دفاع‌ازموضوع‌هسته‌ای به صورت‌لایه‌های‌پنهان

امیر اسماعیلی از برگزاری رزمایش هوایی ارتش با عنوان مدافعان آسمان ولایت و با حضور نیروهای مختلف ارتش، سپاه و بسیج خبر داد.

به گزارش نما به نقل از ایسنا، امیر اسماعیلی، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری صبح امروز (پنج‌شنبه) اظهار داشت: رزمایش مدافعان آسمان ولایت به صورت رزمایشی مشترک با محوریت قرارگاه آجا و شرکت نیروهایی از ارتش و سپاه شامل نیروهای زمینی، هوایی و دریایی ارتش و نیروهای هوایی و زمینی سپاه و بسیج مستضعفین برگزار می‌شود.

وی افزود: این رزمایش، رزمایش دوسویه است که محوریت اصلی آن دفاعی و پدافندی است. وسعت رزمایش نیز بالغ بر 850 هزار کیلومتر مربع شامل استان‌های خراسان رضوی، خراسان شمالی و جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان و بخش‌هایی از استان فارس و یزد اجرا می‌شود.

سردار اسماعیلی با بیان اینکه این رزمایش هفت روزه است، گفت: این رزمایش به صورت پرحجم در چهار روز انجام می‌شود. چند روز قبل از آغاز رزمایش برای استقرار و چند روز پس از آن نیز برای ضداستقرار تجهیزات و نیروهای انسانی است.


وی گفت: رادارهای دوربرد و تاکتیکی، سامانه‌های شنود ثابت و پرنده، سامانه‌های دیده‌بانی هوشمند و الکترونیکی از سامانه‌های استفاده شده در این رزمایش است.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء افزود: هواپیماهای بمب‌افکن، شکاری و جنگنده، هواپیماهای ترابری، سوخت‌رسان و هواپیماهای بدون سرنشین نیز از جمله تجهیزاتی است که در این رزمایش به کار گرفته خواهد شد.

سردار اسماعیلی ادامه داد: سیستم‌های جنگ الکترونیک اعم از آفندی و پدافندی، انواع سیستم‌های موشکی و سامانه‌های توپخانه‌ای با رادار و بدون رادار نیز در این رزمایش استفاده خواهند شد.

وی همچنین اظهار داشت: تفاوت این رزمایش با سایر رزمایش‌ها که به صورت تک نیرویی برگزار می‌شود در این است که در این رزمایش‌ها نیروها خود طراحی و اجرا را بر عهده دارند اما رزمایش پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت یک رزمایش دوسویه و مشترک با حجم عظیمی از نیروهای ارتش، سپاه و بسیج است که در آن طراحی و اجرا متفاوت است و در واقع بسیاری از نیروهای پدافندی از چگونگی حمله اطلاعی ندارند و باید بتوانند واکنش مناسبی از خود نشان دهند.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء نمایش بخشی از توانمندی‌های پدافند هوایی در گستره وسیع، ارتقای توان رزمی پدافند هوایی اعم از تجهیزات و نیروی انسانی، تمرین تاکتیک‌های جدید که متناسب با تهدیدات روز دنیاست و ترویج روحیه ایثار و شهادت‌طلبی را از اهداف این رزمایش عنوان کرد.

سردار اسماعیلی افزود: یکی دیگر از هدف‌های ما، ارزیابی چابکی و چالاکی سامانه‌ها به عناصر مختلف پدافند هوایی است. در این رزمایش ماموریت‌های جداگانه و مختلفی را به یگان‌های واکنش سریع ابلاغ خواهیم کرد تا چابکی و چالاکی آنها را ارزیابی کنیم. ما همچنین تاکتیک‌های نوینی را که متناسب با تهدیداتی است که مشاهده کرده‌ایم انجام خواهیم داد البته بخشی از این تاکتیک‌ها آشکار و بسیاری دیگر نیز به صورت لایه‌های پنهانی باقی خواهد ماند.

