به گزارش نما، علی میرزاجانی در نشست خبری که در ارتباط با بیست و یکمین کنگره سراسری اپتومتری ایران برگزار شد، اظهار داشت: موضوع لنزهای تماسی بسیار اهمیت داشته و سال گذشته به صورت کلینیکی افراد بیشتری به دلیل عوارض استفاده از لنزهای نامناسب مراجعه کردهاند و دلیل اصلی آن دخالت افراد فاقد صلاحیت ارائه لنز و فیت آن بوده است.
وی افزود: لنزهای تماسی فقط باید از دست چشمپزشکی و اپتومتریست به دست مردم برسد و ارائه آن در آرایشگاهها مراکز غیرمجاز همچنین مراکز عینکسازی ممنوع است و طبق قانون لنزها فقط باید در مراکز پروانهدار اپتومتری و چشمپزشکی ارائه شود.
رئیس انجمن اپتومتری ایران ادامه داد: اینکه لنزهای تماسی رنگی یا نمرهدار باشند، فرقی نداشته چرا که در صورت عدم توجه نمبه تهیه لنز از مراکز پروانهدار افراد با عوارض زیادی از جمله نابینایی همراه میشوند. همچنین اندازهگیری فیزیکی سطح قرنیه و فیزیولوژی چشم در انتخاب نوع برند لنز حائز اهمیت است.
* خدمات اپتومتری تحت پوشش بیمه قرار گیرد
دانشیار گروه اپتومتری، دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان داشت: در سه سال گذشته کارهای اولیه برای تحت پوشش قرار گرفتن خدمات اپتومتری انجام شده ولی متأسفانه بخش تعرفههای اپتومتری از جیب مردم پرداخت میشود.
میرزاجانی عنوان کرد: مسئولان مربوطه در بیمه همگانی، بیمههای پایه و مسئولان وزارت بهداشت باید قرار گرفتن تعرفههای اپتومتری تحت پوشش بیمهها را مدنظر قرار دهند و این مسأله به نفع مردم و سازمانهای بیمهگر است.
* ممنوعیت برگزاری دورههای لنز تماسی و عینک طبی در جهاد دانشگاهی
رئیس انجمن اپتومتری ایران تأکید کرد: طی جلسهای که با مسئولان جهاد دانشگاهی برگزار شد، برپایی دورههای لنز تماسی و لنز طبی برای عموم ممنوع شد چرا که طبق قانون آموزش این دورهها صحیح نیست و به نوعی مغایر قانون به شمار میرود که مسئولان در جهاد دانشگاهی این موضوع را پذیرفتند و فعالیت آموزشی در این زمینه متوقف شد.
وی گفت: بر اساس آخرین رأی دیوان عدالت اداری همچنین ساخت عینک طبی جزو مشاغل صنوف عامی است و از لیست مشاغل مورد تأیید نظارت بر اصناف حذف شد.
رئیس انجمن اپتومتری ایران در پایان از مردم خواست به چکاب دورهای بینایی خود اهمیت دهند چرا که این مسأله علاوه بر سنجش بینایی سبب تشخیص زودهنگام اختلالات بیماریهای چشم و موفقیت بیشتر در درمان با هزینهای کمتر خواهد شد.