واكنش ۹ شركت اروپایی به تحریم‌های جدید آمریكا علیه ایران

در این گزارش مروری داریم به واكنش ۹ شركت اروپایی به تهدید ترامپ برای توقف فعالیت های تجاری خود در ایران.

به گزارش نما، تحریم های جدید آمریکا علیه ایران از روز سه شنبه به اجرا درآمده و دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا گفته شرکت هایی که با ایران معامله کنند، از تجارت با آمریکا محروم خواهند شد. در این گزارش مروری داریم به واکنش شرکت های اروپایی به تهدید ترامپ، که در سال گذشته میلادی بسیار بیش از شرکت های آمریکایی با ایران تجارت داشتند.

شرکت هالدور توپسه دانمارک

این شرکت مهندسی دانمارکی، که یکی از مهمترین تولید کنندگان کاتالیست های صنعتی جهان به شمار می رود، روز 8 اوت اعلام کرد که به دلیل تحریم های جدید آمریکا علیه ایران، حدود 200 نفر از 2700 کارمند خود را کنار خواهد گذاشت.

شرکت استدلر ریل سوئیس

این شرکت ریلی سوئیسی در واکنش به تحریم های جدید آمریکا، طرح های خود برای ایجاد یک سیستم ریلی زیرزمینی در تهران را متوقف کرده است.

استدلر ریل چند روز پیش اعلام کرد: «استدلر در یک مناقصه بین المللی که توسط سازمان گسترش و نوسازی صنعتی ایران برگزار شد شرکت کرده و تفاهمنامه ای را در فوریه سال گذشته امضا کرده بود...این مذاکرات اکنون متوقف شده و پروژه به حالت تعلیق درآمده است.» بر اساس گزارش ها قرار بود این شرکت سوئیسی 960 واگن مترو به ارزش 1.4 میلیارد دلار به ایران تحویل دهد.

شرکت دایملر

شرکت خودروسازی دایملر آلمان نیز اعلام کرده که به دلیل تحریم ها، فعالیت های خود در ایران را متوقف کرده است.

شرکت های پژو سیتروئن و رنو

شرکت خودروسازی پژوسیتروئن فرانسه در ماه ژوئن گام هایی را برای توقف فعالیت های خود در ایران برداشت و رقیب هموطن وی رنو هم گفته به رژیم تحریم های آمریکا علیه ایران پایبند خواهد بود.

هردوی این شرکت ها تا 6 اوت فرصت داشتند فعالیت های خود در ایران را متوقف کنند.

شرکت توتال

شرکت توتال فرانسه گفته است اگر نتواند از تحریم های دولت آمریکا معاف شود، قرارداد چند میلیارد دلاری توسعه میدان گازی پارس جنوبی را رها خواهد کرد. این در حالی است که وزیر دارایی فرانسه ماه گذشته اعلام کرد، درخواست دولت این کشور برای معاف شدن شرکت های فرانسوی از تحریم های ایران توسط واشنگتن رد شده است.

شرکت ای تی آر

شرکت اروپایی تولید کننده هواپیماهای توربو پراپ روز 6 اوت تایید کرد که 5 هواپیمای دیگر به شرکت ایران ایر تحویل داده است. تحویل این هواپیماها مدتی کوتاه قبل از به اجرا گذاشته شدن تحریم های آمریکا علیه ایران انجام گرفت.

شرکت سانوفی

شرکت داروسازی سانوفی گفته هنوز زود است بخواهد در مورد تاثیر تحریم های جدید بر فعالیت هایش در ایران سخن بگوید.

سانوفی اوایل سال 2016 اعلام کرد که یادداشت تفاهمی با دولت ایران برای تقویت حضور خود در این کشور امضا کرده است. صادرات دارو به ایران مشمول تحریم ها نیست، اما ارسال دارو و دریافت پول آن با محدودیت های تحریمی مواجه است.

شرکت روچه

شرکت داروسازی روچه سوئیس اعلام کرده است: «ما به رصد دقیق وضعیت (تحریم های ایران)، ارزیابی تاثیر تحریم های اخیر و تداوم فعالیت هایمان ادامه می دهیم تا اطمینان یابیم که بیماران در ایران قادر به دریافت داروهای ما هستند.»

شرکت نستله

شرکت نستله چند روز پیش اعلام کرد که تحریم های جدید آمریکا هیچ تاثیر مستقیمی بر فعالیت های این شرکت در ایران نخواهد داشت. این شرکت 818 کارمند در ایران دارد و طیف محدودی از محصولات نستله را از خارج به ایران وارد می کند. شرکت مذکور همچنین یک دفتر در تهران و دو کارخانه در شهرهای قزوین و آمل دارد.

۱۳۹۷/۵/۲۰

اخبار مرتبط