با برگزاري مراسم تنفيذ و تحليف، آقاي حسن روحاني در جايگاه رياستجمهوري دولت دوازدهم فعاليت خود را آغاز کرد. اولين گام در اين مسير معرفي اعضاي کابينه است که اين امر روز گذشته انجام شد و آقای روحانی 17 وزير را به مجلس پيشنهاد داد و تنها کرسي وزارت علوم است که بينام مانده است و طي روزهاي آتي مشخص خواهد شد. در اين ميان، نام 9 وزير از اعضاي دولت يازدهم براي حضور در دولت دوازدهم معرفي شدهاند؛ اما هفت گزينه در صورت کسب رأي اعتماد از مجلس شوراي اسلامي اولين دوران وزارت خود را تجربه خواهند کرد و تنها وزیر نیروی پیشنهادی پیشتر در دولت اصلاحات در کابینه حضور داشته است. سن بالاي کابينه دولت يازدهم با ميانگين 61 سال همواره مورد انتقاد حاميان و منتقدان دولت بوده که اکنون روحاني با معرفي کابينهاي با ميانگين 58 سال توانست کابينهاي جوانتر نسبت به دولت گذشته به مجلس معرفي کند.
با معرفي کابينه، کار مجلس شوراي اسلامي آغاز شده و باید پس از بررسي برنامهها و سوابق اين افراد، درباره اعتماد يا عدم اعتماد به ايشان تصميمگيري کند. در اين ميان، خط مشي سياسي نمايندگان در تصميمات آنان بيتأثير نخواهد بود. به نظر ميرسد، بخشي از اصلاحطلبان تندروی مجلس از فهرست پيشنهادي چندان رضايت نداشته باشند و اين نارضایتی ممکن است به رأی نیاوران چندين نفر از وزرا بينجامد. برای نمونه، محمود صادقي يکي از نمايندگان تهران در اولين واکنش در صفحه توئيتر خود درباره معرفي وزرا يادداشت کوتاهي منتشر کرد و چنين نوشت: «امروز يکي از نمايندگان اصولگراي کميسيون آموزش با انتقاد از گزينه پيشنهادي وزارت آموزش و پرورش ميگفت کاش يک اصلاحطلب توانمند معرفي ميکردند.»
حضور نداشتن زنان در ميان وزراي کابينه از نکات قابل توجهي است که پس از هفتهها گفتوگو و مناقشه درباره آن به ثمر نرسيد و بیشک با واکنش بخشي از نمايندگان اصلاحطلب مواجه خواهد شد.
به هر حال، بايد امیدوار بود پس از بررسيهاي نمايندگان مجلس، آنهايي که فارغ از تعلقات جناحي و مبتني بر منطق شايستهسالاري و کارآمدي، صلاحيت تصدي پست وزارت را دارند، از مجلس شوراي اسلامي رأي اعتماد بگيرند.