به گزارش نما به نقل از تابناک، دولت یازدهم در دوران چهار ساله خود بارها سعی نموده است تا با استفاده از شیوه های مختلف اقدام به شناسایی و حذف یارانه اقشار پردرآمد بکند، اما هر بار یا این کار صورت نگرفته است و یا اینکه به صورت کامل انجام نشده است. عمده دلیل این موضوع نیز نیافتن شیوه مناسب برای شناسایی اقشار پردرآمد بوده است.
تا پایان سال گذشته طبق آماری که در رسانه ها منتشر شد یارانه یک میلیون و دویست هزار خانوار که معادل حدود 4 میلیون نفر است قطع شد. این کار عمدتاً توسط وزارت کار صورت گرفت و یارانه افرادی چون پزشکان، مالکان خودروهای لوکس، صاحبان صرافی ها، اعضا هیات مدیره بانک ها، شرکت های خصوصی و همچنین ایرانیان مقیم خارج از کشور حذف شد. البته در بین حذف شدگان افرادی نیز حضور داشتند که طبق تعاریف جزء اقشار پردرآمد جامعه محسوب نشده و به اشتباه یارانه آن ها حذف شد.
امسال نیز مطابق با تبصره 14 قانون بودجه سال 1396، سازمان هدفمندی سازی یارانه ها مجاز است فقط 33.5 هزار میلیارد تومان از منابع خود را صرف پرداخت یارانه نقدی به خانوارها کند. به عبارت دیگر، اگر قرار باشد در سال 1396 ماهیانه 45 هزار و 500 تومان به هر نفر یارانه پرداخت شود، دولت فقط می تواند به 61 میلیون نفر یارانه نقدی پرداخت کند و این در حالی است که در اسفند ماه 1395 به حدود 75 میلیون نفر یارانه پرداخت می شد. این یعنی در سال 1396، دولت باید یارانه حدود 14 میلیون نفر را قطع نماید.
تا به امروز و با گذشت حدود 5 ماه از سال 1396، دولت هنوز یارانه هیچ شخصی را قطع نکرده است. در همین زمینه عبدالله رضیان عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در مورخه 17 مرداد 1396 و در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان علت عدم اقدام دولت برای قطع یارانه ها را انتخابات 96 عنوان کرد و گفت: طی ماه های گذشته به دلیل انتخاباتی شدن فضای کشور، حذف یارانه دهک های بالای درآمدی به تعویق افتاد به همین منظور انتظار می رود تا با اقدامات موثر دولت شاهد تحقق این امر باشیم. وی افزود: متأسفانه این اقدام می توانست در نتیجه آراء تأثیر منفی گذاشته لذا انتظار می رود تا دیگر شاهد این سهل انگاری ها نباشیم و با شناسایی درست این اقشار و برنامه ریزی صحیح، بسترهای لازم برای رسیدن به این مهم فراهم شود. رضیان گفت: مجلس شورای اسلامی طی دو سال گذشته با تمامی قوا بر این مهم تاکید کرده است به همین منظور این مسئله باید هر چه سریعتر در دستور کار دولت قرار گیرد.
شایان ذکر است، در سال هایی که شاهد اجرا شدن طرح هدفمندسازی یارانه ها بوده ایم به دلیل وجود هزینه های سنگین پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی به مردم، هیچگاه سهم تولید از محل درآمدهای حاصل از هدفمندی یارانه ها به صورت کامل پرداخت نشده است و همین امر موجب شده است تا تولید در کشور دچار اختلال شود. امید است تا با استقرار دولت دوازدهم، این دولت با استفاده از شیوه های مناسب هر چه سریعتر پیگیر شناسایی اقشار پردرآمد و غیرنیازمند باشد تا بتواند تا پایان سال 1396 حدود 14 میلیون نفر را از گردونه دریافت یارانه حذف کند.