پهپاد برای جلوگیری از كار مفرط در یك شركت ژاپنی

عکس خبري -پهپاد براي جلوگيري از کار مفرط در يک شرکت ژاپني

یك شركت ژاپنی برای جلوگیری از اضافه كاری و وادار كردن كارمندانش به ترك دفتر كار بعد از پایان ساعت كار، قصد دارد از یك پهپاد استفاده كند.

به گزارش نما ، عصرایران به نقل از بی بی سی نوشت: این پهپاد که مجهز به دوربین است بعد از پایان ساعت اداری در فضای دفتر کار به پرواز در خواهد آمد و موسیقی خاصی که اغلب در هنگام بسته شدن فروشگاه‌ها استفاده می‌شود، را پخش خواهد کرد.

ژاپن سالهاست که سعی می‌کند اضافه کاری بیش از حد کارمندان را که باعث مشکلات جسمی و حتی در مواردی مرگ آنها شده است، محدود کند.

این طرح نتوانسته نظر کارشناسان را جلب کند و آن را کاری "احمقانه" توصیف کردند.

به گزارش رسانه‌های ژاپن، شرکت تای سای که خدمات امنیت و نظافت فضاهای کاری ارائه می‌دهد با همکاری شرکت "بلو اینوویشن" که سازنده پهپاد است و کمپانی ارتباطات مخابراتی ان تی تی این پهپادها را تولید می‌کنند.

نوریهیرو کاتو، یکی از مدیران شرکت تای سای به خبرگزاری فرانسه گفت: "وقتی فکر کنید که هر لحظه ممکن است پهپاد بیاید بالای سرتان آن هم با صدای آهنگ "Auld Lang Syne" و صدای ویز ویز، واقعا نمی‌توانید کار کنید."

شرکت تای سای اعلام کرده است که استفاده از این نوع پهپاد را از آوریل سال ۲۰۱۸ به طور آزمایشی در شرکت خود شروع خواهد کرد و بعدا به سایر شرکت‌ها عرضه خواهد شد.

"سی جیرو تاکشیتا"، استاد مدیریت و اطلاعات دانشگاه شیزوکو در پاسخ به این سوال بی‌بی‌سی که آیا این ابزار کمکی خواهد کرد پاسخ می‌دهد خیر.

"این کاراحمقانه است و شرکت‌ها چنین کارهایی را انجام می‌دهند تا فقط نشان دهند که برای حل مشکل می‌خواهند کاری بکنند."

او اینطور استدلال می‌کند: "مشکل اضافه کاری بیش از حد ریشه در فرهنگ کاری افراد دارد و باید به شکل اساسی تری حل شود."

"ایجاد آگاهی درباره این مشکل خیلی مهم است اما این کار به نظر من بیشتر یک جور شوخی است."

"اسکات نورث"، استاد جامعه‌شناسی دانشگاه اوزاکا می‌گوید: "حتی اگر آزار این روبات‌ها کارکنان را مجبور به ترک محل کار کند، آنها کارهای ناتمام خود را با خود به خانه می‌برند."

او اضافه می‌کند: "برای کم کردن میزان اضافه کار، لازم است که حجم کار کم شود؛ از طریق کم کردن رقابت‌های کاری مسابقه گونه که ژاپن به آن مشهور است و یا از طریق استخدام افراد بیشتر."
Image caption ژاپن در میان کشورهای توسعه یافته دارای طولانی ترین ساعت کاری است

سال‌هاست که در ژاپن برای تغییر فرهنگ کاری قدیمی تلاش می‌شود. مطابق این فرهنگ، ترک کردن محل کار قبل از همکاران دیگر و یا رئیس، کاری مذموم و ناپسند شمرده می‌شود.

مشکل کار اضافه و طولانی باعث شده که یک واژه جدید در زبان ژاپنی ابداع شود: "کاروشی" یعنی مردن در اثر کار زیاد.

عادت به کار زیاد، به خصوص در میان افرادی که تازه در یک شرکت استخدام می‌شوند به مشکلات سلامتی بسیاری مانند سکته، حمله قلبی و خودکشی منجر شده است.

در ماه اکتبر یک شرکت تبلیغاتی بعد از خودکشی یکی از کارمندانش، به دلیل "بدرفتاری با کارکنان" جریمه شد. بعدا مشخص شد که این زن کارگر در یک ماه ۱۵۹ ساعت اضافه کارانجام داده است.

اوایل امسال دولت ژاپن با طرحی با عنوان "جمعه‌ پاداش" به شرکت‌ها پیشنهاد داد تا کارکنان خود را مجبور کنند در آخرین جمعه هر ماه سر ساعت سه بعد از ظهر به خانه بروند.

اما این طرح هم با شکست رو به رو شد چون بسیاری از کارمندان گفتند که آخرین جمعه ماه یکی از شلوغ‌ترین روزهای کاری آنهاست.

۱۳۹۶/۹/۱۸

اخبار مرتبط