مركل: اتحاد آلمان هنوز ۲۰ سال دیگر زمان می‌خواهد

آنگلا مركل صدر اعظم آلمان در سی امین سالگرد فروپاشی دیوار برلین از همگان خواست كه برای كامل شدن روند اتحاد دوباره آلمان صبر كنند و تاكید كرد كه این فرآیند همچنان به ۲۰ سال دیگر زمان نیاز دارد.


به گزارش نما، "آنگلا مرکل"، صدر اعظم آلمان به مناسبت سی امین سالگرد سقوط دیوار برلین در سخنانی تاکید کرد که اتحاد دوباره آلمان هنوز به 20 سال دیگر زمان نیاز دارد.

اخبار بین‌الملل- وی که در گفتگو با روزنامه "زوددویچه سایتونگ" سخن می گفت تصریح کرد که بر خلاف این تصور که شرق و غرب برابر شده اند ما امروز می بینیم که این رودند هنوز یک نیم قرن و شاید بیشتر زمان می برد.

وی در عین حال تاکید کرد که در سی امین سالگرد فروپاشی دیوار برلین بحث ها در این باره جدی تر شده است. وی در عین حال همگان را به صبر و بردباری فراخوانده و گفت: همچنین تلاش ها برای آزادی که همه باید در آن تعیین کننده باشند باید آموزش داده شود.

30سال از فروپاشی دیوار شهر برلین می‌گذرد. به این مناسبت به مدت یک هفته در پایتخت آلمان جشن بزرگی گرفته خواهد شد. مسئولین این جشن گفتند که برلین به صحنه کنسرت خوانندگان سرشناس جهان تبدیل خواهد شد.

فرو ریختن دیوار برلین یکی از مهم‌ترین حوادث تاریخی آلمان و جهان در عصر معاصر به شمار می‌آید. از سال 1961 تا 1989 دیوار برلین نه تنها یک شهر، بلکه جهان را به دو بخش تقسیم کرده بود.

امروزه تنها در چند نقطه از برلین بقایای دیوار قابل مشاهده است. اما آنچه شهر برلین برای سی‌امین سالگرد فروپاشی دیوار برلین در نظر گرفته زنده کردن یاد این حادثه تاریخی است. انتظار می‌رود ده‌ها هزار نفر در جشن برلین شرکت کنند.

30سال پس از فرو ریختن دیوار برلین، هم‌چنان تفاوت‌های زیادی میان ایالت‌های غربی و شرقی آلمان وجود دارد. این فاصله خود را در موارد مختلف از جمله دستمزدها و میزان رشد و پیشرفت اقتصادی آشکار می‌کند.

موسسه تحقیقاتی لایبنیتس نتایج پژوهشی را منتشر کرد که نشان می‌دهد با گذشت سه دهه از فرو ریختن دیوار برلین، ایالت‌های شرق این کشور هم‌چنان میان "شکوفایی اقتصادی" و مشکلات ساختاری دست و پا می‌زنند.

این پژوهش هم‌چنین نشان می‌دهد که تفاوت در ثروت و رشد اقتصادی تنها در محدوده مرزهای شرق و غرب آلمان نیست، بلکه میان شمال و جنوب این کشور نیز به چشم می‌خورد. مقر اصلی 464 از 500 شرکت بزرگ آلمانی در شهرهای غربی این کشور است. این یکی از دلایل عقب‌ ماندن شرق است اما اقتصاددانان می‌گویند علت را تنها به عدم حضور دفاتر مرکزی شرکت های بزرگ نمی‌‌توان خلاصه کرد.

همین مسئله میان شمال و جنوب آلمان نیز صادق است. از شهرهای ثروتمندی مانند هامبورگ و مناطقی از ایالت نوردراین وستفالن که بگذریم، دستمزدها در شمال به شکل فاحشی کم‌تر از بخش‌های جنوبی این کشور است. به عنوان مثال متوسط دستمزد در شهرهایی مانند اینگولشتادت و ارلانگن (جنوب) 144،4 درصد درآمد متوسط در سایر نقاط آلمان است.

اقتصاددانان می‌گویند شرق آلمان در یک دور شیطانی گرفتار شده است. وضع اقتصادی شرق آلمان از غرب آن بدتر است و این خود یکی از علل رشد خارجی‌ستیزی در آنهاست. احزاب راست‌گرا و عوام‌گرا خارجی‌ها را عامل مشکلات اقتصادی جلوه می‌دهند. از سوی دیگر مهاجرانی که آلمان به کار آنها نیاز دارد، سراغ شهرهایی می‌روند که شبکه‌ گسترده‌تری از آشنایان‌شان در آنجا زندگی می‌کنند. آنها نیز غالبا سعی می‌کنند سر و کارشان به شرق آلمان نیفتد. کارشناسان توصیه می‌کنند برای جذب نیرو در شهرهای شرقی باید نخست با رشد خارجی‌ستیزی در آنها مبارزه کرد.

به نوشته دویچه وله، کلاوس لدرر، سناتور امور فرهنگی برلین از حزب چپ‌های آلمان گفته است که جشنی با عنوان "مسیر انقلاب" در هفت نقطه از شهر برلین از چهارم تا دهم نوامبر 2019 برگزار خواهد شد. هفت میدان شهر برلین به عنوان نماد رویدادهای مهم و تاریخی این شهر در سال‌های 1989/1990 برگزیده شده‌اند.

۱۳۹۸/۸/۱۸

اخبار مرتبط