چرا «توران خانم» در سینما اكران نشد؟!

مجتبی میرتهماسب در آیین افتتاح اكران اینترنتی مستند «توران خانم» بیان كرد كه صدا و سیما چشم‌هایش را روی واقعیت‌های جامعه و افرادی كه مشخصا فیلمساز هستند، بسته است.

به گزارش نما، عصر روز شنبه ۲۶ خردادماه آیین افتتاح اکران اینترنتی فیلم مستند «توران‌خانم» به کارگردانی مشترک رخشان بنی‌اعتماد و مجتبی میرتهماسب با حضور مسئولان و چهره‌های فرهنگی و هنری در موزه سینما برگزار شد.

پیش از نمایش فیلم مجتبا میرتهماسب با خوش‌آمدگویی به مهمانان مراسم را آغاز کرد و درباره دلایل اکران اینترنتی فیلم گفت: از زمان پخش اولیه «کارستان» تلاش کردم با مدیران تلویزیونی ارتباط بگیرم اما درهای تلویزیون بسته است و صدا و سیما چشم‌هایش را روی واقعیت‌های جامعه و افرادی که مشخصا فیلمساز هستند، بسته است. از سوی دیگر گروه «هنر و تجربه» از لحاظ تعداد سینما، سانس و... در ذات خودش ظرفیت محدودی دارد و شیوه‌ای که برای اکران دارد راه دسترسی ساده و آسان را به مخاطب فیلم نمی‌دهد. به همین خاطر دنبال راه حل جدیدی ‌گشتیم و آن اکران اینترنتی بود. فیلم «توران خانم» سه ویژگی برای ایجاد انگیزه برای مخاطب برای این جنس از اکران دارد؛ اول خود توران میرهادی است، دومین ویژگی این است که سینمای فرهنگی مستقل با همه کم رمقی‌اش سعی می‌کند روزنه‌ها را باز کند و کسانی که آن را درک کنند، همراه می شوند و سومین فاکتور این است که طبق تصمیم مشترک من و رخشان بنی‌اعتماد درآمدهای این فیلم به شورای کتاب و فرهنگنامه کودک و نوجوان می‌رسد. مجموع این فاکتورها می‌تواند انگیزه‌ای باشد برای کسانی که توران میرهادی را می شناسند و با اطلاع‌رسانی و خرید بلیت می‌توانند به یک جریان کمک کنند.

میرتهماسب سپس از دختر، نوه و داماد توران میرهادی دعوت کرد روی سن بیایند و علی میرفخرایی بعد از تشکر از عوامل درباره توران‌خانم بیان کرد: توران میرهادی در زمان خودش پیشرو بوده است و ما بعد از ۴۰ سال جز ۱۰ کشوری هستیم که اثر ارزشمندی چون فرهنگ‌نامه کودک و نوجوان را تالیف و چاپ می‌کنیم، آن هم با کاملا مستقل و با کمک‌های مردم و بدون کمک‌ هیچ نهاد دولتی.

پندار خمارلو درباره مادر خود گفت: مادر معتقد بود ایجاد زمان‌های شاد برای کودکان و نوجوانان بعدها برای آنها تبدیل به انرژی می‌شد تا بعدها بتوانند به مشکلات خود غلبه کنند.

سپس نوش‌آفرین انصاری دبیر شورای کتاب کودک که به همراه اعضای هیات‌مدیره این شورا در این مراسم حضور داشت، روی سن آمد و درباره روند انتشار فرهنگنامه و اتمام آن تا جلد ۲۵ صحبت کرد.

در ادامه مراسم رخشان بنی‌اعتماد صحبت‌های خود درباره توران خانم را این‌طور شروع کرد: از آنجا که می‌دانم توران‌خانم از هر اتفاق خوب و پیشرفتی به وجد می‌آمد اگر امروز پیش ما بود، پیروزی تیم ملی را تبریک می‌گفت. مخصوصا اینکه از پیروزی و موفقیت ورزشی گروهی مثل فوتبال خیلی خوشحال می‌شد.

بنی‌اعتماد از حضار خواست یک دقیقه به عنوان تشکر جوان‌های تیم ملی را تشویق کنند.

وی در ادامه صحبت‌هایش گفت: توران میرهادی می‌خواست تمام تجربیاتی را که در فضای مستقل و دوران کاری خود به دست آورده بود به آموزش و پرورش منتقل کند تا همه بچه‌ها از آن بهره بگیرند. امیدورام آموزش و پرورش از محافظه‌کاری و مقاومت در برابر هر تغییر و اصلاحی فاصله بگیرد تا آموزه‌های توران خانم در آموزش و پرورش به کار گرفته شود.

در این مراسم سیدمحمد بطحایی وزیر آموزش پرورش، معاون وزیر و همچنین معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده رییس‌جمهور و محمدجواد حق شناس رییس کمیسیون فرهنگی حضور داشتند.

همچین رخشان بنی‌اعتماد از خانه توران میرهادی به عنوان خانه عشق که سال‌ها میزبان اهل خرد و اندیشه بوده‌است، نام برد و آرزو کرد این خانه تبدیل به یک مکان فرهنگی بشود.

اسماعیل میرفخرایی، تهمینه میلانی، محمد نیک‌بین، فرهاد توحیدی، محسن امیریوسفی، پیمان یزدانیان و گلی امامی از جمله مهمانان ویژه این مراسم بودند.

نمایش فیلم ساعت ۱۹ همزمان با آغاز اکران اینترنتی «توران خانم» شروع شد و بعد از تماشای فیلم، مراسم با برش کیکی که به مناسبت تولد توران میرهادی تهیه شده بود به پایان رسید.

مستند «توران خانم» تا ساعت 19 بعدازظهر روز ۲۸ خردادماه در شبکه اینترنتی نمایش داده می‌شود.

۱۳۹۷/۳/۲۷

اخبار مرتبط