به گزارش نما ،حسین مدرس خیابانی قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در دیدار از مرکزملی فرش ایران ضمن تاکید براهمیت نقش فرش دستباف در اشتغال و ارآوری، افزود: فرش دستباف به جایگاه اصلی خود باز خواهد گشت.
مدرس خیابانی پیشنهاد داد: شورای حمایت از تولید و صادرات در مرکز ملی فرش با حضور تشکل ها، انجمنها و بخش خصوصی تشکیل شود و از ظرفیتهای مناطق و استانها نباید غفلت شود.
وی افزود: فرش پرچم دوم و نشان هویت ایران است و جایگاه خود را به کشورهای دیگر واگذار کرده ایم.
به گفته این مقام مسوول، صادرات فرش به همراه زعفران، خشکبار و ... که در شمار اقلام صادرات سنتی محسوب میشوند، به میزان صادرات بخش صنعت افزایش نیافته و از آن غافل شده ایم.
وی خواستار توجه به انجمنها و تشکل ها، هویت بخشی بافندگان، شناسنامه دار سازی فرش، تقویت زیرساختهای تجاری، بسته بندی و ایجاد نمایشگاه دائم در این بخش شد.
مدرس خیابانی با بیان این که لازم است فرش دستباف در اکسپو (امارات - دوبی) حضور جدی داشته باشد، افزود: ضرورت دارد تا فضایی دائمی در اختیار فرش دستباف قرار گیرد.
براساس این گزارش، فرحناز رافع رئیس مرکزملی فرش ایران نیز در این نشست پیرامون اهمیت سیاست گذاری در عرصه داخلی فرش دستباف توضیحاتی داد و گفت: توسعه هدفمندسازی پژوهش، آموزش، تبلیغات و پژوهش، هویت بخشی فرش دستباف و شناسنامه دار سازی فرش با مشخصات کد بافنده در عرصه بین المللی با استفاده از تحول دیجیتال اهمیت بسزایی دارد.
رییس مرکز ملی فرش ایران، ارتقاء کیفیت و روان سازی تولید، ایجاد و توسعه کارگاههای متمرکز و غیرمتمرکز و استفاده از فناوری روز را بسیار حائز اهمیت دانست و افزود: اصلاح ماده ۱۲۱ آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی و نگاه ویژه به ماده ۷۵ ورود موقت فرش از مطالبات مرکز ملی فرش و بخش خصوصی است و بیمه قالی بافان از مهمترین مطالبات این بخش است.
همچنین عبدالله بهرامی مدیر عامل اتحادیه سراسری تعاونیهای تولیدکنندگان فرش دستباف، بروزرسانی سند راهبردی فرش دستباف و هم گرایی تشکلهای فرش دستباف را باعث تقویت بخش خصوصی و تقویت وضعیت تولید و صادرات برشمارد.
مرتضی حاجی آقامیری به نمایندگی از اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران به همراهی این تشکل دیرپا با مرکز ملی فرش ایران و سیاستهای وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه فرش دستباف تاکید کرد.
منبع دانشجو