دو عنصر مهم در پوشش همگانی سلامت

حریرچی با اشاره به دو عنصر مهم و اصلی در پوشش همگانی سلامت، اظهار داشت: عنصر اول، میزان بهره مندی از خدمات نظام سلامت است كه میانگین آن در دنیا، ۶۴ درصد است و در كشور ما كمی بیشتر از میانگین جهانی یعنی حدود ۶۵ درصد است، عنصر دوم نیز، محافظت مالی است كه وضعیت كشور ما در این زمینه از متوسط دنیا پایین‌تر است.

به گزارش نما، ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پوشش همگانی سلامت در چشم انداز کلی نظام های سلامت دیده می‌شود؛ به طوری که سازمان جهانی بهداشت نیز برای آن تعریف دارد و در کشور ما نیز در برنامه وزیر بهداشت به مجلس شورای اسلامی، برنامه ششم توسعه و سیاست‌های کلی سلامت، به آن توجه شده است.

وی افزود: هر شخصی در هر جا که زندگی می‌کند، تمام خدمات سلامت را اعم از ارتقا، پیشگیری، درمان، توانبخشی و طب تسکینی (حتی خدمات قبل از مرگ) به صورت با کیفیت و بدون توجه به نژاد، جنس، سن و قومیت دریافت می‌کند و در پوشش همگانی سلامت، پنج نوع این خدمات بدون مخاطره و سختی مالی برای گیرنده خدمت در نظر گرفته می‌شود.

حریرچی با اشاره به دو عنصر مهم و اصلی در پوشش همگانی سلامت، اظهار داشت: عنصر اول، میزان بهره مندی از خدمات نظام سلامت است که میانگین آن در دنیا، ۶۴ درصد است و در کشور ما کمی بیشتر از میانگین جهانی یعنی حدود ۶۵ درصد است، عنصر دوم نیز، محافظت مالی است که وضعیت کشور ما در این زمینه از متوسط دنیا پایین‌تر است.

وی افزود: همه توجه ما به این امر معطوف است که هر حرکتی می کنیم باید توجه کنیم که آیا قشر کم درآمد و فقرا می‌توانند از آن بهره مند شوند یا نه و خدمات گفتاردرمانی نیز با توجه به وسعت و اهمیت آن، از این موضوع مستثنی نیست.

۱۳۹۸/۲/۱۴

اخبار مرتبط