به گزارش نما، غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در نخستین نشست خبری خود با خبرنگاران به سیاستها و خط مشی جدید معاونت فرهنگی وزارت علوم اشاره کرد و اظهار داشت: فعالیتها و اقدامات قابل توجهای در عرصه فرهنگی در دانشگاههای کشور انجام شده است و در واقع زمینهها و بسترهای بسیار مناسبی برای دستیابی به اهداف و سیاستهای فرهنگی وجود دارد که باید این اقدامات بیشتر شود.
وی افزود: معتقدیم دانشگاهها، سرمایه آفرین هستند و خود نیز دارای سرمایههایی هستند که هر چه مورد توجه و حمایت بیشتری قرار بگیرند، میتوانند در ایجاد فضای با نشاط و شاداب در دانشگاهها کمک کننده باشند؛تلاش میکنیم در پرتو این فضا ماموریتهای فرهنگی خود را در دانشگاهها پیش ببریم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه دانشگاه در جامعه دارای ماموریتهایی است، تصریح کرد: سرمایههای اجتماعی، اخلاقی و انسانی سه وجه اصلی دانشگاه به شمار میرود که باید این سرمایهها در دانشگاهها تقویت شوند، زیرا تقویت آنها نه تنها به دانشگاه نشاط میبخشد، بلکه امکان حرکت و فعالیت بیشتر را در این مراکز فراهم میکند.
غفاری تاکید کرد: مسئولیت اجتماعی به عنوان رسالت و ماموریت برای دانشگاهها و وزارت علوم تعریف شده است و تلاش ما این است که این وجه قوت بیشتری یابد.
وی در ادامه نشست به سوال خبرنگاران پاسخ داد.
معاون فرهنگی وزارت علوم در پاسخ به سوالی درباره اظهارات روز گذشته رئیس جمهور درباره امنیتی نشدن فضای دانشگاهها و احقاق حقوق شهروندی دانشجویان در دانشگاهها گفت: ایجاد فضای توام با آرامش و بانشاط یکی از موارد تحقق منشور حقوق شهروندی در دانشگاهها است. قطعا پایبندی به قانون و مقررات در دانشگاهها میتواند موجب تحقق بندهای منشور حقوق شهروندی در دانشگاهها شود.
وی با بیان اینکه ایجاد فضای امن برای فعالیتهای دانشجویی و احساس امنیت و آرامش در فضای دانشگاهها از ضرورتهای تحقق منشور حقوق شهروندی است، یادآور شد:یکی دیگر از موارد تحقق منشور حقوق شهروندی در دانشگاهها، این است که تعامل مناسبی با دستگاههای متولی امنیت در کشور داشته باشیم. با توجه به اینکه در بحث امنیت دانشگاه، دستگاههای دیگری نیز وجود دارند نیازمند تعامل با سایر دستگاهها و نهادها هستیم.
غفاری تصریح کرد: دانشگاه به عنوان نهاد، وظایف و کارکردهای مشخصی برای خود تعریف کرده است. تحقق این ماموریتها در گرو تعامل و ارتباط بین مجموعههای دانشگاهی محقق شود البته باید با دستگاههای دیگر ارتباط دو سویه داشته باشند؛لذا سیاست ما در این بخش تعامل، گفت وگو و ارتباط با این دستگاهها است.
وی به مسئله استقلال دانشگاهها نیز اشاره کرد و گفت: یکی از برنامهها و سیاستهای وزارت علوم این است که مسائل دانشگاهها توسط مدیریت این مراکز حل و فصل شود تا به استقلال آنها آسیبی وارد نکنیم. از طرف دیگر چارچوبها و آئین نامههای مشخصی در عرصه فعالیتهای دانشگاهها تعریف شده است که اگر در این راستا حرکت شود مشکلی ایجاد نمیشود.
