به گزارش نما، محمود واعظی، معاون پژوهش های سیاست خارجی مرکز تحقیقات استراتژیک در گفتگو با مهر درباره پیروزی باراک اوباما در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و تأثیر این پیروزی در آینده روابط ایران و آمریکا گفت: مهم ترین مطلبی که می توان در این باره مطرح کرد این است که به هر حال وضعیت در شرایط عادی نسبت به چند سال گذشته تغییر خاصی نخواهد کرد.
وی ادامه داد: اوباما سیاست های خود را در ارتباط با ایران هم در مناظره ها و هم در سخنرانی های انتخاباتی اعلام کرده و معتقد است که می تواند مسائل با ایران را از طریق دیپلماتیک و مذاکره و غیر خشونت آمیز حل کند.
واعظی با بیان اینکه موضع گیری اوباما برخلاف رقیب خود بود که تمایل به استفاده از ابزارهای نظامی داشت، اظهار داشت : اگر در دو کشور ایران و آمریکا اتفاق خاصی نیافتد، شرایط دو کشور در یک حالت خصمانه اما در همان اندازه که در گذشته بود، باقی می ماند.
معاون پژوهش های سیاست خارجی مرکز تحقیقات استراتژیک خاطر نشان کرد: فرق اوباما با رامنی این است که اوباما به دلیل اعتقادی که به حل و فصل مسالمت آمیز دارد، مذاکره را در اولویت قرار می دهد و اگر به هر دلیلی شرایطی فراهم شود که برخی از مسائل فی مابین ایران و آمریکا در منطقه و یا مسائل دو جانبه حل و فصل شود، در زمان اوباما بهتر می توان این مسائل را حل و فصل کرد.
وی به تفاوت دیگری که بین اوباما و رامنی وجود دارد ، اشاره کرد و افزود: اوباما توانسته در ۴ سال گذشته ائتلافی را با هم پیمانان خود در منطقه و دنیا به وجود بیاورد که این ائتلاف در شرایط ویژه و زمانی که قرار نباشد مسائل به روش مذاکره حل و فصل شود به ضرر ماست.
واعظی همچنین درباره تأثیر ادامه رئیس جمهوری اوباما در روند مذاکرات ایرات و ۱+۵ نیز گفت: به هر حال پرونده هسته ای ما یک پرونده پیچیده است و روابط ایران و آمریکا نیز بسیار پیچیده است .
به گفته وی، اگر قرار است به سوی حل و فصل مسائل برویم بودن اوباما در ریاست جمهوری بهتر است اما اگر از سوی دو طرف انعطافی وجود نداشته باشد ، حضور میت رامنی برای ما بهتر بود.
واعظی خاطرنشان کرد: اوباما این هنر را داشت که برخلاف بوش که در گذشته شکافی بین خود و دیگران ایجاد کرده بود ، این شکاف را از بین ببرد و دوستی ها را برقرار کند که این به نفع ایران نیست.