هشدار روسیه به آمریكا: ظرف 6 ماه می‌توانیم موشك های میان‌برد تولید كنیم

یكی از سناتورهای روس تصریح كرد در صورتیكه آمریكا گام‌هایی را در جهت تولید و استقرار موشك های سطح به هوا میان‌برد و كوتاه‌برد بردارد، مسكو نیز ظرف شش ماه چنین موشك‌هایی را تولید می كند.


به گزارش نما، «ویکتور بونداروف» رئیس کمیته دفاع و امنیت شورای فدراسیون روسیه تصریح کرد در صورتیکه آمریکا گام‌هایی را در جهت توسعه، تولید و استقرار موشک‌های سطح به هوا میان‌برد و کوتاه‌برد بردارد، مسکو نیز قادر است ظرف 6 ماه چنین موشک‌هایی را تولید کند.

اخبار بین الملل- بونداروف در این خصوص گفت: «با در نظرگرفتن تجهیزات کارخانه‌های ما، پتانسیل علمی نهادهای نظامی و دفاتر و شرکت‌های طراحی ما، قادریم ظرف مدت کوتاهی، این شکاف-نبود موشک‌های سطح به هوا میان‌برد و کوتاه‌برد-را پر کنیم».

وی ادامه داد: «ما اغلب از کارخانه‌های صنعتی بازدید می‌کنیم و شاهد تجهیزات آنها هستیم. قعطاً نمی‌توانیم خیلی به سرعت یک موشک جدید تولید کنیم اما امکان آن وجود دارد که ظرف 6 الی 12 ماه، یک موشک را به مرحله آزمایش برسانیم و سپس [چنین] موشکی خواهیم داشت».

این مقام روس تصریح کرد که مسکو در حال حاضر سامانه‌های دفاع هوایی اس-۳۰۰ و اس-۴۰۰ دارد بنابراین «قادر به دفاع از خود است».

این سناتور روس معتقد است که گزینه مذاکره مجدد درباره پیمان جدید منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد INF وجود دارد و همچنین احتمال پیوستن کشورهای دیگر به این پیمان جدید را غیرمحتمل ندانست.

وی در این خصوص گفت: «من از مذاکره مجدد درباره این پیمان حمایت می‌کنم اما قطعاً، نه تحت شرایط سخت و طاقت‌فرسا. بلکه مذاکره مجدد باید بر اساس شرایط برابر باشد و باید تمامی موشک‌هایی را که کشورها ظرفیت تولید و استقرار آن را دارند، شامل شود و کنترل جهانی بیشتری بر روی آنها باشد».

در تاریخ دوم آگوست (11 مردادماه)، واشنگتن به صورت یکجانبه از پیمان INF خارج شد و در توجیه این اقدام، روسیه را به امتناع از عمل به اولتیماتوم تخریب موشک‌های جدید کروز 9M729 متهم کرد و این اقدام روسیه را نقض پیمان INF اعلام کرد.با اینحال، مسکو ضمن رد تمامی این اتهامات گفت که مالکیت این موشک‌ها کاملاً با پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میانبرد همخوانی و سازگاری دارد.

مسکو نیز در واکنش به این اقدام آمریکا از این پیمان خارج شد. INF پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد، آمریکا و روسیه را از تملک، تولید یا پرتاب آزمایشی موشک‌های زمین‌پایه میان‌برد (۱۰۰۰ - ۵۰۰۰ کیلومتر) و کوتاه‌بردتر (۱۰۰-۵۰۰ کیلومتر) منع می‌کند.

آمریکا تنها چند هفته بعد از خروج از پیمان، موشک بالستیک میان‌برد آزمایش کرد. مسکو می‌گوید این آزمایش موشکی نشان می‌دهد واشنگتن از سال‌ها پیش در حال کار بر روی این موشک‌ها بوده و با اتهام‌زنی به روسیه تلاش کرده خود را از قید و بند پیمان‌های جنگ سرد رها کند.

۱۳۹۸/۱۱/۲۸

اخبار مرتبط