وضعیت نامناسب دندان های كودكان در ایران

عسكری‌زاده با اشاره به اینكه بر اساس این آمار حداقل هر كودك ایرانی 5 تا 6 دندان پوسیده دارد عنوان كرد: درصد پوسیدگی دندانی در كودكان زیر 3 سال افزایش یافته و علت آن عدم آگاهی والدین، نبود آموزش‌های بهداشتی و تغذیه در دوران شیرخوارگی است.

به گزارش نما، ناهید عسکری‌زاده در حاشیه اولین همایش سراسری سلامت دهان انجمن دندانپزشکان عمومی ایران اظهار داشت: پیشگیری از بیماری‌ها به خصوص پوسیدگی‌های دندانی یکی از وظایف اصلی دندانپزشکان بوده و با توجه به آمار و ارقام گزارش‌شده در این زمینه نیاز به آموزش بهداشت دهان بسیار احساس می‌شود.

وی افزود: در طی سال‌های مختلف کارهای بسیار زیادی در جهت رفع این مشکل توسط ارگان‌های دولتی به طرق مختلف انجام شده است اما متأسفانه به‌طور کامل به ثمر نرسید. بنابراین همگی باید تلاش کنیم اقدامات مؤثر را در این زمینه انجام دهیم.

عضو کمیته سلامت دهان انجمن دندانپزشکان عمومی ایران گفت: طبق آمار وزارت بهداشت در سال 93 شاخص DMF که همان میزان پوسیدگی دندانی است در کودکان 5 ساله 5.84 بود که رقم بالایی به شمار می‌رود.

عسکری‌زاده با اشاره به اینکه بر اساس این آمار حداقل هر کودک ایرانی 5 تا 6 دندان پوسیده دارد عنوان کرد: درصد پوسیدگی دندانی در کودکان زیر 3 سال افزایش یافته و علت آن عدم آگاهی والدین، نبود آموزش‌های بهداشتی و تغذیه در دوران شیرخوارگی است.

این متخصص دندانپزشکی کودکان گفت: بسیاری از والدین گمان می‌کنند دندان‌های شیری تا 7 سالگی شروع به ریزش می‌کنند بنابراین نیاز به پر کردن و رسیدگی کامل ندارد، درحالی‌که دندان‌های خلفی در کودکان تا 12 سالگی ریزش آن به طول می‌انجامد و پوسیدگی‌های دندانی سبب آسیب به کودک می‌شود.

وی تأکید کرد: زمانی که دندان کودک پوسیده باشد تغذیه او نیز دچار اختلال شده و عفونت نیز برای کودک خطری دیگر به شمار می‌رود. بنابراین جهت رفع این مشکل و جلوگیری از تأثیر دندان‌های پوسیده در رشد کودک باید اقدامات لازم صورت گیرد.

عسکری‌زاده خاطرنشان کرد: والدین باید کودکان خود را هر 6 ماه یک‌بار نزد دندانپزشکی برده و اگر پوسیدگی دارند این مدت را هر 4 ماه یک‌بار مدنظر قرار دهند تا اقدامات لازم برای رفع پوسیدگی‌های دندانی صورت گیرد.

۱۳۹۷/۴/۲۷

اخبار مرتبط