وی حضور پدافند غیرعامل در بعد استتار عناصر گوناگون پدافند هوایی شامل نیروی انسانی، تجهیزات و بخش فریب دشمن را از دیگر نکات مورد توجه در این رزمایش عنوان کرد.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء گفت: جنگ الکترونیک نیز بخش دیگری از این رزمایش را شامل می‌شود که در آن کشور حمله‌کننده (کشور نارنجی) و از سوی دیگر کشور مدافع (کشور آبی) به صورت پدافندی به اجرای عملیات خواهند پرداخت.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: با توجه به حجم رزمایش که نیمی از کشور را در بر می‌گیرد تعامل در شبکه یکپارچه پدافند هوایی از اهداف مهم ما در این رزمایش است بالغ بر هشت هزار نیروی عملیاتی شامل پشتیبانی رزمی و عمومی در کلیه نیروهای ارتش، سپاه و بسیج در این رزمایش حضور دارند البته این نفرات جدای از نفراتی است که ماموریت‌های عادی خود متناسب با رزمایش را انجام خواهند داد.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء همتاسازی و آموزش نیروهای آکادمیک را یکی دیگر از اهداف رزمایش خواند و اظهار کرد: از مقاطع مختلف درجه‌داری، کارمندی، کارشناسی و کارشناسی ارشد در بخش‌هایی از رزمایش پدافند هوایی و در تمرین‌های مختلف تاکتیکی شرکت داده خواهند شد تا آنچه را که به صورت آکادمیک آموخته‌اند عملی نیز تجربه کنند.

وی با بیان اینکه کنترل وضعیت بحران در عین بحران یکی دیگر از نکات خاص این رزمایش است، گفت: دستور ایجاد وضعیت بحرانی در نقطه‌ای خارج از منطقه رزمایش ابلاغ خواهد شد تا چگونگی برخورد نیروها با شرایط بحرانی در حین بحران آزمایش و ارزیابی شود.

اسماعیلی تست سامانه‌های بومی بهینه‌ شده اعم از سامانه‌های راداری، توپخانه‌ای، موشکی و شنود الکترونیکی، عملیات پدافندی شبانه، سوخت‌رسانی هوایی با همکاری نیروی هوایی ارتش، کنترل هواپیماهای بدون سرنشین و با سرنشین را از دیگر برنامه‌های رزمایش مدافعان آسمان ولایت عنوان کرد.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء در پایان پیام رزمایش مدافعان آسمان ولایت را پیام صلح و دوستی و تلاش برای افزایش ثبات در منطقه برای کشورهای دوست و همسایه عنوان و تاکید کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به هر تهاجمی از سوی هر کشوری پاسخی جدی خواهد بود.

اسماعیلی در ادامه این نشست در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا تمرین‌هایی در رابطه با دفاع از مراکز هسته‌یی نیز در این رزمایش انجام خواهد شد؟ گفت: موضوع هسته‌یی حیثیت ماست و دفاع از آن به صورت لایه‌های پنهانی صورت می‌گیرد. ما در رزمایش مدافعان آسمان ولایت حدود 50 تا 70 نوع تاکتیک مختلف را تمرین خواهیم کرد اما در رابطه با دفاع از مراکز هسته‌یی تمرینی نخواهیم داشت.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره نفوذ پهپاد حزب‌الله لبنان به آسمان رژیم صهیونیستی و شکستن گنبد آهنین این رژیم، گفت: در بحث دفاع تکنیک، تاکتیک و بسیاری از مسائل دیگر چون هدف و ایمان اهمیت دارد، معتقدیم چاشنی آنچه باید به عنوان ادعا ثابت شود ایمان و هدف است حال گنبدها فلزی، آهنی یا مسی باشند فرقی نمی‌کند مهم آن است که با چه هدفی و بر اساس چگونه ایمانی این دفاع صورت پذیرد.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء ادامه داد: پهپاد یک تکنولوژی پیشرفته و پیچیده است. ادعای گنبد آهنین باید مبتنی بر یک ایمان و هدف‌گذاری مشخصی باشد. اگر بتواند در مقابل نفوذ پهپادها یا هر پرنده دیگری دفاع کند نشان از قدرت آن دارد اما اگر نفوذپذیر باشد حتما ضعیف است.

اسماعیلی در پاسخ به پرسشی درباره زمان دقیق آغاز رزمایش گفت: این رزمایش هفته آینده برگزار خواهد شد اما بگذارید شروع آن غیرمترقبه باشد.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری درباره مشارکت نیروی هوایی در این رزمایش گفت: مشارکت نیروی هوایی ارتش در این رزمایش بسیار پرحجم و سنگین است اما یکی از نکات مهمی که نیروی هوایی در این رزمایش علاوه بر پشتیبانی آن را انجام می‌دهد این است که خود در بخش‌هایی از رزمایش به عنوان مهاجم نقش ایفا خواهد کرد به طور کلی نیروی هوایی ارتش بزرگ‌ترین شریک ما در این رزمایش خواهد بود.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء در پاسخ به آخرین پرسش در مورد انواع پهپادهایی که در این رزمایش استفاده خواهند شد، گفت: پهپادهای هدف شامل ملخ‌دار و جت و پهپادهای شناسایی در این رزمایش مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

۱۳۹۱/۸/۱۸

اخبار مرتبط