بازتاب تهدید نفتی ایران در رسانه‌ها

وضعیت اقتصادی در اروپا و به خصوص در یونان همچنان شكننده است و درخواست‌های مكرر یونان برای تمدید مهلت این كشور در خصوص اصلاحات و بازپرداخت بدهی‌ها با مخالفت سرسختانه آلمان روبرو است. در همین حال سخنان امروز میركاظمی در خصوص استفاده از نفت به عنوان سلاح علیه تحریم‌ها بازتابی خاص در برخی رسانه‌های غربی داشته.

به گزارش نما به نقل از تابناک، امروز اخبار اقتصادی از سرتاسر جهان، به شکل خلاصه عبارتند از:

آسیا:

مقامات اقتصادی چین در حال حاضر تمایل اندکی به کاهش نسبت ذخایر قانونی بانک‌ها دارند زیرا آمارهای اقتصادی در این کشور حاکی از آن است که عرضه مداوم نقدینگی از سوی بانک‌ها و تزریق اعتبارات به صنایع احتمال تداوم رشد اقتصادی را برای این کشور تقویت می‌کند.

همچنین در گزارش‌هایی دیگر امروز اشاره شده است که اقدم به سیاست‌های محرک اقتصادی در آمریکا و ژاپن، گزینه‌های چین برای تصمیم گیری در خصوص سیاست‌های پولی را محدود کرده است و بر همین اساس اقتصاد این کشور شرایط بسیار خاصی برای جهش اقتصادی پیش روی ندارد.

در ژاپن نیز امروز در بازار نیکی، اوراق قرضه دولتی روز آرام و کم نوسانی را به لحاظ قیمتی سپری کرد زیرا اکنون سرمایه گذاران منتظر تصمیمات روز سه شنبه بانک مرکزی این کشور هستند. بازار نیکی امروز با 0.1% رشد کار خود را به پایان رساند.

اروپا

امروز وزیر دارایی آلمان، شوبل، با تقاضای سرمایه گذاران برای بازبینی و تعدیل در اوراق قرضه یونان مخالفت کرد اما گفت که یک برنامه ریزی برای باز خرید بدهی‌ها می‌تواند در دستور کار قرار گیرد.

از سویی مقامات یونان قرار است در کنفرانس وزرای دارایی اروپا که قرار است روز چهارشنبه برگزار شود، اقدامات خود را در راستای برنامه‌ها و عملکردها برای اصلاحات اقتصادی که به تأخیر افتاده است تشریح کنند. بر اساس گزارشات، وام دهندگان خارجی از این کشور خواسته‌اند تا 150 مورد اصلاحات جدید را در دستور کار خود قرار دهد.

همچنین وال‌استریت ژورنال امروز گزارش داده است که یونان نیازمند 30 میلیارد یورو است تا بتواند تا سال 2016 شکاف مالی خود را پوشش دهد. این گزارش همچنین اشاره‌ای به وضعیت کلی بحران یورو داشته که طی آن ناواتنی، از مقامات بانک مرکزی اروپا اعلام کرده است که نگران است که طرح مکانیزم ثبات اروپا به موقع اجرایی نشود.

آمریکا

گزارش ماه اکتبر بنیاد ملی اقتصاد کسب و کار ایالات متحده، در خصوص وضعیت صنایع این کشور منتشر شد و حاکی از آن است که همچنان وضعیت خرده فروشی، حاشیه‌های بهره وری صنایع و نرخ اشتغال متعادل است و همچنین برای ماه‌های آینده نیز رشد نسبتاً متعادلی را در تولید ناخالص داخلی این کشور پیش بینی کرده است.

این در حالی است که بسیاری بر این باور بودند که سیاست‌های محرک اقتصادی سوم از سوی فدرال رزرو می‌تواند به در ماه سپتامبر و اکتبر نتایج ملموسی در بر داشته باشد. این گزارش تأثیر خود را بر بازار آتی نیویورک گذاشت و از جمله منجر به رشد کمی در بهای طلا شد.

بازار انرژی

در بازار جهانی نفت، هم نفت برنت و هم نفت آمریکا، وست تگزاس، امروز شاهد کاهش قیمت بودند که بخش اعظمی از این کاهش ناشی از ادامه و شدت گیری بحران اقتصادی در اروپا و کاهش تقاضای نفت در آمریکا بوده است.

همچنین امروز گزارشات برخی رسانه‌ها اشاراتی به تأثیر ناپایداری آتش بس در سوریه بر بهای نفت داشتند. در همین حال بازتاب سخنان مسعود میرکاظمی رئیس کمیسیون انرژی درخصوص استفاده از نفت به عنوان سلاحی در برابر تحریم‌ها در برخی رسانه‌های خارجی دیده می‌شود.
امروز میرکاظمی با اشاره به اینکه ابزار انرژی که در دست ماست تهدیدی برای دشمنان است، گفته: آنها باید متوجه باشند که اگر از این ابزار بخواهند به صورت سیاسی استفاده کنند احتمال این را نیز بدهند که یک روز نفت به عنوان ابزاری سیاسی علیه آنها استفاده شود و آن وقت آنها متضرر خواهند شد نه جمهوری اسلامی ایران.

۱۳۹۱/۸/۸

اخبار مرتبط