به گزارش نما، مهدی سلطان محمدی، کارشناس بازار مسکن دلایل کاهش معاملات مسکن در مردادماه را فشار افزایش قیمتها و کاهش قدرت خرید مردم دانست و ادامه داد: در ماههای اخیر ما شاهد افزایش بی رویه قیمتها بودیم، در حالی که درآمد مردم به این افزایش قیمت نرسید.
وی افزود: قیمت مسکن در مردادماه امسال نسبت به سال گذشته 62درصد افزایش داشتهاست که بسیار چشمگیر بوده و در کنار آن تعداد معاملات 24درصد کاهش یافتهاست.
سلطان محمدی با تاکید بر تاثیرپذیری قیمت مسکن از قیمت مصالح و زمین اظهار کرد: قیمت مصالح تا حد زیادی وابسته به دلار است و با افزایش قیمت دلار در ماههای اخیر، مصالح هم بسیار گران شد؛ به طوری که سازندگان توانایی ساخت و عرضه مسکن را ندارند.
این کارشناس ادامه داد: اگر در ماههای پیش رو قیمت زمین به عنوان یک عنصر اصلی کاهش یابد یا اگر با فرض خوشبینانه قیمت دلار پایین بیاید، خانه ارزانتر خواهد شد.
وی در خصوص تاثیر تحریمهای آبانماه بر روی قیمت مسکن با اشاره به این موضوع که بخش زیادی از افزایش قیمتهای کنونی ناشی از نگرانی مردم از تاثیر تحریمها بودهاست، گفت: یک اتفاق در اقتصاد نمیتواند به این سرعت تاثیرگذار باشد بلکه این افزایش قیمت به دلیل انتظار مردم از تاثیری است که تحریمها بر اقتصاد ما خواهند گذاشت.
سلطان محمدی افزود: اعمال تحریمها نمیتواند تاثیر بیشتری از آنچه تا کنون رفتار هیجانی مردم بر گرانیها گذاشتهاست، داشته باشد و در عین حال این رفتار مردم زودگذر است و ادامه دار نخواهد بود.
وی با تاکید بر این موضوع که امتناع از انجام معاملات مسکن یک اقدام دو طرفه از جانب فروشنده و خریدار است، گفت: هر دو طرف یک معامله به دلیل نگرانی و عدم اطمینان از آینده بازار دست از خرید و فروش نگاه داشتهاند که این مسئله سهم زیادی هم در رکود بازار داشتهاست.
این کارشناس مسکن افزود: البته این توقف معاملات نمیتواند ادامهدار باشد زیرا بسیاری از تولیدکنندگان و فروشندگان بدهیهای سنگینی دارند که نمیتوانند بیش از این از عرضه ملک خود خودداری کنند.
سلطان محمدی در پایان در پاسخ به این پرسش که آیا قیمت مسکن در حال حاضر حباب دارد؟ تاکید کرد: با توجه به افزایش قیمت مصالح و زمین قیمتها منطقی است و حبابی وجود ندارد اما بازار ظرفیت افزایشی بیش از این را هم دارا نیست.