سفیر چین در تهران: با همكاری جامعه بین‌المللی با كرونا مقابله كنیم

سفیر چین در تهران با اشاره به دیدارش با وزیر بهداشت گفت: معتقدیم كه باید با همكاری جامعه بین‌المللی با ویروس كرونا مقابله كنیم.


به گزارش نما، «چانگ هوا» سفیر جمهوری خلق چین در تهران که امروز (شنبه) با « سعید نمکی » وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتگو کرد، پس از این دیدار در صفحه توئیترش نوشت: «با جناب آقای دکتر سعید نمکی وزیر محترم بهداشت دیدار کردم، معتقدیم که باید با همکاری جامعه بین‌المللی با کرونا ویروس مقابله کنیم.»

اخبار سیاسی- گفتنی است «چانگ هوا» سفیر چین در تهران دیروز (جمعه) یازدهم بهمن ماه نیز در پی شیوع ویروس کرونا در این کشور و اقدامات صورت گرفته در برخی کشورها در خصوص محدودیت سفر به چین و تجارت با این کشور در صفحه توئیترش نوشت: «امیدوارم همگان توجه داشته باشند که: سازمان بهداشت جهانی به کشورها توصیه نمی کند محدودیت های سفر یا تجارت با چین اعمال کنند.»

سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز جمعه شب در صفحه توئیترش نوشت: «ویروس‬⁩ کرونا فاجعه ای جهانی است که همه جهان باید برای ریشه کنی آن با دولت و ملت ⁧‫چین‬⁩ همکاری کنند. یقین دارم چینی ها با مدیریت قوی، احساس مسئولیت و پشتکاری که در آنها سراغ داریم از این مرحله سخت عبور خواهند کرد.»

سازمان بهداشت جهانی شامگاه پنجشنبه دهم بهمن ماه و در پی شیوع ویروس کرونا وضعیت اضطراری جهانی اعلام کرد ولی سازمان مذکور به ممنوعیت تجارت با چین و سفر به این کشور که منشأ ویروس کشنده کروناست، توصیه نکرد.

در پی شیوع این ویروس در ووهان چین و انتشار آن در برخی شهرهای دیگر چین و مشاهده نمونه‌هایی از از ابتلای افراد به ویروس مذکور در سایر نقاط جهان، برخی کشورها به خاطر نگرانی از شیوع این ویروس، پروازهای خود به چین را متوقف کرده و کنترل‌ها در مرزها را تشدید کرده اند.فرانسه، ترکیه، انگلیس و مصر از جمله این کشورها هستند. ایران نیز روز جمعه پروازها از مبدا یا به مقصد چین را متوقف کرد.

براساس آخرین آمار، تعداد قربانیان ویروس جدید کرونا به ۲۵۹ نفر و تعداد کل مبتلایان آن در سراسر جهان به حدود ۱۲ هزار نفر رسید.

گفته می‌شود شیوع این نوع ناشناخته از ویروس کرونا، در روزهای پایانی سال ۲۰۱۹ و از طریق مواد غذایی غیرقانونی فروخته شده در یک بازار در شهر «ووهان» واقع در استان «هوبِی» آغاز شده است.

برخی مسئولان درمانی اما معتقدند این ویروس جدید، به اندازه دیگر نوع‌های خود یعنی ویروس «سندرم حاد تنفسی شدید» (سارس) که در سال‌های ۰۳-۲۰۰۲ حدود ۸۰۰ نفر را به کام مرگ کشاند یا ویروس «سندروم تنفسی خاورمیانه» (مِرس) که در سال ۲۰۱۲ بیش از ۷۰۰ نفر را قربانی کرد، کشنده و مرگبار نیست.

ویروس‌های کرونا (یا کروناویروس‌ها) دسته‌ای کلی از ویروس‌ها هستند که بیماری‌های مربوط به دستگاه تنفسی از سرماخوردگی معمولی گرفته تا برونشیت و عفونت مجاری تنفسی را منجر می‌شود.

این ویروس جدید که هنوز از سوی سازمان‌های مانند بهداشت جهانی یا سی.دی. سی نامی برای آن انتخاب نشده، از طریق تنفس و تماس هم منتقل می‌شود و همین امر کنترل آن را دشوار کرده است. این ویروس، بیماری «سندرم زجر تنفسی حاد» یا ARDS را در فرد مبتلا ایجاد می‌کند، یک بیماری خطرناک و نارسایی دستگاه تنفسی است که با گسترش سریع التهاب و عفونت در ریه‌ها شروع می‌شود. در ادامه، به دلیل پر شدن کیسه‌های هوایی شُش‌ها از مایع میان‌بافتی، اکسیژن کافی به فرد نمی‌رسد و در صورت عدم رسیدگی به‌موقع بیمار با خطر مرگ مواجه خواهد بود.

۱۳۹۸/۱۱/۱۲

اخبار مرتبط