به گزارش مشرق به نقل از فارس، از روزی که علی کنی به عنوان اولین رئیس فدراسیون فوتبال ایران انتخاب شد 65 سال میگذرد. اگر چه پیش از آن نیز فوتبال در ایران جریان داشت اما اولین فدراسیون فوتبال در ایران در سال 1325 انتخاب شد. فوتبال ما در این 65 سال ۲۴ رئیس داشته و به طور تقریبی هر سه سال یک نفر سکان هدایت پرمخاطبترین ورزش کشور را در دست داشته است.
مجمع عمومی فدراسیون فوتبال فردا دوشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۰ برای انتخاب بیست و پنجمین رئیس تشکیل میشود. در این مجمع سه نامزد برای پست ریاست رقابت میکنند.
علی کفاشیان؛ رئیس کنونی فدراسیون که برخلاف گمانهزنیهای اولیه تا این لحظه از انتخابات کنار نکشیده و همچنان کارش را دنبال میکند. او عنوان کرده در این انتخابات بیرقیب است و پیروز میشود.
عزیز محمدی؛ رئیس سازمان لیگ حرفهای فوتبال که ۴ سال عضو هئیت رئیسه فدراسیون فوتبال هم بوده نیز به عنوان رقیب رئیس خود وارد کارزار انتخابات شده است. او نیز معتقد است شانسش برای پیروزی در انتخابات بیشر از کفاشیان و خیلی بیشتر از قریب بیشتر است.
حسین قریب اما ترجیح داده به جای کری خواندن پیش از انتخابات به بیان این نکته اکتفا کند که به درخواست نخبگان فوتبال وارد انتخابات شده و گزینه وزارت ورزش نیست. با این حال کفاشیان میگوید به قریب توصیه شده که در انتخابات شرکت کند و قطعا منظورش توصیه نخبگان فوتبال نیست چون این نخبگان به جز سه سال مدیریت قریب در باشگاه استقلال از او در عرصه ورزش کارنامه دیگری در عرصه اجرایی ورزش ندیدهاند.
به این ترتیب در مجمع عمومی فدراسیون شاید نامزدی که از همه ساکتتر بوده و کمتر کری خوانده و تلاش کرده با چراغ خاموش حرکت کند پیروز انتخابات شود که در آن صورت فدراسیون فوتبال باید در انتظار ۴ سال جدید دیگر باشد.
هر سه نامزد برنامههای خود را در اختیار رسانهها قرار دادهاند. عزیز محمدی و کفاشیان در برنامههایشان سعی کردند از کارنامه ۴ ساله خود دفاع کنند و قریب هم این 4 سال را در برنامهاش نقد کرده است.
کفاشیان، محمدی و قریب تلاش زیادی کردند که اخلاق را فدای رقابت انتخاباتی نکنند و به اصطلاح از تخریب چهره رقیب بپرهیزند با این حال نمیتوان تصور کرد که آنها برای یکدیگر صمیمانه آرزوی موفقیت در این رقابت سرنوشتساز فوتبال را داشته باشند. هر کدام دوست دارند که صندلی پردردسر اما محبوب ریاست فدراسیون فوتبال را در اختیار بگیرند و بیست و پنجمین رئیس فدراسیون فوتبال ایران باشند.
پیشبینی میشود در این ساعات باقیمانده تا انتخابات فدراسیون از سوی نامزدها لابیها و رایزنیهای فراوانی پشت پرده در جریان است تا نظر اعضای مجمع جلب شود. اگرچه هر سه نامزد برنامههایشان را ارایه کردهاند اما بعید است اعضای مجمع فقط با نقد و بررسی برنامهها رئیس بعدی فدراسیون را انتخاب کنند.
در یکی از نظر سنجیهای یک سایت اینترنتی مربوط به صدا و سیما که بیش از ۵۰۰ هزار نفر در آن شرکت کردند گزینه هیچکدام! با بیش از ۴۲ درصد آرا در صدر انتخاب فوتبالدوستان است! این نظر سنجی گویای حقایق تلخی در مورد فوتبال است حقایقی نظیر اینکه انتظارات مردم در ۴ سال گذشته از فوتبال که ورزشی چند وجهی است و کارکردهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی دارد برآورده نشده است.
حقایق تلخی نظیر اینکه مردم و فوتبالدوستان توقع داشتند گزینه قدرتمندتری وارد عرصه انتخابات میشد و هدایت فوتبال را به دست میگرفت گزینهای که بتواند چتر گسترده خود را بر سر تمامی اهالی فوتبال و پیشکسوتان و بزرگان این رشته بازکند و آنها را با یکدیگر متحد و یکدل کند، اما این اتفاق رخ نداده و اکنون ۷۵ میلیون ایرانی منتظرند تا ببیند ۷۵ عضو مجمع فدراسیون چه کسی را انتخاب میکنند و هدایت این رشته ورزشی را به دست کدام نامزد میدهند؟
تنور انتخابات در چند روز اخیر در کشور داغ بوده و روز جمعه با برگزاری انتخابات نهمین دوره مجلس جمهوری اسلامی مردم پای صندوقهای رای رفتند تا نامزدهای خود را برای نشستن بر کرسیهای مجلس در میدان بهارستان همراهی کنند و اکنون انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال در راه است و این بار 75 عضو مجمع فدراسیون در رایگیری شرکت خواهند کرد تا رئیس فوتبال را در خیابان سئول بر کرسی ریاست این رشته حساس ورزشی بنشانند. انتخاب مجمع سرنوشت و مسیر فوتبال ایران را تا سال ۹۴ تعیین خواهد کرد. امید که انتخابی عقلانی، منطقی و دقیق باشد.