مكانیسم‌های جدید صدور روادید اربعین

دبیر ستاداربعین گفت:محدودیت‌های فنی صدور روادید در اربعین95 در سفارت‌ عراق وجود داشت كه این محدودیت‌ها رفع شد اما امسال باتدابیر صورت گرفته با عراق،سفارت این كشور مكانیسم‌های جدیدی را درنظر گرفته است.

به گزارش نما به نقل از فارس، مجید آقابابایی در نشست مشترک ستاد مرکزی اربعین و ستاد اربعین مستقر در عراق که امروز در وزارت کشور برگزار شد در جمع خبرنگاران گفت: امروز (سه‌شنبه) هشتمین نشست ستاد مرکزی اربعین حسینی و ستاد اربعین مستقر در عراق برگزار شد، ‌افزود: در کنسول‌های ایران در شهرهای عراق و مسئولان و رؤسای کمیته‌های مختلف و نمایندگان سازمان‌ها، دستگاه‌ها و ارگان‌ها حضور داشتند که تلاش کردیم سیاست‌های مدیریت‌شده‌ای جمهوری اسلامی ایران جهت اعزام زائران به عراق را تبیین کنیم.

مدیرکل امور مرزهای وزارت کشور خاطرنشان کرد: آسیب‌شناسی مناسبی از اربعین سال گذشته صورت گرفته و تدابیر جدید در اربعین 96 جهت عزیمت سهل‌تر زائران اتخاذ و در این نشست تصمیم‌گیری لازم صورت گرفت.

وی افزود: زیرساخت‌های ایجادشده با زیرساخت‌های موجود در عراق باید متناسب با یکدیگر باشند که در هنگام عزیمت پرحجم زائران ایرانی در مرز عراق مشکلاتی را ایجاد نکند. به همین دلیل با رایزنی انجام شده با مسئولان عراقی تلاش شده در مرزهای 3 یا 4 گانه زمینی این موضوع رفع شود.

دبیر ستاد مرکزی اربعین افزود: ظرفیت‌های گیت‌های خروجی ایران و ظرفیت گیت‌های ورودی عراق محدود است ولی در تفاهم نهایی این موضوع را با طرف عراقی حل‌وفصل خواهیم کرد.

وی با اشاره به سفر وزیر کشور عراق به یاران که در روز یکشنبه صورت می‌گیرد، گفت: امضای یادداشت تفاهم اربعین حسینی بین کشورهای ایران و عراق به‌عنوان مسئولان ارشد ستاد اربعین می‌تواند سفری سهل‌تر را برای زائران ایرانی نوید دهد.

آقابابایی افزود: سال قبل به نسبت اربعین سال 94 امکانات بیشتر و سفر سهل‌تری را جهت عزیمت زائران ایرانی به اربعین شاهد بودیم که این امر در زمینه صدور روادید و عزیمت آنها به مرزها کاملاَ مشهود بود.

دبیر ستاد مرکزی اربعین خاطرنشان کرد: محدودیت‌های فنی صدور روادید در اربعین سال 95 در سفارت عراق وجود داشت که این محدودیت‌ها با رایزنی‌های صورت گرفته به‌ویژه در بخش مانیفست رفع شد. اما امسال با تدابیر صورت گرفته با عراق، سفارت این کشور در ایران مکانیسم‌های جدیدی را در نظر گرفته است.

وی بابیان اینکه تقسیم‌بندی استانی برای خروج زائران ایرانی از مرزهای زمینی به تناسب جغرافیایی استانی و عزیمت زائران به کربلا صورت خواهد گرفت.

آقابابایی افزود: مرز سومار بازارچه مرزی دارد اما این مرز جهت خروج زائران ایرانی امکانات زیرساختی مناسبی ندارد ضمن اینکه عراقی‌ها هم ملاحظات امنیتی برای استفاده حداکثری از این مرز را دارد اما تلاش می‌شود با بهره‌مندی از مرز خسروی جهت تردد زائران مشکلات آنها کم شود.

۱۳۹۶/۵/۱۷

اخبار مرتبط