به گزارش نما به نقل از تسنیم، عبدالرضا مصری افزود: برخی ریسکهای تحمیلی مانع تک نرخی شدن ارز می شود، مانند تحریم بانک مرکزی که در جهان محدودیتی بی نظیر محسوب می شود، که همین مسئله اخلال جدی در نظام ارزی کشور ایجاد می کند.
وی در توضیح سخنانش درباره اخلالی که تحریم در نظام ارزی کشور ایجاد می کند گفت: عمده ارز کشور وجه حاصل از فروش نفت است که برابر قانون از طریق نظام بانک مرکزی به بودجه های کشور وارد می شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به اینکه در این شرایط اگر این نظام ارزی به ناگهان تغییر کند، می تواند شوکی را در بازار ایجاد کند گفت: مثلا امکان دارد نرخ دلار به صورت مقطعی دو برابر شود و بانک مرکزی با ورود کاتالیزوری در پی بازگشت به سیستم تک نرخی باشد اما همین شوک ایجاد شده به نقطه قبل از شوک برگشت پذیر نخواهد بود.
وی صحبتهای خود را با مثالی تکمیل و خاطرنشان کرد: فرض کنید دلار 3 هزار تومان است و با یک شوک به 5 هزار تومان برسد، برای بازگشت به نرخ 3 هزار یا 3 هزار و پانصدرتومان، اگر در قبل یک میلیارد دلار هزینه لازم بود، از این پس باید بیش از 3 میلیارد دلار هزینه شود چون با اعتمادی که از بازار سلب شده بسیاری برای خرید ارز حریص شده اند.
مصری ادامه داد: با تهدیدهایی که همچنان کشور با آن دست و پنجه نرم می کند نمی توان متغیرهای موجود در تعیین نرخ ارز را حذف کرد که اگر بخواهیم بدون توجه به این واقعیات اقدام کنیم در بازار عرضه و تقاضا شوک ایجاد می شود، ضمن آن که بازگشت به شرایط موجود نیز در آن زمان مشکلات بیشتری را موجب می شود، بنابراین تغییر در نظامهای پولی بانکی نباید کوتاه مدت باشد و باید دستکم برای آن ظرف زمانی 5 ساله در نظر گرفت.