به گزارش نما، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا در گفتوگو با برنامه رادیویی «هیو هیویت» بار دیگر تهدیدات و اتهامزنی علیه ایران و توجیه ترور سپهبد « حاج قاسم سلیمانی » را تکرار کرد و گفت: «رئیسجمهور (دونالد ترامپ)، پاسخ تندی به اقدامات حاکمیت جمهوری اسلامی ایران داد. اشتباه نکنید، ما به وضوح گفتیم که ایالات متحده پاسخ میدهد....فکر میکنم افرادی بودند که برخی اظهارات رئیسجمهور (آمریکا) را جدی نگرفتند که گفته بود اگر شبهنظامیان، نه تنها سربازان رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یا سربازان ارتش (ایران) بلکه نیروهای نیابتی را که اقدامی علیه ایالات متحده انجام دهند.....یا در شرایط مشابه آنچه در ماه دسامبر (اوایل دی ماه) رخ داد که (در آن حادثه) جان یک آمریکایی از دست رفت، مستقیماً علیه ایران پاسخ میهیم. فکر میکنم که این مسئله را روشن کردیم و موضع همچنان همان است».
اخبار سیاسی- پامپئو در پاسخ به سؤالی در خصوص امکان حمله پیشگیرانه آمریکا به تأسیسات هستهای ایران در صورتیکه ایران در آستانه تسلیحاتی شدن قرار گیرد، گفت: «این سؤال مهمی است که ما در اینباره بسیار فکر کردهایم. اگر به اظهارات هفته گذشته رئیسجمهور نگاهی بیاندازید، اولین جمله این بود که ایران هرگز توانایی داشتن یک سلاح هستهای را نخواهد داشت، فکر میکنم پاسخی به این سوال باشد و (اظهارات ترامپ) این مسئله را روشن میکند که ما نه تنها کاملاً انتظار داریم که حاکمیت ایران متعهد به عدم داشتن تسلیحات هستهای باشد بلکه هر اقدام لازم را برای تضمین واقعی بودن، معتبر بودن و قابل تأیید بودن ادعای تعهد ایران، انجام میدهیم. رئیسجمهور به وضوح در اینباره اظهارنظر کرد. اطمینان دارم که ما به تعهدی را که آن روز وی (ترامپ) به جهانیان داد، اجرا میکنیم.
پامپئو بار دیگر با قاطعیت ترور سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را قانونی دانست و مدعی شد: «قطعاً» ترور سلیمانی قانونی بوده است.
وی در دفاع از این اقدام تروریستی آمریکا گفت: « باید بگویم، جای تأسف است که رهبران ارشد آمریکا که بسیاری از آنها نه تنها نامزد ریاستجمهوری هستند بلکه رهبران ارشد فعلی آمریکا هستند، نمیفهمند که رئیسجمهور ترامپ به محافظت از مردم آمریکا متعهد است و (نمیفهمند) که جان یک (پیمانکار) آمریکایی توسط جمهوری اسلامی گرفته شده است و پاسخی که ما دادیم (ترور سپهبد سلیمانی)، نه تنها مناسب بود بلکه خطری که متوجه شهروندان ما در سراسر جهان بود را نیز کاهش داد.
ائتلاف آمریکایی موسوم به «ضد داعش» اوایل دی ماه سال جاری میلادی، تأیید کرد که یک نیروی پیمانی آمریکا در حمله راکتی به پایگاه نظامی «K1» در استان کرکوک عراق کشته شده است.
در حالیکه گزارشهای موجود نشان میدهد که موشکها از جایی شلیک شدند که محل تردد داعش است، واشنگتن، الحشد الشعبی را مسئول حمله به پایگاه «K1» میداند.
وزیر خارجه آمریکا در حالی ترور فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را قانونی اعلام کرد که حتی خیلی از مقامهای آمریکایی آن را غیرقانونی توصیف کردهاند.
اواسط دی ماه، «کریس مورفی» سناتور آمریکایی ایالت «کنتیکت» در واکنش به اقدام واشنگتن در ترور سرلشکر حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت که کشتن سلیمانی همانند آن است که ایران وزیر دفاع آمریکا را ترور کند.
