راهكار‌هایی برای برقراری تعادل بین كار و زندگی

سرعت زندگی امروز آنقدر بالا رفته است كه دیگر متقاعد شده ایم اگر ندویم از قافله جا خواهیم ماند. در نتیجه بیشتر ساعات عمرمان را با كار كردن سپری می كنیم به این امید كه بتوانیم زندگی بهتری را برای خود و خانواده مان بسازیم؛ غافل از آنكه در اصل داریم زندگی مان را پای كار كردن می بازیم.

به گزارش نما، بنابراین مهم است که بدانیم در این دنیای پر سرعت و پر مشغله چطور می توانیم بین کار و زندگی خود تعادل ایجاد کنیم؟

تعادل، رمز موفقیت

با اینکه همه ما می دانیم که تعادل چیز خوب و بسیار مهمی است، اما واقعیت آن است که گاهی در برخی از زمینه های مهم زندگی حساب تعادل از دستمان در می رود و گرفتار یک سری افراط و تفریط ها می شویم. اصولاً وقتی هم که تعادل از دست برود، موفقیتی به دست نخواهیم آورد و یا اگر هم موفق بشویم، مجبوریم در ازای آن هزینه های گزاف و گاهاً جبران ناپذیری را بپردازیم.

مانند کسی که در کارش موفق شده است اما در ازای این موفقیت، لذت تماشای بزرگ شدن فرزندانش و یا فرصت های ارتباط برقرار کردن با همسرش را از دست داده است. بدون شک وقتی که تعادل بین کار و زندگی دچار اختلال بشود، هیچ موفقیت بزرگی هم نمی تواند حال دل افراد را خوب کند؛ درست مثل آن می ماند که اصلاً موفقیتی به دست نیامده باشد. پس اگر دوست دارید طعم واقعی موفقیت را بچشید، لطفاً در هر زمینه ای تعادل را فراموش نکنید، به خصوص بین کار و زندگی تان.

چند راهکار ساده برای برقراری تعادل بین کار و زندگی

حرکت کردن در مسیر تعادل، شاید در ابتدا کمی سخت به نظر برسد اما آنقدر نتایج درخشانی در زندگی به جا می گذارد که ارزش تحمل هر گونه سختی را دارد. اگر شما هم دوست دارید بین کار و زندگی تان تعادل بیشتری برقرار کنید، چند نکته ریز را وارد جغرافیای رفتاری تان بکنید:

1 گاهی از سرعت تان کم کنید.

در قدم اول برای خودتان ساعاتی در هفته را در نظر بگیرید و در طی آن بی تفاوت بودن نسبت به عجله کردن های همیشگی را تمرین کنید. برای مثال تکنولوژی پرسرعت را کنار بگذارید و یا یک نیمروز را بدون ساعت به تفریح بروید.

2چند کاره بودن را کنار بگذارید.

فهرستی از کارهای ریز و درشتی را که باید در هر روز انجام بدهید بنویسید و ضمن اولویت بندی کردن آنها از لحاظ اهمیت، در هر لحظه روی یک کار تمرکز کنید و بعد از انجام آن به سراغ کار بعدی بروید.

3 کارهایی را که کرده اید بنویسید.

تا یک هفته کارهای ریز و درشتی را که در طی روز انجام داده اید بنویسید تا از میزان وقتی که بیهوده تلف کرده اید اطلاع پیدا کنید. بعد از آگاهی از این اوقات تلف شده، برای آنها برنامه ریزی کنید.

4نه بگویید.

در مواقعی که لازم است نه بگویید تا گرفتار مسئولیت های دیگران نشوید.

5 مسئولیت ها را تقسیم کنید.

از اعضای خانواده و یا همکارانتان بخواهید که بخشی از انجام کارها را به عهده بگیرند.

6 وقتی نمره قبولی بهتر از بیست است.

به دنبال این باشید که هر کاری را به صورت درست انجام بدهید و نه لزوماً صد در صد کامل.

7هزینه ها را مدیریت کنید.

سبک زندگی خودتان را داشته باشید و بر اساس دخلتان برای خرج تان نقشه بکشید.

8مراقب جسم و روانتان باشید.

برای کار از خوابتان نزنید. برای کار از خوراکتان نزنید. برای کار از ورزشتان نزنید.

9آگاهانه تر زندگی کنید.

برای مثال اگر آگاهانه تر کار کنید، شاید با صرف وقت کمتری بتوانید همان نتیجه خوب را بگیرید. و یا اگر خودآگاهی تان را بیشتر کنید می توانید در همان ساعات کمی که در روز با خانواده تان هستید، رابطه با کیفیت تری را تجربه کنید. به علاوه اگر خودآگاهی تان را افزایش بدهید بهتر می توانید مرز بین کار و خانواده را رعایت کنید؛ به عبارت دیگر خودآگاهی به شما کمک می کند تا مسائل کاری را به خانه نیاورید و مسائل خانه را هم به کار نبرید.

10برای تفریح خانوادگی برنامه داشته باشید.

باور کنید که تفریح هم بخشی از زندگی است و به معنای اتلاف وقت نیست. برای مثال هفته ای سه چهار ساعت با خانواده تان به گردش بروید و حتماً دقایقی را هم به بازی کردن با بچه ها اختصاص بدهید.

11برای صحبت کردن خانوادگی برنامه داشته باشید.

حداقل کاری که می توانید بکنید آن است که از اعضای خانواده تان بخواهید تا برای مثال یک ساعت در هفته دور هم بنشینید و با هم از احساسات و تجربه هایی که داشته اید سخن بگویید.

12در ساعات استراحت کاری، با خانواده تان در ارتباط باشید.

از تکنولوژی استفاده خوب بکنید؛ برای مثال در ساعت ناهار با فرزندتان تماس کوتاهی بگیرید و یا در فضای مجازی برای همسرتان مطالب عاطفی یا یک احوالپرسی ساده بفرستید.

13 وقتی را هم به خودتان اختصاص بدهید.

شما مانند هر انسان دیگری نیاز دارید دست کم دقایقی را به دنبال خواسته ها و علاقمندی های خودتان بروید. حتی اگر شده که هفته ای یک ساعت به برنامه مورد علاقه فردی خودتان برسید، حتماً این کار بکنید.

۱۳۹۶/۱۲/۱۶

اخبار مرتبط