به گزارش نما، فارس به نقل از تایمز اسرائیل نوشت: با اشاره به مواضع تهاجمی که «میت رامنی» علیه ایران داشته، نوشته است که وی رفتاری ریاکارانه داشته و در بسیاری از شرکتهایی که ناقض تحریمها بوده و یا سابقه همکاری با ایران را داشتهاند، سرمایهگذاری کرده است.
اسناد مالیاتی رامنی که ابتدای سال منتشر شد، نشان میدهد که وی بین سالهای 2009 تا 2010، بیش از 77هزار دلار در شرکت CNOOC سرمایهگذاری کرده است. دولت چین مالکیت کامل این شرکت نفتی را بر عهده دارد.
نامزد جمهوریخواهان در انتخابات آمریکا در حالی از سیاستهای اقتصادی چین انتقاد کرده و همزمان خواستار فشار بیشتر بر ایران شده که CNOOC یکی از شرکتهایی است که برای توسعه میدان گازی پارس جنوبی با ایران قرارداد امضا کرده است.
تایمز اسرائیل نوشته است که در حقیقت این قله کوه یخی از رفتارهای مداوم کاندیدایی است که از رویارویی بزرگ با ایران صحبت میکند، اما در حقیقت خود به این حرف عمل نمیکند. به نوشته تایمز اسرائیل او بارها مبانی عدم سرمایهگذاری یک آمریکایی با شرکتهای همکار با دولت ایران را نقض کرده است.
رامنی در دورهای هم که بین سالهای 2003 تا 2007 فرماندار ماساچوست بود، هیچگاه کارکنان خود را از بهرهمندی از درآمدهای ناشی از کار کردن با شرکتهایی که با ایران همکاری میکنند بیبهره نگذاشت. حتی پس از آنکه تحلیلگران امنیتی محافظهکار در سال 2004 به وی نسبت به این سرمایهگذاریها هشدار دادند.
رامنی مسئول اصلی تعیین مدیر سرمایهگذاری ایالت ماساچوست بود، با این وجود هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد او تلاشی برای فشار آوردن به ایران انجام داده باشد.
در واقع او تنها پس از ترک فرمانداری ماساچوست و زمانی که او خود را برای شرکت در مبارزات انتخاباتی آماده میکرد، متوجه شد که حمایت از اعمال فشار به ایران چه منافعی برای وی دارد. به نوشته تایمز اسرائیل در همان زمان بود که او اعلام کرد که آمریکا باید سیاستهایی گزینشی را در قبال ایران اتخاذ کند و به این کشور فشار وارد کند.
این روزنامه صهیونیستی پس از آنکه رامنی را به دلیل بیاعتنایی به تحریمهای ایران سرزنش میکند، مینویسد رامنی تلاش کرده از سرمایهگذاریهایی که به وی نسبت داده شده طفره برود و اعلام کند که از سرمایهگذاریهایی که سرمایهگذارش برای وی انجام داده اطلاع نداشته، اما سخنرانیهای خود او، اینجا برایش دردسرساز میشود. رامنی در سال 1994 زمانی که با سناتور «تد کندی» رقابت میکرد، خطاب به او گفته بود اینکه بگوئید سرمایهگذارتان برای شما سرمایهگذاری کرده، کهنه شده، چراکه این شما هستید که میتوانید به سرمایهگذار بگوئید چه کاری انجام دهد و چه کاری انجام ندهد.
سرمایهگذار رامنی بین سالهای 2008 تا 2010 حدود 1800 سهم شرکت «نوکیا» را خرید و فروش کرده، آن هم با وجود این واقعیت که «نوکیا» به همراه شرکت «زیمنس» در زمینه سیستمهای نظارت اینترنتی با ایران همکاری کردهاند.
او همچنین سرمایهگذاریهای کلانی را در شرکتهایی در اروپا و سرتاسر جهان انجام داده که این شرکتها در آن زمان یا کمی پیش از آن، با ایران همکاری داشتهاند، شرکتهایی چون «بیانپی باریپاس»، «اسکلامبرگر»، «کوماتسو»، شرکت نفت شمال چین، و «اینتنسا سن پائولو». تایمز اسرائیل نوشته است که فهرست این شرکتها بسیار بلندبالاست و مبالغ سرمایهگذاری شده در آنها نیز حیرتآور است.
اما شاید بتوان ریاکارانهترین رفتار وی را سرمایهگذاریاش در شرکت «گازپروم» دانست. این شرکت که مالکیت بخش اعظمی از آن در اختیار دولت روسیه است، در زمینه توسعه بخش گازی ایران فعالیت میکند.
رامنی که بارها روسیه را «دشمن شماره یک ژئوپلیتیک» آمریکا خوانده و به مخالفت با این کشور پرداخته، در واریز مبلغی کلان (بین 100 تا 250هزار دلار) به خزانه گازپروم تردید نمیکند.