به گزارش نما به نقل از ايران هستهاي، این پایگاه اینترنتی در مقاله ای به قلم "رالف اکیوس" و "مالفرد بروث هامر" که روز 30 مهر 1391 منتشر شده، خواستار بهبود پیشنهادهای گروه 1+5 هنگام مذاکره با ایران شد.
فارینافرز نوشت: «دعوت به جنگ و همزمان با آن شدتبخشیدن به فشارها بر ایران، بیآنکه بهروشنی مشخص شود تهران برای رفع تنش چه گامهایی باید بردارد، هرگونه انگیزه را از ایران برای تغییر رفتار خود میگیرد».
پايگاه اينترنتي شوراي روابط خارجي آمريکا ميافزايد: «در کوتاهمدت، خصومت کشورهای غربی احتمالاً کار را برای میانهروهای ایران برای مهار برنامه هستهای این کشور دشوارتر میسازد. در درازمدت نیز تهران به این فکر خواهد افتاد که آیا در برابر تحریمهای اقتصادی، خشونت و انزوا اصلاً لزومی به ماندن در چارچوب پیمان منع گسترش هستهای هست يا نه. افزون بر آن، با خروج ایران از این پیمان، کار ارزیابی پیشرفت عملی تهران به سوی آستانه سلاحهای هستهای بیش از پیش دشوارتر خواهد شد».
فارینافرز با تأکید بر اینکه «ادامه اعمال فشار و انزوا همین حالا نیز میل ایران را برای همکاری کم کرده است»، ادامه داد: «ایران در پی گفتوگوهای بینتیجه اوایل امسال، تمایلی برای گفتوگو در سطوح بالا نداشته است. مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی اینک ابراز امیدواری میکند که ایران به میز مذاکرات بازگردد. با این حال، مقامات ایرانی در تعیین تاریخ جدید گفتوگوها تعلل کردهاند. آنها معتقدند با یک جنگ پنهان مواجهند. اخیراً ایران ابراز نگرانی کرده است که بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی اطلاعات سایتهای نظامی حساس را به دولتهای خود میدهند. با شدت یافتن فشارها و بحث علنی در اسرائیل و آمریکا درباره حمله نهایی، بعید است که ایران آماده دادن امتیازات یکجانبه باشد».
این پایگاه اینترنتی نوشت: «اگر اجازه دهیم دیپلماسی بیش از این طعمه گفتمان جنگی شود تلاشها برای رسیدن به توافق بسیار ضعیف خواهد شد».
پایگاه اینترنتی شورای روابط خارجی آمریکا اضافه کرد: «در سه سال گذشته، آمریکا و اروپا با سماجت از هرگونه راهحل مبتنی بر مذاکره دوري جستهاند. گفتوگوهای بینتیجه بهار و تابستان امسال نشان داد که وقتی غرب هیچ چیز برای عرضه ندارد، ایران هم جلو نمیآید».
این منبع آمریکایی در پایان نتیجه گرفت: «هرگونه فرايند تحریمي برای اینکه مؤثر باشد باید حاوی گامهای منطقی و روشنی به سوی لغو تحریمها باشد».