غفاری درباره حواشی برنامههای 16 آذر در دانشگاهها تصریح کرد: حدود 1000 برنامه در مراسم روز دانشجو در دانشگاهها اجرا شد. آنچه که ما به صورت گزارش از دانشگاهها در اختیار داریم گویای این است که حاشیههای زیادی در برنامهها این روز ایجاد نشده است.دانشگاه جای سلایق متفاوتی از دانشجویان است و این دانشجویان با توجه به سلایق خود برنامههایی را برگزار کردهاند که به نوعی حاشیه ایجاد کرده است اما اکثر برنامههای 16 آذر، برنامههای موفقی بوده است.
وی درباره ارسال گزارشهایی مبنی بر تخلف در این زمینه گفت: فرآیند گزارشگیری در حال انجام است اما شکایتی تاکنون در این خصوص نداشتیم.
غفاری درباره حاشیههای سخنرانی تشکلهای دانشجویی در حضور رئیس جمهور در دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز تصریح کرد: امسال اولین سالی بود که برنامه روز دانشجو با حضور رئیس جمهور در خارج از تهران برگزار می شد. محدودیت زمانی زیادی داشتیم با توجه به اینکه تشکلها نیز تنوع قابل توجهی در دانشگاهها دارند مجبور بودیم که تعدادی را برای سخنرانی مقابل رئیس جمهور انتخاب کنیم.
وی در خصوص نحوه چیدمان سخنرانان در این مراسم نیز گفت: انتخاب سخنرانی دانشجویان مقابل رئیس جمهور توسط معاونت فرهنگی وزارت علوم صورت گرفت و دلیل خاصی برای این چیدمان نبود. بخش عمدهای از مسائل برنامه 16 آذر کمبود وقت است که باعث میشود تشکل ها نتوانند مسائل خودشان را مطرح کنند.
غفاری درباره پاک کردن پرچم رژیم صهیونیستی از معابر دانشگاه علم و صنعت از سوی اعضای یک تشکل دانشجویی افزود: از طریق مجاری قانونی در حال پیگیری موضوع هستیم، گزارشهایی هم ارسال کردهاند و در حال پیگیری است. نقطه نظرات زیادی وجود دارد و به زودی حل خواهد شد.
معاون فرهنگی وزارت علوم درباره آخرین وضعیت اتحادیه تادا تصریح کرد: برخی از اقدامات لازم برای راهاندازی این اتحادیه در وزارت علوم انجام شده است و بخش مهم دیگری نیز باقی مانده که در تلاش هستیم با نهاد رهبری موارد را با تفاهم و گفتوگو برطرف سازیم. اساسنامه این اتحادیه در کنار سایر اتحادیههای دیگر به زودی تصویب و ابلاغ میشود.
معاون فرهنگی وزارت علوم در خصوص سند اسلامی کردن دانشگاهها نیز گفت: وزیر علوم به عنوان رئیس سند اسلامی کردن دانشگاهها منصوب شده است. اولین جلسه اجرای این سند برگزار و هماهنگیهای خوبی با مجموعه نهاد رهبری وجود دارد. در واقع آنچه که در حال حاضر در دانشگاهها برگزار میشود چیزی جدا از این سند نیست. درصد بالایی از موارد پیش بینی شده در سند در قالب برنامههای مختلف در دانشگاهها اجرا میشود.
غفاری از برگزاری بیش از 1150 کرسی آزاد اندیشی در دانشگاهها طی سال جاری خبر داد و افزود: وزارت علوم به شدت پیگیر برگزاری این کرسیها در دانشگاهها است و دانشگاهها نیز اقبال بسیار خوبی در برگزاری کرسیهای آزاداندیشی دارند. آئیننامهای نیز در این زمینه وجود دارد که مورد بازبینی قرار گرفته اما در آینده این برنامه یکی از اولویتهای وزارت علوم خواهد بود.
معاون فرهنگی وزارت علوم درباره رویکرد این وزارتخانه به اردوهای مختلط دانشجویی تصریح کرد: آئین نامهها و مقررات مشخصی در حوزه اردوهای دانشجویی اعم از آموزشی و فرهنگی وجود دارد و رویکرد وزارت علوم این است که اگر این موارد رعایت شود، مشکلی در برگزاری اردوها نخواهیم داشت.
منبع: تسنیم