پامپئو در ارتباط با تصمیم ترامپ برای ترور سپهبد سلیمانی گفت: «این تلاش بسیار راهبردی رئیسجمهور (ترامپ) بود. این (سردار سلیمانی) یک شخصیت منحصر به فرد بود. او یک تروریست بود. وی جان صدها آمریکایی را گرفته بود. او تلاشهایی را رهبری کرده بود که به مرگ صدها نفر نه تنها در سوریه بلکه صدها نفر درون خود جمهوری اسلامی ایران منجر شده بود».
پامپئو مدعی شد که با ترور سپهبد سلیمانی جهان به مکان امنتری تبدیل شده است و گفت: «جهان امنتر است. تفاوت راهبردی زیادی با حذف وی از میدان نبرد و فضای سیاسی که تلاش داشت اشغال کند، وجود دارد. این (ترور سلیمانی) اقدامی قانونی، مهم و یک تلاش راهبردی بود که ترامپ انجام داد و من مطمئنم که جهان در نتیجه این اقدام امنتر خواهد شد».
مجری این شبکه رادیویی در سؤالی پرسید بسیار دیده میشود که ترور سپهبد سلیمانی با اقدام آمریکا در ترور «یاماموتو» فرمانده کل نیروی ناوگان دریایی امپراطوری ژاپن در جنگ جهانی دوم مقایسه میشود که پامپئو پاسخ داد: «همانطور که میدانید، شرایط کاملاً متفاوت است. اما همین بس است که گفته میشود این آدم، یک فرمانده میدان نبرد بود که فعالانه در توطئه حملاتی علیه آمریکاییها نه تنها در عراق بلکه درمنطقه نقش داشت و رئیسجمهور (ترامپ)، اقدامی را برای کاهش خطرات آن حملاتی انجام داد که (قرار بود) در کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت، رخ دهد».
مجری این برنامه در سؤال آخر با اشاره به برجام گفت: «آیا مردمی که برای از دست دادن وی (سپهبد سلیمانی) عزاداری کردند، از ماهیت این رژیم ایران بیاطلاع هستند یا اینکه نسبت به آن بیتفاوت هستند؟»
پامپئو در پاسخ به این سوآل گفت: «فکر میکنم احتمالاً تاحدودی هر دو اینها باشد اما قطعاً با ورود به توافقی (برجام) که در بهترین حالت، تنها نقصها و خطرات اندکی را پوشش میدهد که آنها (ایران) برای جهان به همراه دارند، قطعاً این مسئله مطرح است که ماهیت اساسی این رژیم و رفتاری که آنها دارند، همیشه خطرات بیشماری را (برای جهان) دارد. بنابراین حتی اگر یکی بگوید که این (برجام) پرونده هستهای را مورد بررسی قرار داده، که من قطعاً اعتقادی ندارم که چنین کاری هم کرده باشد، اما دیگر بخشهای تهدیداتی که جمهوری اسلامی برای جهان دارد نه تنها در ین توافق نادیده گرفته شده است بلکه به آن دامن هم زده میشود».
واشنگتن در اقدامی تروریستی در تاریخ سوم ژانویه (13 دی ماه)، سپهبد قاسم سلیمانی را به همراه هفت تن از یارانش در نزدیکی فرودگاه بغداد مورد هدف قرار داد و به شهادت رساند که واکنشهای منفی را در نه تنها در داخل ایران بلکه در کشورهای جهان و حتی داخل آمریکا علیه این این تصمیم ترامپ به همراه داشت.
پارلمان عراق نیز در واکنش به این اقدام تروریستی آمریکا، لایحه خروج تمامی نظامیان خارجی به ویژه نظامیان آمریکایی از عراق را به تصویب درآورد که موجب خشم دولت ترامپ شد و حتی دولت عراق را تهدید کرد که در صورت عملی کردن این اقدام باید غرامت میلیاردی به آمریکا بپردازد.
ایران نیز در اقدامی تلافیجویانه، در تاریخ 18 دی ماه، پایگاه «عین الاسد» آمریکا در عراق را هدف حملات موشکی قرار داد و آنطور که رسانههایی چون شبکه «سی ان ان» گزارش کردند، خسارات زیادی به این پایگاه آمریکایی وارد آمد.