به گزارش نما، رضا ترکاشوند اقدامات انجامشده برای ایجاد ثبات در بازار تخممرغ که کشور را طی یک ماه گذشته که روند افزایشی داشت را تشریح کرد و گفت: طبیعتاً نوسان قیمت مرغ و تخممرغ به دلیل مشکلاتی است که در صنعت ما وجود دارد که عوامل سودجو نیز با به وجود آمدن هر مشکلی به التهابات بیش از حد بازار دامن میزنند.
وی با اشاره به اینکه ما باید با در نظر گرفتن یکسری تمهیدات تأثیرگذاری این عوامل را کاهش دهیم، خاطرنشان کرد: کمبود عرضه یکی از این مسائل است که با به وجود آمدن آنفلوانزای پرندگان، تشکلها و مرغداران بزرگ تولیدکننده تخممرغ را از استانها فرا خواندیم و از آنها خواستیم به صورت گسترده تولیداتشان را به صورت مستقیم به بازار عرضه کنند.
رئیس اتحادیه مرغ تخمگذار میهن از همکاری با سازمان میادین و میوه و ترهبار در راستای توزیع گسترده و مستقیم تخممرغ خبر داد و گفت: این کار در دستورکار قرار گرفت و قرار شد، تا تخممرغ به طور مستقیم از طریق غرفههای این سازمان با قیمت تنظیم بازار عرضه شود که اکنون اثر آن را در بازار مشاهده میکنید.
خبرنگار فارس پرسید که احتمال کاهش تولید تخممرغ در بازار به دلیل آنلفوانزای پرندگان قابل پیشبینی بود و چرا زودتر فکری برای این مسئله نکردید که ترکاشوند پاسخ داد: ما از ابتدای آبان ماه به فکر واردات تخممرغ بودیم و واردکنندگان را هم معرفی کرده بودیم، اما آنها در روند ثبت سفارش و گرفتن یکسری مجوزها گیر کرده بودند.
رئیس اتحادیه مرغ تخمگذار میهن همچنین در پاسخ به این سؤال که گفته میشود تخممرغهای وارداتی ترکیه دارای دو هفته تاریخ انقضا هستند، با تأیید این موضوع گفت: طبق قانون سازمان دامپزشکی، باید تاریخ روز تولید تخممرغ روی آن چاپ شود که این مسئله برای تخممرغهای ترک هم صدق میکند و سازمان دامپزشکی اجازه درج تاریخ یک ماه بیشتر را برای مصرف نمیدهد و با توجه به فرآیند واردات و حمل، قاعدتاً زمان مصرف تخممرغ وارداتی تنها دو هفته میشود.
وی در توضیح بیشتر این موضوع اظهار داشت: با توجه به سرمای هوا و تکنولوژی تولید میتوان زمان بیشتری را برای مصرف تخممرغ در نظر گرفت که حتی رایزنیهایی را هم با سازمان دامپزشکی کردهایم تا اجازه دهد در فصل سرما تاریخ مصرف افزایش یابد.
ترکاشوند در پاسخ به این سؤال مبنی بر اینکه چقدر از تخممرغها وارداتی است، افزود: تاکنون نزدیک به 30 هزار تن تخممرغ ثبت سفارش شده و واردات آن بهمرور انجام میشود و حتی با شرکت پشتیبانی امور دام هماهنگ کردهایم، تا این تخممرغها در اختیار انبارها و سردخانههای این شرکت قرار بگیرد، تا هر استانی که کمبود تخممرغ داشت، بهسرعت در آن استان عرضه شود.
وی خاطرنشان کرد: به طور متوسط 5 تا 6 تن تخممرغ وارداتی توزیع کردهایم که نمونههای استان البرز، قزوین و اردبیل بوده است، اما جالب اینجاست که 10 برابر عرضه مستقیمی که در سطح کشور داشتهایم، از محل تولید داخل خودمان و با مشارکت تولیدکنندگان بوده است.
منبع: فارس