به گزارش نما، الدلیمی که زمانی وزیر دفاع عراق بود، در صفحه توئیترش نوشت که بنسلمان طی سفری دو روزه به بغداد و نجف خواهد رفت. در بغداد با «حیدر العبادی» نخستوزیر دیدار و چندین توافقنامه امضاء خواهد کرد و پس از آن برای دیدار با برخی رهبران دینی به نجف اشرف خواهد رفت.
وی نوشت: سفر بن سلمان به عراق تاریخی خواهد بود و به منطقه و کلیه مسلمانان بشارت آغاز مرحلهای جدید از صلح و زندگی مسالمتآمیز به دور از تکفیر و درگیریهای مذهبی میدهد.
دو هفته پیش، العبادی گفته بود که روابط میان عراق و عربستان در مسیر درست است و هر دو طرف آماده توسعه آن در تمامی زمینهها و در راستای منافع دو ملت هستند.
پیش از این، برخی منابع پارلمانی عراق گفته بودند که ولیعهد عربستان قبل یا بعد از سفرش به «لندن» در ماه مارس، به بغداد سفر خواهد کرد.
از سوی دیگر یک منبع وزارتی در دولت «حیدر العبادی» گفت که دفتر نخستوزیر دستور تدارک برای استقبال از یک مقام بلندپایه سعودی را صادر کرده که قرار است در راس یک هیأت ماه آینده وارد بغداد شود.سفارت عربستان در عراق، این سفر را به دولت العبادی ابلاغ کرده است اما به دلایل امنیتی، هویت این مقام بلندپایه و زمان این سفر مشخص نشده است. این سفر قطعی است اما زمان آن، هنوز قطعی نیست و تنها گفته میشود که احتمالا ماه آینده این سفر صورت گیرد.
وی هویت این مقام مسئول سعودی را مشخص نکرد اما منابع پارلمانی میگویند که محمد بن سلمان در سفر به عراق، بستهای از طرحهای خود را به دولت این کشور ارائه و با مقامات مسئول و شخصیتهای سیاسی عراق دیدار خواهد کرد.
«رزاق الحیدری» عضو پارلمان عراق و از اعضای همپیمانی ملی، گفت: اطلاعات زیادی درباره سفر قریبالوقوع یک مقام مسئول بلندپایه سعودی به عراق در دست است و گمانهزنی میشود که این مقام، محمد بن سلمان باشد که در این صورت، اتفاق خوبی است و روابط میان دو کشور در مسیر صحیح قرار میگیرد.
«محمد العبدربه» نائب رئیس کمیسیون روابط خارجه در پارلمان عراق نیز گفت: تا به این لحظه، هیچ چیز قطعی درباره این سفر وجود ندارد اما بر اساس فضای ایجاد شده میان دو کشور، پیش بینی میکنم که این سفر به زودی انجام شود اما به طور رسمی و به عنوان یک مقام در کمیسیون روابط خارجه چنین امری را رسما تایید نمیکنم اما اگر روی دهد، از آن استقبال میکنیم.
روابط ریاض و بغداد از زمان سفر حیدر العبادی به ریاض در ژوئن سال گذشته شاهد سلسله تحولات مثبتی بود که تا تشکیل شورای هماهنگی سعودی- عراقی پیش رفت آن هم در شرایطی که روابط دیپلماتیک دو کشور از حدود 25 سال پیش قطع شده بود. وی تاکنون دوبار به عربستان سفر کرده است.
گام های عربستان و عراق برای نزدیک کردن روابط دو جانبه این سوال را مطرح می کند که هدف از تشکیل شورای هماهنگی مشترک چیست و چرا دو کشور به سرعت پس از قطع طولانی مدت روابط در مسیر از سرگیری روابط گام برداشته اند و سوال دیگر اینکه آمریکا در این خصوص چه نقشی دارد؟
وسام الکبیسی کارشناس سیاسی عراقی در اینباره معتقد است: کشورهای عربی با هماهنگی بینالمللی به ویژه آمریکا در تکاپوی ایجاد توازن در معادله سیاسی عراق هستند و در این میان رویکرد آمریکا مبتنی بر جلوگیری از نفوذ ایران در معادله عراق است و در این مسیر میکوشد روابط عراق و عربستان را تقویت کند.
به گفته او سیاست خارجه عربستان تغییر زیادی داشته است و مهمترین نشانه آن از سرگیری روابط با عراق و برقراری پرواز به فرودگاههای عراق و گشایش گذرگاه زمینی مرزی با آن است.