعد آنها هم برنامه شان را متوقف کنند. زیرا آنها هم اکنون در آستانه رسیدن به توانایی (هسته ای) قرار دارند. توقف در ازای توقف، دیگر موثر نخواهد بود. بنابراین هدف عاری ساختن شبه جزیره کره از سلاح های هسته ای است. نکته سوم، اینست که چین اذعان دارد، نفوذ اقتصادی گسترده و تعیین کننده ای در آنجا دارد. آنها ممکن است روابط سیاسی گسترده ای با کیم جونگ اون نداشته باشند اما می دانند که قادر به کنترل اوضاع (از طریق اقتصادی) هستند. بنابراین ما به همکاری با چینی ها در این حوزه اولویت داده ایم. مجری برنامه سوال کرد آیا حذف کیم جونگ اون، می تواند رفتار رژیم او را تغییر دهد؟ مک مستر گفت: من مطمئن نیستم. من فکر نمی کنم کسی، تصویری کاملا روشنی از سازوکار داخلی رژیم او داشته باشد. چیزی که مشخص است، اینست که رژیم کره شمالی، رژیم خودکامه ای است که از پایان جنگ جهانی دوم به این سو، اعتبار آن منقضی شده است.

این رژیم نسل سوم خود را پشت سر می گذارد و آنچه ما می بینیم این است که از دو رهبر قبل از خود، خشن تر عمل می کند و حتی اعضای خانواده خود را می کشد، با این حال پیش بینی اینکه آینده رژیم چه خواهد بود، غیرممکن است. مجری برنامه در خصوص برآوردهای قبلی سوال کرد که پیش بینی کرده اند درصورت بروز جنگ کره، تلفات آن میلیونی خواهد بود، و گفت آیا این برآوردها همچنان معتبر است؟ مک مستر گفت: پیش بینی اتفاقاتی که در جنگ رخ می دهد، اغلب غیرممکن است. زیرا در جنگ سلسله اتفاقاتی در هر دو طرف رخ می دهد که بر اقدامات نیروهای شما و دشمن، تاثیر می گذارد.

شما همواره باید این سوالات را از خود بپرسید که اتفاق بعدی چه خواهد بود؟ مخاطرات (آن) چیست؟ چطور می توان آن مخاطرات را به حداقل رساند؟ شما می دانید که جنگ، جدی ترین تصمیمی است که یک رئیس جمهور مجبور می شود آن را اتخاذ کند. بنابراین باید به این بیندیشیم که چطور می توانیم اطمینان حاصل کنیم که از همه امکاناتمان و دیگر فرصت ها برای رسیدن به هدف کاملا روشن خلع سلاح شبه جزیره کره بدون دست زدن به جنگ، استفاده کرده ایم؟ مک مستر در خصوص اینکه آیا در صورت تصمیم به جنگ، این موضوع از قبل به اطلاع چین خواهد رسید، گفت: من نمی توانم دباره جزئیات برنامه های عملیاتی یا راهبردهایمان صحبت کنم. وی درباره اینکه آیا کره جنوبی در چنین شرایطی به بازدارندگی هسته ای نیاز ندارد، گفت موضوع این است که بازدارندگی هسته ای آمریکا، متحدانش را نیز در بر می گیرد. اگر رژیم منع تولید و تکثیر تسلیحات هسته ای از دست برود، خبر بدی برای همه -کره جنوبی، ژاپن، چین، روسیه و دیگران- خواهد بود. بنابراین به نفع همه است که برای غیرهسته ای کردن کره شمالی تلاش کنیم. مجری برنامه سوال کرد: آیا خط قرمزی هست که کیم جونگ اون باید از آن مطلع شود؟ مک مستری گفت: رئیس جمهور ترامپ در این خصوص بسیار صریح بوده است. او از قبل خط قرمز تعیین نمی کند. اما من فکر می کنم رویکرد کلی او کاملا روشن است، اینکه او می خواهد مطمئن باشد کره شمالی به توانایی دست نمی یابد که از طریق آن قادر به تهدید کردن آمریکا باشد.

۱۳۹۶/۵/۱۵

اخبار مرتبط