به گزارش نما به نقل از باشگاه خبرنگاران پویا؛ گری لوییس ـ نماینده مقیم سازمان ملل در تهران با تاکید بر اینکه تمرکز ما روی هیدروکلرکربنها خواهد بود، گفت: در همین جهت کشورهای عضو پروتکل مونترال اخیرا در رواندا گرد هم آمدند و بر حذف گازهای CFC تفاهم کردند؛ تقاضای من از دولت جمهوری اسلامی ایران این است که این پروتکل جدید را مورد بررسی قرار دهد و به آن ملحق شود.
وی ادامه داد: ایران از حدود سال 1990 تاکنون اهداف و تعهدات خود برای حفاظت از لایه ازون را محقق کرده است. همکاری دفاتر مختلف سازمان ملل با پروژه حفاظت از لایه ازون از سال 2012 شروع شد. در این پروژه دولت ایران تعهد کرده است میزان واردات گازهای مخرب لایه ازون را کاهش دهد و متعهد شده بود که تا سال 2015 از انتشار این گازها تا 15 درصد بکاهد.
نماینده مقیم سازمان ملل در ایران با اشاره به اینکه دولت ایران و سازمان حفاظت محیط زیست این کار را با همکاری بخشهای مختلف سازمان ملل انجام داده است، گفت: ایران بهترین تجربه برای حفاظت از لایه ازون در سطح منطقه است و پیشنهاد مدیر طرح ملی حفاظت از لایه ازون برای اینکه ایران به عنوان مرجع حفاظت از این لایه در منطقه شناخته شود مورد توجه و بررسی قرار خواهد گرفت.
لوییس با بیان اینکه باید به موفقیتهای پروژه اول توجه شود و با اتکا به آن وارد فاز دوم حفاظت از لایه ازون شویم، گفت: باید بتوانیم از تجارب گذشته حداکثر استفاده را بکنیم؛ تا پایان امسال فاز دوم پروژه امضا خواهد شد و اجرای آن بهزودی آغاز میشود که امیدواریم سازمان حفاظت محیط زیست همکاری خود را با دفاتر مختلف سازمان ملل ادامه دهد.
وی در ادامه اظهار کرد: در سطح جهانی در موضوع حفاظت از لایه ازون اهداف بهگونهای تنظیم شده که لازم است کار بیشتری انجام شود؛ این موضوع مستلزم کار بیشتر در ایران نیز است. پروتکل مونترال یکی از موفقترین پیمانهای جهانی در حوزه محیط زیست است و این پروتکل توانسته صددرصد مواد مخرب لایه ازون را کاهش دهد،در نتیجه ضخیم شدن و ترمیم لایه ازون شروع شده است که این اتفاق خوشحالکننده کره زمین را از تشعشعات خورشید حفاظت میکند.
نماینده مقیم سازمان ملل در ایران افزود: توافقنامه همکاری سازمان ملل با ایران با عنوان سند پشتیبانی توسعه سازمان ملل در ایران شناخته میشود که در چهار حوزه محیط زیست، بهداشت، اقتصاد مقاومتی و کنترل مواد مخدر است؛ در حوزه اول یعنی محیط زیست روی دو موضوع مدیریت یکپارچه منابع طبیعی و اقتصاد کم کربن تمرکز داریم و 18 آژانس سازمان ملل که در ایران فعال هستند در جهت تحقق این محورها فعالیت میکنند.
لوییس تاکید کرد: امیدواریم مجموعه سازمان ملل بتواند برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار همکاری داشته باشد؛ ایران نیز با طرحهای بینالمللی محیط زیست نهایت همکاری را انجام دهد.