به گزارش نما به نقل از ایرنا، انتشار خبرهایی مبنی بر ˈوجود یک میلیون فقیر در سوییسˈ و ˈوجود خانواده هایی در اتریش که باید بین پرداخت اجاره خانه و یا خورد و خوراک خود، یکی را انتخاب کنندˈ، واقعیت هایی است که در قلب اروپا کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
ˈمارتین شنکˈ کارشناس مسائل اجتماعی از سازمان اجتماعی کلیساهای پروتستان اتریش در این زمینه می گوید: تفاوت میان اقشار جامعه در حال افزایش است به نحوی که بسیاری از خانواده ها باید آخر ماه تصمیم بگیرند که پول اجاره را بدهند و یا برای خرید خورد و خوراک به سوپرمارکت بروند.
این کارشناس تاکید کرد:ˈاینها تصمیماتی هستند که بسیار وحشتناک هستند ولی در اتریش روی می دهند.ˈ
شنک معتقد است که دلیل این تفاوت افزایش افرادی است که مشاغل سطح پایین دارند و حقوق آنها کفاف زندگی را نمی دهد.
این کارشناس یادآور شد: ˈآن ۱۰ درصد از افرادی که ثروتمند هستند بیش از نیمی از کل دارایی را در اختیار دارند.ˈ
شنک با بیان اینکه ˈاین تفاوت برای ما گران تمام می شودˈ، خاطرنشان کرد: بیماریهای مزمن، امید پایین به زندگی، رها کردن مدرسه و زندانیان رو به افزایش از جمله پیامدهای این امر است.
وی افزود: ۱۰ هزار دانش آموزی که سالانه مدرسه را رها می کنند برای دولت به دلیل افزایش هزینه های اجتماعی، هزینه های بالای بهداشت و درمان بسیار گران تمام می شوند.
کارشناس مسائل اجتماعی از سازمان اجتماعی کلیساهای پروتستان اتریش تاکید کرد: بحران اقتصادی موجب می شود که فاصله طبقاتی بیشتر و بیشتر شود.
**افزایش فقر و سرقت در سوییس
در کشور همسایه اتریش نیز وضعیت بهتر نیست؛ اخیرا موسسه خیریه ˈکاریتاسˈ که در زمینه ریشه کنی فقر کار می کند در گزارشی اعلام کرد که نزدیک به یک میلیون نفر فقیر در سوییس زندگی می کنند.
این موسسه تاکید کرد که این امر غیر قابل قبول بوده و بیانگر این است که سوییس به رغم موفقیت های خوبی که در این زمینه بدست آورده ، باید تلاش های خود را برای پیشرفت در زمینه رفاه اجتماعی افزایش دهد.
نهادهای مسوول در سوییس امیدوارند که لایحه اخیر شورای فدرال در حمایت از ایجاد مراکز آموزش فنی و حرفه ای بتواند به صورت محسوس بر ایجاد شغل و کاهش فقر موثر باشد.
آمار مربوط به جمعیت یک میلیونی فقرا در سوییس در حالی منتشر شده که براساس تحقیقات بانک کردیت سوییس، تعداد ثروتمندان بزرگ در سوییس که دارایی های هر یک ازآنها بالای ۵۰ میلیون دلار بوده ، بالغ بر سه هزار نفر است و سوییس در این زمینه پس از آمریکا، چین، آلمان، ژاپن و انگلیس در رده ششم در جهان قرار دارد.
به عنوان نمونه رییس شرکت ایکیا در سوییس جزء این ثروتمندان بزرگ بحساب می آید و دارایی وی بالغ بر ۱۴ میلیارد فرانک است. داراهایی های نقدی رییس هیات مدیره شرکت دارویی نوارتیس نیز بالغ بر ۱۵۰ میلیون فرانک می باشد.
یکی از تبعات افزایش جمعیت فقیر در سوییس ، افزایش سرقت ها در این کشور بوده است.
افزایش حدود ۴۰ درصدی سرقت ها در سوییس طی سالجاری به نحوی بوده است که مسوولان امنیتی این کشور در خصوص آن هشدار داده اند.
افزایش سرقت ها و جیب بری ها طی سالجاری ، مسوولان و مردم سوییس را دچار مشکل کرده است و سوییسی ها دیگر در این زمینه امنیت ندارند.
در کانتون بازل سوییس، از اول سالجاری تا کنون ۱۶۵ فقره سرقت ثبت شده است که این رقم یک افزایش ۴۰ درصدی را در مقایسه با سال قبل از آن نشان می دهد.
در کانتونهای دیگر هم وضعیت بهتر از این نیست؛ در کانتون زوریخ سرقت ها در سال جاری در مقایسه با سال قبل از آن تا ۴۵ درصد افزایش یافته است.
بر اساس گزارش ها، در کانتون سنت گالن نیز میزان سرقت ها تا ۲۲ درصد افزایش داشته است.
این ها ارقامی هستند که مسوولان امنیتی سوییس از آن بعنوان وضعیت هشدار دهنده نام می برند.