مرده خوری اصلاح طلبانه با فوت آقای وكیل

از عجایب اصلاح طلبی كارگزارانی در ایران یكی هم این است كه یك محكوم اقتصادی می‌شود تریبون‌دار مدح و ثنای یك وكیل تازه درگذشته و همه گزاره‌اش برای بیان وصف خوبی این وكیل می‌شود همین كه او از من دفاع كرد!



از عجایب اصلاح طلبی کارگزارانی در ایران یکی هم این است که یک محکوم اقتصادی می‌شود تریبون‌دار مدح و ثنای یک وکیل تازه درگذشته و همه گزاره‌اش برای بیان وصف خوبی این وکیل می‌شود همین که او از من دفاع کرد!
شاید کمتر حقوق خوانده‌ای را بشود یافت که «بهمن کشاورز» را نشناسد. اهل رسانه هم اغلب او را می‌شناسند، به واسطه یادداشت‌های سیاسی (با نگاه حقوقی البته) در روزنامه‌های اصلاح طلب. بهمن کشاورز را می‌توان یک منتقد نجیب نامید. او با رسانه‌های معاند با جمهوری اسلامی ایران هم چندباری مصاحبه کرده بود. با این حال با درگذشت او و در حالی که او از منتقدان جدی دستگاه قضایی ایران بود، پیام تسلیت سید ابراهیم رئیسی برای خانواده بهمن کشاورز فرستاده شد. اما این سو اصلاح‌طلبان که به دلیل هم جناحی بودن و تریبون او بودن باید بیش از هر کس پی حفظ شأن و حرمت او باشند، مرگ بهمن کشاورز را بهانه کردند تا حقانیت خود را ثابت کنند. روزنامه سازندگی صفحه اول خود را به بهمن کشاورز اختصاص داد با عکس بزرگ و تیتر «وکیل ملت». اینکه چگونه او وکیل ملت نامیده می‌شود، با زیرتیتر روشن می‌شود: «بهمن کشاورز رئیس پیشین کانون وکلا و وکیل بسیاری از اصلاح طلبان درگذشت.» در واقع منظور روزنامه سازندگی از ملت، اصلاح طلبان است. مشکلی که همیشه با اصلاح طلبان وجود دارد، همین است که خود را همه می‌پندارند. بامزه‌تر آنکه یکی از دو یادداشت اصلی سازندگی در مورد این وکیل قدیمی را غلامحسین کرباسچی نوشته، نه برای آنکه صرفاً مدح کشاورز را بگوید؛ بلکه تصویری از دادگاه معروف کرباسچی ذیل تیتر یادداشت او کار شده تا مخاطب دریابد، وکیلی به آن تبحر و نیک نامی که اصلاح طلبان و کرباسچی وصف می‌کنند، نمی‌توانسته وکیل مدافع کسی باشد که مفسد اقتصادی بوده است! کرباسچی در روزنامه اعتماد همین مفهوم را صریحاً گفته که «تا از بی گناهی موکلش مطمئن نمی‌شد، وکالت نمی‌کرد.» و با همین جمله حکم بی گناهی خودش را صادر کرده است. بهمن کشاورز منتقد نجیب و وکیل کارکشته و اهل رسانه‌ای بود؛ اما اینکه تریبون دار مدح او پس از درگذشتش یک محکوم اقتصادی است، نقطه قوت او نیست و از قضا نشان می‌دهد یک حقوق‌دان کارکشته هم می‌تواند در انتخاب برخی پرونده‌هایش اشتباه کند. از این منظر کرباسچی گرچه در ظاهر مدح او را می‌گوید، اما در باطن دفاع چنین کسی، به ضرر مرحوم کشاورز تمام می‌شود و در واقع کرباسچی اعتبار بهمن کشاورز را قربانی می‌کند تا از خود دفاع کند.

۱۳۹۸/۲/۷

اخبار مرتبط