شكاف جنسیتی در پرداخت حقوق در كشورهای مختلف

وبسایت بیزنس اینسایدر كشورهایی كه در آنها درآمد زنان اختلاف چشمگیری با درآمد مردان دارد را معرفی كرد.

به گزارش نما، وبسایت بیزنس اینسایدر در مطلبی نوشت: سازمان همکاری و توسعه اقتصادی با بررسیدرآمد زنان و مردان کشورهای عضو این سازمان متوجه شد که در برخی از این کشورها شکاف جنسیتی از نظر پرداخت حقوق به شدت چشمگیر است. لازم به ذکر است که سازمان همکاری و توسعه اقتصادی دارای 35 عضو است که اعضای آن متعهد به اصول دموکراسی و اقتصاد آزاد هستند.

در زیر به 12 کشور عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی که در آنها درآمد زنان با مردان اختلاف چشمگیری دارد، اشاره شده است: (کشورهایی که درصد یکسانی دارند با شماره مشابه ذکر شده‌اند.)

1.کره (اختلاف 34.6 درصد)
در کشور کره، شکاف جنسیتی از نظر پرداخت حقوق بسیار زیاد است. در این کشور، یک زن به طور متوسط 65.4 درصد درآمد یک مرد را دارد. این درحالی است که در این کشور بیش از نیمی از جمعیت زنان آن شاغل هستند.

2.استونی (28.3 درصد)
با وجود اینکه زنان در استونی مجاز به استفاده از 20 هفته مرخصی زایمان هستند، این کشور همچنان از نظر شکاف جنسیتی در پرداخت حقوق جایگاه دوم را دارد. زنان در این کشور 71.7 درصد از درآمد یک مرد را دارند. این درحالی است که بیش از نیمی از زنان استونی شاغل هستند و به ازای هر 113 زن، 100 کارمند مرد وجود دارد.

3. ژاپن (اختلاف 24.5 درصد)
با وجود تولید ناخالص داخلی 4.9 تریلیون دلاری ژاپن و درصد بالای ثبت نام در مدارس این کشور، ژاپن فهرست سوم را از آن خود کرده است. زنان ژاپنی 24.5 درصد کمتر از مردان حقوق می گیرند.

4.شیلی (اختلاف 21.1 درصد)
زنان در شیلی در طول یک سال حدود 10000 دلار کمتر از مردان حقوق می گیرند. با وجود اینکه زنان این کشور 18 هفته مرخصی زایمان دارند، شیلی رتبه چهارم را از نظر شکاف جنسیتی پرداخت حقوق مرد و زن دارد.

4. لتونی (اختلاف 21.1 درصد)
در لتونی، اگر یک مرد در یک سال 50000 دلار درآمد داشته باشد، یک زن حدودا 10000 دلار کمتر از او درآمد دارد.

5. رژیم اشغالگر قدس (اختلاف 19.3 درصد)
با وجود اینکه آمارها حاکی از آن است که در سالهای اخیر زنان اسرائیلی بیش از مردان به دانشگاه می روند و مدرک دانشگاهی می گیرند، این زنان 19.3 درصد کمتر از مردان حقوق می گیرند. داده های شاخص جنسیتی سال 2015 هم نشان می دهد احتمال اینکه زنان اسرائیلی بتوانند پست های ارشد مدیریتی داشته باشند، بسیار پایین است!

6. آمریکا (اختلاف 18.2 درصد)
با وجود قانون پرداخت مساوی حقوق سال 1963 آمریکا که در آن تأکید کرده است مردان و زنان با پست مشابه باید درآمد یکسانی داشته باشند، زنان این کشور 18.2 درصد کمتر از مردان حقوق می گیرند.

6. کانادا (اختلاف 18.2)
شاید برای همگان تعجب برانگیز باشد که کشوری مثل کانادا در این فهرست قرار داشته باشد. با وجود تصویب قانون استانداردهای کاری کانادا، زنان در این کشور 18.2 درصد کمتر از مردان حقوق می گیرند.

7. انگلیس (اختلاف 16.8 درصد)
انگلیس یکی دیگر از کشورهایی است که با وجود تولید ناخالص داخلی 2.6 تریلیون دلاری، زنان آن 16.8 درصد کمتر از مردان حقوق می گیرند.

8. فنلاند (اختلاف 16.5 درصد)
با وجود اینکه شاید عجیب به نظر برسد اما کشورهای فنلاند و مکزیک که تفاوت های چشمگیری با یکدیگر دارند، از نظر شکاف جنسیتی پرداخت حقوق یکسان هستند. فنلاند بوسیله بانک جهانی به عنوان کشوری با «حقوق بالا» و مکزیک به عنوان کشوری با «حقوق متوسط رو به بالا» شناخته می شود. سرانه تولید ناخالص داخلی فنلاند حدود 43000 دلار و سرانه تولید ناخالص داخلی مکزیک 8200 دلار است. این درحالی است که در در هر دو کشور زنان 16.5 درصد کمتر از مردان حقوق می گیرند.

8. مکزیک (اختلاف 16.5 درصد)
این کشور جمعیتی بیش از 127 میلیون نفر دارد و 44 درصد زنان آن شاغل هستند. اما درآمد زنان با مردان 16.5 درصد اختلاف دارد.

9. اتریش (اختلاف 15.7 درصد)
زنان اتریشی 15.7 درصد کمتر از مردان درآمد دارند. بر اساس گزارش «برنامه پیشرفت اتحادیه اروپا» علت اصلی این امر قرار دادن مردان و زنان در حیطه های مختلف کاری است.

۱۳۹۷/۵/۲۷

اخبار مرتبط