به گزارش ایسنا گروه "آواز" میگوید که اسامی ۱۸هزار نفر از افرادی را که از ۱۸ ماه پیش و آغاز اعتراضات مفقود شدهاند در اختیار دارد و همچنین مطلع است که ۱۰هزار مورد مشابه دیگر نیز به وقوع پیوسته است.
این گروه قصد دارد پرونده ناپدیدشدگان را برای تحقیق به شورای حقوق بشر سازمان ملل ارجاع دهد.
به گزارش بی.بی.سی،"آلیس جی" که هدایت برنامههای "آواز" برای سوریه را بر عهده دارد، میگوید ربودن شهروندان توسط نظامیان و شبهنظامیان استراتژیای است که عامدانه و برای ارعاب و وحشتآفرینی از آن استفاده میشود.
وی میگوید: "هیچکس در سوریه در امان نیست، میخواهد زنی باشد که برای خرید میرود، یا کشاورزی که دنبال سوخت است" و بیخبری از سرنوشت خویشاوندان به هراسی دامن میزند که افراد را به سکوت و عدم ابراز مخالفتهایشان وامیدارد.
فاضل عبدالغنی، از شبکه سوریها برای حقوق بشر هم تخمینی ۲۸هزار نفری از شمار ناپدیدشدگان دارد. اما مهند الحسنی، از گروه حقوق بشری سوری "سواسیه" میگوید ارقام حتی بیش از این است.
وی میگوید: "بنا به تماسهایی که با نقاط مختلف در سراسر سوریه داریم فکر میکنیم حدود ٨٠ هزار نفر ناپدید شده باشند."
محمد خلیل، وکیل حقوق بشری سوری از شهر الحسکه، میگوید هرچند ارائه آمار دقیقی ممکن نیست، اما هزاران نفر از ماه مارس ٢٠١١ تاکنون ناپدید شدهاند.
بنا به گزارش سازمان ملل، بحران سوریه تاکنون ١٨هزار کشته و ١٧٠هزار آواره و پناهنده به جا گذاشته و در اثر آن دو و نیم میلیون نفر از شهروندان سوری نیازمند کمکهای فوری هستند.
دولت سوریه به تازگی اعلام کرده که مایل به اجرای طرح صلح پیشنهادی اخضر ابراهیمی، فرستاده ویژه سازمان ملل، برای آتشبس موقت است.
اخضرالابراهیمی پیشنهاد داده که دو طرف در آستانه عید قربان خشونتها را متوقف کنند "تا زمینهای برای تقویت روند سیاسی" برای حل بحران ایجاد شود.
گروههای مسلح مخالف هم اعلام کردهاند که در صورت موافقت دولت، آنها نیز به آتشبس دست میزنند.