دلار ۴۲۰۰ تومانی منجر به ثبات قیمت كالاهای اساسی نشد

یك كارشناس اقتصادی با بیان اینكه دلار ۴۲۰۰ تومانی نتوانست قیمت‌ها را ثابت نگه دارد، گفت: حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان ما به التفاوت ارز را می‌توان به روش‌هایی مانند كوپن بین مردم توزیع كرد.


به گزارش نما، محمدرضا عبداللهی دیشب در ارتباط تلفنی با گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه اختصاص ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی نتوانست قیمت کالاهای اساسی را ثابت نگه دارد، گفت: قیمت برنج خارجی در سایت مرکز آمار از ۹۵۰۰ تا ۱۵ هزار تومان قیمت گذاری شده است.

اخبار اقتصادی- وی افزود: بر اساس اعلام مرکز آمار، قیمت مرغ حتی پس از اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد افزایش قیمت داشته است.

عبداللهی از وزارت صمت و سازمان حمایت خواست الگوی قیمت گذاری خود را اعلام کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه خروجی پژوهشگران از این دو نهاد این نیست که الگویی برای قیمت مصوب وجود داشته باشد.

این کارشناس اقتصادی افزود: پارسال، کشور بابت تصمیم اشتباه حدود ۸۰۰ میلیون دلار برای واردات گوشت گوسفند و گوساله هزینه کرده است بنابراین پاسخگوی این رانتی که توزیع شده کیست؟

عبداللهی با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی به حذف بسیاری از رانت‌های زنجیره واردات ، توزیع و مصرف منجر می‌شود‌ گفت: حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان ما به التفاوت ارز ترجیحی و غیر آن است و این مبلغ را می‌توان به روش‌های دیگر مانند کوپن کالایی بین مردم توزیع کرد.

۱۳۹۸/۹/۱۳

اخبار مرتبط