به گزارش نما، سید هاشم سزاواز درباره مشکلات و راهکارهای مراقبتی ناراحتی های قلبی در فصل سرما اظهار کرد: تغییرات آب و هوایی سرما و گرما میتوانند بر سلامت افراد اثرات بدی بگذارند و حتی ممکن است موجب مرگ آنها هم شوند. در زمستان عروق بدن به دلیل این که حرارت خود را از دست ندهند منقبض میشوند و کار قلب خسته، بیشتر خواهد شد.
اخبار اجتماعی-وی در ادامه افزود: سرما با تشدید اسپاسم عروق و از طرفی با افزایش ترشح هورمونهای سمپاتیک باعث بالا رفتن ضربان و انقباض عضلههای قلب و بیشتر شدن کار آن میشود. فرد مبتلا زمانی که در معرض هوای سرد قرار می گیرد، دچار آنژین قلبی که سبب بروز حمله یا سکته قلبی است، می شود.
این متخصص قلب و عروق درباره نشانههای سکته قلبی گفت: اولین علامت سکته قلبی درد، احساس ناراحتی و درد در قفسه سینه است که به طور ناگهانی ایجاد خواهد شد. درد به وجود آمده از مشخصات آنژین قلبی بوده با این تفاوت که شدیدتر و طولانیتر است و با استراحت و نیتروگلیسرین زیرزبانی بهبود نمییابد و معمولا همراه با تنگی نفس، تهوع و تعریق خواهد بود. معمولا بیمار مضطرب، وحشتزده و بیقرار میشود. سکتههای قلبی پس از یک فعالیت بدنی سنگین یا استرس عصبی و روانی بروز میکنند.
سزاوار متذکر شد: افرادی که دچار بیماریهای قلبی هستند، به خصوص عروق کرونری آنها درگیر است، باید مراقبتهای ضروری را در فصول سرما بیشتر رعایت کنند. شرایطی که این افراد باید رعایت کنند این است که حتیالامکان در هوای خیلی سرد از منزل خارج نشوند. از فعالیت در هوای خیلی سرد پرهیز کنند. حتما از لباسهای گرم و پوششهای مناسب استفاده کنند.
این متخصص قلب و عروق گفت: در این بین مبتلایان به بیماری قلبی باید در فصل سرما حتما واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند و حتیالامکان هر سه تا پنج سال واکسن ذاتالریه یا پنوموواکس را دریافت کنند. معمولا در این فصول آلودگی بیداد میکند، پس بهتر است از تردد در مکانهای شلوغ و عفونی یا تماس با بیماران مبتلا به آنفلوانزا یا عفونتهای مسری دوری کنند و جلوی مجاری تنفسی خود را در صورت فعالیت در هوای سرد با ماسک یا شالگردن گرم بپوشانند.
وی درباره درمان این نوع عارضه در فصل سرما بیان کرد: مبتلایان به بیماری قلبی در صورت هرگونه عفونت یا تب بالا از خوددرمانی پرهیز کنند و در صورت شدت علائم به پزشک معالج مراجعه کنند. افرادی که در سنین میانسالی یا سن بالا هستند و سابقه خانوادگی بیماری قلبی دارند یا ریسک فاکتورهای قلبی مثل استعمال سیگار یا دیابت و پرفشاری خون یا چربی خون، درد قفسه سینه یا تنگی نفس و تپش قلبی دارند قبل از فعالیتهای بدنی چکاب قلبی انجام دهند و با اطمینان خاطر به فعالیت ورزشی بپردازند.
این متخصص قلب و عروق تاکید کرد: مصرف مایعات گرم و سوپهای سبک و کمچرب برای گرم نگهداشتن بدن درفصول سرما فراموش نشود. افراد مبتلا هرگز صبح زود برای ورزش یا دویدن از منزل خارج نشوند، زیرا وقتی فرد بیدار میشود، بدن در حالت استراحت نسبی بوده و در نتیجه وقتی فرد ناگهان شروع به ورزش کند، چون قلب آمادگی این فعالیت را ندارد، دچار خطرات ناگوار قلبی میشود.