آسیب‌های شدید استفاده از هدفون

استفاده طولانی مدت از هندزفری می‌تواند عوارض و خطرات جدی داشته باشد، همچنین آسیب‌های بسیاری را به گوش می رساند.

73.jpg

به گزارش نما ،در کنار مزایای بی‌شمار هدفون‌ها که گوش دادن به موزیک و صداها را در هر مکان، لذت بخش‌تر کرده‌اند، این دستگاه‌ها می‌توانند صدمات جدی زیادی را برای بدن و البته اطرافیان ما ایجاد کنند؛ به‌ویژه که اخیراً استفاده از هدفون، در میان نوجوانان گستردگی بیشتری پیدا کرده است. اگر شما نیز از آن دسته از افرادی هستید که از هدفون به‌صورت طولانی مدت استفاده می‌کنید.



عفونت گوش معیب استفاده از هدفون 

این‌که افراد هدفون را به اشتراک بگذارند، غیرممکن نیست. استفاده روزانه از هدفون می‌تواند پیشرفت باکتری‌های مضر را افزایش دهد. اشتراک گذاری همین هدفون می‌تواند سبب انتقال میکروارگانیسم‌های شخص دیگر به گوش شما شود.


از دست دادن شنوایی

از دست دادن شنوایی یکی از مهم‌ترین عوارض جانبی استفاده بیش از حد از هدفون است. هنگامی که از این وسایل استفاده می‌کنید، صدا به‌طور مستقیم به به پرده گوش شما می‌رسد. افرادی که به‌طور مداوم از آن‌ها استفاده می‌کنند در معرض خطر از دست دادن شنوایی و همچنین عوارض شنوایی قرار دارند. اگر هر روز حداقل ۱۵ دقیقه درجه صدای این وسایل را افزایش دهید، دچار مشکلات جدی شنوایی شوید.


اثرات جانبی بر مغز اثرات

هدفون معمولاً در دراز مدت امواج الکترومغناطیسی ایجاد می‌کند که برای مغز انسان خطرناک است. همچنین از آنجا که گوش داخلی با مغز ارتباط دارد هرگونه آسیب یا عفونت در گوش می‌تواند بر مغز هم تأثیر بگذارد. موسیقی با صدای بلند همان تاثیر بیماری ام.اس را بر روی اعصاب دارد و به غلاف میلین محافظ سلول‌های عصبی که حامل سیگنال‌هایی از گوش به مغز هستند آسیب می‌رساند و باعث ایجاد ناشنوایی جزئی یا کامل می‌شود.

دردگوش

کاربران مداوم هدفون، اغلب به دلیل درد گوش غیرقابل تحمل به پزشک مراجعه می‌کنند. استفاده بیش از حد از هدفون می‌تواند باعث بی حسی یا درد شدید گوش شما شود.


ناهوشیاری

از دست دادن ارتباط با دنیای واقعی بیرون ممکن است منجر به عواقب جدی مانند حوادث شود.


ناتوانی‌های یادگیری از معایب هدفون 

این عارضه هم نتیجه کم‌شنوایی است. این عارضه در حالت مزمن در کلاس‌های درس بر عملکرد تحصیلی کودک در درک مطلب و حافظه تأثیر می‌گذارد. توصیه می‌شود از استفاده مداوم از هدفون‌های کوچک و شیک خودداری کنید. هدفون خود را به اشتراک نگذارید. در صورت داشتن اسفنج یا روکش محافظ لاستیکی آن‌ها را در هر ماه یک بار عوض کنید. از پخش موسیقی با صدای بلند خودداری کنید. از استفاده هر روز خودداری کنید و گوش خود را استراحت دهید. هنگام مسافرت از آن‌ها استفاده نکنید. هدفون با کیفیت بالا را خریداری کنید، زیرا آن‌ها بیشتر سر و صدای محیط را مسدود می‌کنند، در نتیجه به کاربر این امکان را می‌دهد تا درجه صدا را کاهش داده و موسیقی را به راحتی بشنوید.


دیگر معایب:

سردردهای خفیف تا قوی، منزوی شدن از گروه، از دست دادن اطلاعات پیرامون و… نیز از دیگران معایب استفاده افراطی از هدفون و هندزفری است.


فرهاد ناظری ، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با سرویس سلامت تهران نیوز در مورد معایب استفاده از هدفون اظهار داشت: فرد برای فراهم کردن این فضا و جدا شدن از محیط پر سر و صدای اطراف، باید صدا را تا حدی بالا ببرد که فرد چیزی غیر از صدای هدفون را نشنود و این خطرناک است، به‌ویژه در استفاده مداوم، به‌دلیل برخورد مستقیم صدا به گوش می‌تواند آزاردهنده باشد.


وی با اشاره به سطح ایمن صوت برای گوش گفت: اگر سلول‌های شنوایی زیر این سطح قرار بگیرند، طبیعتا آسیب کمتری خواهند دید.


این متخصص گوش و حلق و بینی تاکید کرد: برای کسانی که در محیط‌های پر سر و صدا کار می‌کنند، حداکثر سطح مجاز بلندی صدای محیط هشتاد دسی بل در بازه زمانی روزی هشت ساعت است.


وی افزود: هر فرد باید تخمینی از زمان کار با هدفون داشته باشد و بر اساس آن میزان صدا مناسب هدفون برای گوش را تنظیم کند، بر فرض اگر فرد از یک ساعت بیشتر کار می‌کند، شدت بلندی صدا باید کمتر از شصت درصد باشد.


عضو هیئت علمی دانشگاه تهران هدفون‌هایی را مناسب در محیط‌های پر سر و صدا دانست که روی گوش قرار می‌گیرند و سر و صدای محیط را حذف می‌کنند، افزود: این اعتقاد وجود دارد اگر شما می‌خواهید شصت دقیقه از هدفون استفاده کنید، میزان بلندی صدا هم باید شست درصد توان هدفون باشد، هرقدر که زمان استفاده طولانی‌تر باشد صدای هدفون باید پایین‌تر بیاید تا این میزان آسیب زنندگی کمتر باشد.

منبع تهران نیوز

۱۳۹۸/۱۰/۲۴

اخبار مرتبط