تغییر قاعده بازی بعد از حمله رژیم صهیونستی به غزه

روزنامه رای الیوم نوشت، وضعیت نوار غزه پس از شكست اخیر رژیم صهیونیستی در یورش به غزه با وضعیت آن پیش از حمله متفاوت شده و حالا نوار غزه است كه اسرائیل را محاصره كرده است.

به گزارش نما، روزنامه اینترنتی رای الیوم که از لندن به روز می‌شود، در یادداشتی نوشت: پس از شکست اخیر رژیم صهیونیستی در یورش به نوار غزه، نتانیاهو به این شکست چگونه پاسخ خواهد داد و چرا این بحران را به تشکیلات خودگردان در رام الله نیز منتقل کرد؟ و سناریو‌هایی که برای آینده پیش بینی می‌شود چیست؟

سوالی که در حال حاضر و پس از پیروزی بزرگی که گروه‌های مقاومت در نوار غزه به دست آورده اند و شکست عملیات امنیتی اسرائیل که هنوز هم اهداف آن مشخص نشده است و شلیک ۴۵۰ موشک و راکت به شهرک‌های جنوبی اسرائیل، مطرح می‌شود این است که پس این حوادث چه می‌شود؟ آیا درگیری‌ها از سرگرفته می‌شود و بنیامین نتانیاهو تلاش می‌کند اقتدار ارتش و نیرو‌های امنیتی خود را به منظور تقویت جایگاه فروریخته خود نزد افکار عمومی اسرائیل، بازیابد؟

مسئول بلندپایه در جنبش حماس در گفتوگو با رای الیوم، هر گونه واکنش نظامی انتقام جویانه اسرائیل را علیه نوار غزه در مرحله آینده بعید دانست چرا که فرماندهی نظامی اسرائیل می‌داند که این واکنش اسرائیل هزینه‌های سنگین مادی، معنوی و انسانی خواهد داشت. اما اقدام موساد اسرائیل را برای اجرای عملیات ترور برخی از نماد‌های رهبری در جنبش حماس و با موافقت آمریکا بعید ندانست.

وی در این خصوص به پاداش‌هایی که دولت آمریکا در نظر گرفته است اشاره کرد. آمریکا پنج میلیون دلار برای ارائه هر گونه اطلاعات درباره سه تن از فرماندهانی که در فهرست تروریسم آمریکا قرار دارند -دو تن از آن‌ها از حزب الله و نفر سوم صالح العاروری معاون رئیس دفتر سیاسی حماس هستند- تخصیص داد.

گزارش‌های خبری منتشر شده از نوار غزه نشان می‌دهد گروه‌های مقاومت همچنان در وضعیت آماده باش قرار دارند تا از هرگونه حمله جلوگیری کنند، اما به این معنا نیست که راهبردی برای تنش آفرینی از طرف این شاخه‌های نظامی وجود دارد به ویژه تا زمانی که این بحران سیاسی در کابینه رژیم اشغالگر درحال گسترش است و سرنوشت نتانیاهو و ادامه فعالیت او به عنوان نخست وزیر مورد بحث و تردید قرار دارد.

نتانیاهو به روش‌ها و دلایل مختلف، تشکیلات خودگردان را نیز که به شکل بی سابقه‌ای در حاشیه قرار گرفته است و فشار‌های مالی آن بر نوار غزه و جنبش حماس تاثیر خود را از دست داده است، در بحران خود شریک کرده است. با نظارت سازمان ملل متحد بر فعالسازی تنها نیروگاه برق نوار غزه و رسیدن ۱۵ میلیون دلار پول نقد توسط سفیر قطر و تضمین حقوق کارکنان حماس برای شش ماه دیگر، تلاش‌های تشکیلات خودگردان برای فشار بر حماس تاثیر خود را از دست داد.

پیروزی غزه، تنها یک پیروزی نظامی نبود بلکه پیروزی سیاسی و معنوی بود و جنبش حماس را در جایگاهی بسیار قدرتمندتر و با محبوبیت بیشتر نسبت به ۴۸ ساعت پیش از جنگ اخیر قرار داده است.

نیرو‌های مقاومت با شلیک موشک کورنت به اتوبوس اسرائیلی و اصابت آن به هدف با دقت بالا، رعب و وحشت زیادی در بین اسرائیلی‌ها ایجاد کردند و اگر این شلیک پیش از پیاده شدن نظامیان اسرائیلی از این اتوبوس صورت می‌گرفت، این رعب و وحشت می‌توانست چندین برابر شود، اما اتاق عملیات مشترک مقاومت ترجیح داد پیامی جدی برای نتانیاهو ارسال کند و به نتانیاهو بگوید زرادخانه عظیم این موشک‌های ساخت سوریه از طریق همپیمان لبنانی آن، حزب الله، رسیده است و مشخص بود که نتانیاهو این پیام را با سرعت دریافت کرد و بلافاصله با توافق آتش بس موافقت کرد که این توافق، سریعترین توافق در تاریخ رویارویی عربی اسرائیلی به شمار می‌آید.

وضعیت نوار غزه پس از این پیروزی با وضعیت آن پیش از حمله رژیم صهیونیستی متفاوت شده است و حالا نوار غزه است که اسرائیل را محاصره کرده است نه آن گونه که بسیاری از همپیمانان اسرائیل در اروپا، آمریکا و برخی کشور‌های عربی تصور می‌کردند.

۱۳۹۷/۸/۲۸

اخبار مرتبط