به گزارش نما به نقل از ايسنا، دكتر مهري سويزي در مراسم اختتاميه ششمين همايش ملي نخبگان جوان كه عصر روز چهارشنبه در سالن اجلاس سران كشورهاي اسلامي، با اشاره به اينكه دانشآموزان ايراني در شرايط تحريم در المپيادهاي علمي جهاني خوش درخشيدند، گفت: با وجود اينكه نظام استكبار علاقمند به ايجاد آپارتايد علمي در دنياست، دانشآموزان ايراني در شش المپياد علمي جهاني موفق به كسب 7 مدال طلا، 14 نقره و 12 مدال برنز شدند كه نشاندهنده اين است كه ايران ميتواند در بلنداي قله پيشرفت حركت كند.
وي با بيان اينكه سرمايههاي يك جامعه، منابع انساني، طبيعي و اقليمي، آرمان و فرهنگ حركت آفرين و ميراث و مواخر فرهنگي هستند، تصريح كرد: قطعا منابع انساني و آرمان و فرهنگ حركت آخرين جايگاه خاصي در ميان ساير سرمايههاي كشور دارند.
سويزي با اشاره به وجود تعاريف متعدد از نخبگان در دنيا گفت: يكي از تعاريف نخبگان كه مورد وافق تمامي كشورهاست تاكيد ميكند، نخبگان كساني هستند كه كشور را از بنبست معضلات ميگذراند.
رييس مركز ملي استعدادهاي درخشان و دانشپژوهان جوان اظهار اميدواري كرد كه بنياد ملي نخبگان با برنامههاي خود بتواند زمينه حضور نخبگان در چرخه مديريت كشور و نقشآفريني بيش از پيش اين قشر را فراهم كند.
وي با اشاره به وجود برخي نظرات در ابتداي انقلاب اسلامي مبني بر انحلال مدارس استعدادهاي درخشان گفت: عليرغم تنومند بودن اين عقايد، شهيد دكتر باهنر پاي آن ايستاد و تاكيد كرد كه بايد مدارس استعدادهاي درخشان به كار خود ادامه داده و از آن حمايت كرد.
سويزي خاطرنشان كرد: در مهرماه سال 89، 63 هزار دانشآموز در مهرماه سال 90، 94 هزار دانشآموز وارد مدارس استعدادهاي درخشان شدهاند كه در حال حاضر در مهرماه سال 91، 121 هزار دانشآموز وارد 450 مدرسه استعدادهاي درخشان (سمپاد) شدند.
به گزارش ايسنا، در اختتاميه ششمين همايش ملي نخبگان جوان، پيام تصويري آيتالله جوادي آملي به اين همايش پخش شد.
همچنين بيانيه نخبگان و استعدادهاي برتر حاضر در ششمين همايش ملي نخبگان جوان در محكوميت اهانت به پيامبر (ص) توسط يكي از نخبگان قرائت شد.