رفع نقاط ضعف ساختمان‌ها با بهسازی لرزه‌ای

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به تفاوت بهسازی و نوسازی ساختمان‌ها گفت: در بهسازی تلاش می‌شود تا نقاط ضعف ساختمان‌ها برطرف شود.


به گزارش نما، کرمی محمدی رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در حاشیه نشست تخصصی بهسازی لرزه‌ای نسبی ساختمان‌های متداول تهران در جمع خبرنگاران گفت: ما یک بهسازی داریم و یک نوسازی.

اخبار اجتماعی- وی گفت: همانطور که از اسم نوسازی مشخص است در این موضوع ساختمان به طور کامل تخریب شده و از نو ساخته می‌شود اما بهسازی یعنی اینکه چون امکان تخریب و ساخت مجدد فراهم نیست ساختمان مقاوم سازی می‌شود.

کرمی محمدی گفت: در موضوع بهسازی تلاش می‌شود تا نقاط ضعفش ساختمان مورد نظر شناسایی شده و سپس به رفع نواقص اقدام شود تا ساختمان ایمن شود.

وی درخصوص اهمیت بهسازی گفت: بهسازی هزینه کمتری دارد و سرعت بیشتری هم دارد.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: ما نقاط ضعف در ساختمان‌سازی در تهران و‌ کل کشور فراوان داریم و بجز بافت فرسوده در باقی ساختمان‌ها هم به دلایل مختلف ضعف زیاد داریم.

کرمی محمدی خاطرنشان کرد: البته ما نمی‌گوییم لزوما ساختمان‌ها فرو می‌ریزد اما شاید بعد از وقوع یک زلزله ۶.۵ ریشتری دیگر قابل استفاده نباشد.

وی گفت: فقط شهرداری مسؤول ساخت و ساز نیست بلکه یک بخشی از صدور مجوزها دست شهرداری است اما سازمان متولی در این امر نظام مهندسی است.

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران افزود: از سوی دیگر کیفیت مصالح و سیمان و بتن ساخته شده و استفاده شده هم دست شهرداری و نظام مهندسی نیست و مسؤول آن سازمان استاندارد است.

کرمی محمدی گفت: امروز شاهد آن هستیم که بتنی که باید به وسیله دستگاه میکسر در ستون ساختمان ریخته شود با بیل و فرغون ریخته می شود و این ساختمان در زمان وقوع زلزله تاب نخواهد داشت.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار درباره اولویت نوسازی یا بهسازی گفت: اولویت اصلی و اساسی نوسازی است و بررسی پوشیده نیست که نوسازی بهتر است اما به شرطی که بودجه لازم برای نوسازی وجود داشته باشد.

رئیس سازمان مدیریت بحران گفت: وقتی بودجه لازم برای نوسازی اختصاص پیدا نکرده است انجام بهسازی اولویت پیدا می‌کند.

کرمی محمدی افزود: البته این یک راه حل مقطعی است برای اینکه اگر در سال‌های پیش رو قرار شد زلزله ای رخ بدهد حداقل سقف بر سر مردم خراب نشود؛ البته حتما در طول سال‌های متمادی و طولانی این راه حل مناسب نیست.

وی درباره اینکه گفته شده است ۲۲ هزار پلاک ناایمن در تهران وجود دارد آیا اطلاعات آن به دست شما رسیده است، گفت : اطلاعات ساختمان‌های ناایمن و پلاک‌های ناایمن موجود است اما اعلام مشخصات این ساختمان‌ها فقط تشویش ایجاد می‌کند و به همین دلیل ما باید دنبال راه حل باشیم برای ایمن سازی آنها.

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران درخصوص نصب شتاب نگاشت در اطراف شهر تهران نیز گفت: ما ۲۲ شتاب نگاشت خریداری کردیم و این ۲۲ عدد تا پایان سال حتما نصب خواهد شد البته ۴ شتاب نگاشت هم در سمت جاده فیروزکوه نصب شده است.

کرمی محمدی خاطرنشان کرد: البته اطلاعات شتاب نگاشت به مردم داده نمی‌شود بلکه قرار است به اداره گاز هشدار دهد تا به موقع شیرهای گاز بسته شود و از وقوع انفجار جلوگیری کند.

وی افزود: در کنار این موضوع ۱۰۰ شتاب نگاشت هم در سطح شهر نصب می‌شود تا وقتی زلزله رخ داد براساس نوع خاک منطقه وقوع زلزله به ما بگوید که چقدر تلفات داریم و چقدر تخریب خواهیم داشت.

۱۳۹۸/۷/۲۹

اخبار مرتبط