به گزارش نما، ششم شهریور 97 برای دولت حسن روحانی معنایی فراتر از یک روز معمول سیاسی دارد. روحانی از پنج سؤال نمایندگان مجلس در چهار سؤال نتوانست آنها را قانع کند.
مجلس دهم به ریاست علی لاریجانی هماهنگترین مجلس ممکن برای دولت روحانی است. نه ترکیبی از تندروهای اصلاحطلب مجلس ششمی در این مجلس هستند که از روحانی توقع تقابل با نهادهای انقلابی را داشته باشند، نه ترکیب غالب شباهتی به مجلس هفتم دارد که شعارش عدالتخواهی و تقویت اصول انقلابی باشد. مجلس دهم در بدو تشکیل به عنوان پیروزی گفتمان امید و اعتدال معرفی میشد و باخت 30- هیچ لیست اصولگرایان در تهران نشان دهنده راحتی کار دولت در تعامل با مجلس جدید بود.
این روزنامه میافزاید: کارنامه روحانی با وجود انعطاف بیسابقه جمهوری اسلامی در مسئله مذاکره با آمریکا منفی است. دو وزیر استیضاح شده دولت بدون دفاع روحانی از بهارستان به خانه رفتند و هر دو اقتصادی بودند. در سؤال مربوط به بیکاری و نرخ ارز بیش از 70 درصد مجلس جواب روحانی را قانعکننده ندانستند. عضو لیست امید به صراحت میگوید روحانی در جلسه سؤال از رئیسجمهور، حرفی برای گفتن نداشت.
حالا حتی مجلس لاریجانی با مختصاتی که گفته شد، نمیتواند همراهی سابق را داشته باشد و تحملش برای اینکه شخص روحانی اصلاحاتی در بدنه دولت انجام دهد، تمام شده. راه حل چیست؟ نمیشود دست روی دست گذاشت. روحانی اما فقط یک تغییر در تیمش داد و وقتی دوره سیف در بانک مرکزی تمام شد،همتی، سفیرتازه ایران در چین را به یک باره رئیس کل بانک مرکزی کرد. توقع نخبگان و جامعه در اینکه واکنشی بیشتر از طرف روحانی ببینند، بینتیجه ماند. پیام روشن، «بیعملی» دولت بود.
روزنامه سازندگی ارگان حزب کارگزاران نیز از قول حسین مرعشی نوشت: نوسازی دولت، لازم است.
صرفنظر از درستی و نادرستی تصمیم نمایندگان باید گفت این رأی منفی مجلس، پیام روشنی را به دولت و شخص آقای روحانی داد که با خواسته عمومی مردمسازگار است. آن پیامی که مجلس درصدد انتقال آن به دولت در جلسه پرسش و پاسخ رئیسجمهور برآمد تقاضای تغییرات اساسی و گسترده در ترکیب دولت و مدیریت اجرایی است.
هر چند که ایجاد تغییرات در بدنه دولت دیرهنگام است اما ضرورت دارد که رئیسجمهور به این پیام روشن تغییر اهمیت دهد و در جهت ترمیم اساسی کابینه برای چابکسازی و جوانسازی و ایجاد دولتی با کارآیی بالا گام بردارد. اکنون شرایط کشور به گونهای است که تغییر در بدنه مدیریتی اقدامی کارساز و جدی خواهد بود. ما باید بپذیریم که عبور کشور از شرایط فعلی نیازمند مدیریتی جسور و پرتحرک و کارآمد است و بدون شک در شرایطی که اعتماد عمومی خدشهدار شده است کارآمدی پشتوانه مهمی برای حرکت دولت خواهد شد.
روحانی باید در هر حوزه فنی و مدیریتی کارآمدترین و قویترین افراد را دعوت به همکاری کند.
رأی نمایندگان ملت به پاسخهای رئیسجمهور نشان داد که کابینه با این ترکیب و آرایش فعلی، خیلی سریع،موقعیت اجتماعی رئیسجمهور را به خطر انداخته است.
اکنون فرصت مناسبی در اختیار رئیسجمهور است که از آن در جهت ترمیم و بازسازی دولت و کابینه استفاده کند، دولت قطعاً نیاز به ترمیم دارد.