پیش بینی ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار میلیارد تومان كسری در بودجه

خوانساری گفت: پیش بینی می‌شود با توجه به تحریم‌های اعمال شده بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار میلیارد تومان كسری بودجه داشته باشیم.

به گزارش نما، مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران در حاشیه چهارمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: تحریم‌های ظالمانه غربی‌ها اقتصاد کشور را با چالش‌های مختلفی روبرو کرد که با توجه به این موضوع پیش بینی می‌شود بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داشته باشیم که البته می‌توان این کسری بودجه را از طریق بانک مرکزی یا اوراق مشارکت و یا مالیات جبران کرد.

اخبار اقتصادی- وی افزود: در خرداد امسال سازمان برنامه و بودجه موظف شد تا بودجه‌ای بدون در نظر گرفتن نفت ارائه دهد که بر این اساس، ۲۶ عنوان توسط این سازمان مطرح شد که در بودجه هرساله وجود داشت و برای سال ۹۸ دردی را دوا نخواهد کرد.

رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه سه راهکار اساسی برای اصلاح بودجه وجود دارد که دولت می‌تواند آن را انجام دهد، گفت: راهکار اول درباره یارانه هاست؛ یعنی بیش از ۸۹۰ هزار میلیارد تومان یارانه آشکار و پنهان پرداخت می‌شود که سهم هر نفر در ماه یک میلیون تومان می‌شود.

خوانساری ادامه داد: در بخش سوخت نیز در سه بخش بنزین، گازوئیل و گاز ۵۸۰ هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت می‌شود که می‌توان با حذف یارانه‌ها آن‌ها را به صورت نقدی پرداخت کرد.

وی با اشاره به راهکار دوم تصریح کرد: بودجه شرکت‌های دولتی سه برابر دولت و حدود ۱۲۷۷هزار میلیارد تومان است و اگر ۱۰ درصد از بودجه شرکت‌های دولتی که حیات خلوت دولت است کم شود، می‌توان به بودجه کمک کرد.

رئیس اتاق بازرگانی تهران راهکار سوم را حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی عنوان کرد و گفت: ارز دولتی باید سریع‌تر حذف شود، هرچند دولت سعی کرد که تعداد کالا‌هایی که ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌گیرند را حذف کند، اما هنوز این ارز وجود دارد.

وی ادامه داد: ارز ۴۲۰۰ تومانی سبب افزایش قاچاق کالا شده و اثر آن بر صادرات مشخص نیست و از طرفی برای برخی رانت ایجاد می‌کند و قیمت خرید کالا‌ها را افزایش می‌دهد و باید هر چه زودتر حذف شده و به جای آن یارانه نقدی پرداخت شود.

خوانساری تصریح کرد: بر اساس آمار، تورم یکساله در بخش خوراکی‌ها تا خرداد ماه به رقم ۵۶.۶ درصد و غیرخوراکی‌ها به رقم ۳۰.۱ درصد رسیده است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به رسوب کالا در گمرکات کشور گفت: ۴ میلیون تن کالای اساسی در گمرکات به دلیل بخشنامه‌های متناقض رسوب کرده است.

۱۳۹۸/۴/۲۵

اخبار مرتبط