به گزارش نما, حسن ابوالقاسمی رئیس انجمن خون و سرطان ایران در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، در خصوص منابع تأمین هزینه بیماران سرطانی، اظهار داشت: در حال حاضر هزینه درمان این بیماران توسط وزارت بهداشت، دولت و برخی از مؤسسات خیریه تأمین میشود.
وی افزود: اما در مواردی که داروی جدیدی وارد بازار میشود مؤسسات خیریه و بیمهها هزینه این داروها را تقبل نمیکنند و بیمار باید آنها را به صورت آزاد تأمین کند.
ابوالقاسمی، گفت: مؤسسات خیریه کمک زیادی به درمان بیماران سرطانی میکنند و هزینههایی نظیر ایاب و ذهاب بیماران، هزینه تأمین مکان نگهداری این بیماران و تهیه داروها را بر عهده میگیرند.
رئیس انجمن خون و سرطان ایران در خصوص اقدامات صورت گرفته برای پیشگیری از بروز سرطان در کشور، توضیح داد: متأسفانه برای پیشگیری از بروز بیماری سرطان سرمایهگذاری زیادی انجام نشده است و ما در مراحل اولیه این مسیر به صرف میبریم اما باید توجه داشت در برخی مؤسسات خیریه و دانشگاههای علوم پزشکی برنامهریزی و اقداماتی در جهت پیشگیری از بروز سرطان در حال انجام است.
وی گفت: در مؤسسههای خیریه فعالیتهایی نظیر اطلاعرسانی و افزایش آگاهی مردم در زمینه پیشگیری از ابتلا به انواع سرطانها در حال انجام است.
ابوالقاسمی تصریح کرد: متأسفانه برای درمان بیماران سرطانی هزینههای زیادی صرف میشود و در حال حاضر عدد خاصی در خصوص این هزینهها از سوی مراجع اعلام نشده است اما باید توجه کنیم هزینه پیشگیری از بروز بیماری سرطان به مراتب کمتر از درمان آن خواهد بود.
رئیس انجمن خون و سرطان ایران، گفت: اطلاعرسانی و آگاهیبخشی به مردم یکی از اقدامات اساسی در زمینه کاهش ابتلا به بیماری سرطان در کشور به شمار میرود و میتوان با آگاهیبخشی مردم در خصوص اصلاح سبک زندگی، کاهش وزن، مبارزه با دخانیات از شیوع بیماری سرطان پیشگیری کرد.
وی در پایان در خصوص علایم هشداردهنده بیماری سرطان، گفت: تغییر صدا، بزرگ شدن خالهای روی بدن و همچنین افزایش حجم غدد لنفاوی و درد کمر در کودکان از جمله علایم هشداردهنده بروز انواع سرطانها هستند که اگر افراد با مشاهده کردن این علایم بلافاصله به پزشک مراجعه کنند درمان بیماریشان با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.