به گزارش نما، موسی فرزانیان اظهار کرد: از نظر نوشت افزار در حال حاضر کمبودی وجود ندارد و به اندازه نیاز کالا موجود است.
رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار افزود: واردات برخی اقلام از جمله مداد، گیره و وسایل پلاستیکی ممنوع شده اما، برای تولید این لوازم، تولیدکنندگان با مشکل مواجه هستند.
وی با بیان اینکه برخی از کالاها از مدتها قبل در گمرک مانده و باید از گمرک ترخیص شود، گفت: برخی از تولیدکنندگان ماههای قبل کالاهای خود را به بازار عرضه کردند و با دریافت ارز به دنبال جایگزین این کالاها بودند که در حال حاضر برای ترخیص آنها از گمرک باید برای آن مابه التفاوت پرداخت کنند و این موضوع تولیدکنندگان را با مشکل مواجه کرده است.
فرزانیان تاکید کرد: زمانیکه واردات کالای ممنوع میشود باید از تولیدکنندگان داخلی حمایت کنند، تولیدات داخلی نیازمند مواد اولیه هستند تا بتوانند سهم کالاهای وارداتی را پر کنند اما، مشکلات اجازه این کار را نمیدهد به عنوان مثال قیمت مواد پتروشیمی افزایش یافته و بر روی تولید برخی از محصولات تاثیر گذاشته است.
رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار درباره قیمتها نیز گفت: نوشت افزار در گروه سه قرار گرفته و ارز آن باید از بازار آزاد تامین شود و این موضوع روی قیمت اثرگذاشته است و حدودا به طور میانگین قیمتها ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده و این موضوع بر بازار تاثیر گذاشته و فروش کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: ۴۰ درصد نیاز نوشت افزار کشور از تولید داخل تامین میشود و ۶۰ درصد مابقی از واردات تامین میشود که با توجه به ممنوعیت برخی کالاها امسال باید تولید داخل افزایش یابد تا این خلاء پر شود.