به گزارش نما به نقل از ادارهکل روابط عمومی و تشریفات قوه قضاییه، آیتالله آملی لاریجانی در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی به وضعیت رسانهها درباره حملات حقوق بشری علیه قوه قضاییه اشاره کرد و با تاکید بر اینکه این حملات تازگی ندارد، افزود: متاسفانه این بار نیز به بهانه مرگ یکی از شهروندان که البته حادثهای تلخ و ناگوار است، رسانههای خارجی و حتی متاسفانه برخی رسانههای داخلی سوار بر موجی از اطلاعرسانی علیه قوه قضاییه شدهاند.
رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: قوه قضاییه از نخستین لحظه وقوع این حادثه پیگیریهای خود را آغاز کرده است و به دادستان تهران دستور دادهام تا با دقت و سرعت و با نظارت دادستان کل کشور پیگیر این پرونده باشند و البته در این رسیدگی به جنجالهای رسانهای توجهی نکنند.
وی در پاسخ به پرسش برخی رسانهها مبنی بر دلیل سکوت قوه قضاییه درباره این حادثه با تاکید بر اینکه «وظیفه دستگاه قضایی سخنپراکنی درباب پروندهها نیست و البته در قبال سخنانی که علیه نظام یا قوه مطرح شود، پاسخ لازم را خواهد داد» به دستور خود مبنی بر رسیدگی همهجانبه به این واقعه و لزوم مجازات خاطیان در صورت اثبات جرم اشاره کرد و گفت: گرچه این حادثه به صورت مستقیم ربطی به قوه قضاییه یا زندان اوین ندارد و متهم در اختیار نیروی انتظامی بوده است، با این حال قوه قضاییه به وظیفه خود تا این لحظه عمل کرده و دستورهای لازم صادر شده است و قطعا اگر اثبات شود که مرگ این شهروند در اثر اهمال یا شکنجه در زمان بازداشت بوده است، ماموران و مسئولان این حادثه مجازات خواهند شد.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: اگر اثبات شود که این فرد در اثر شکنجه فوت کرده است، تخلف و جنایت چند مامور بوده است و نباید به بهانهای برای تضعیف نیروی انتظامی یا قوه قضاییه تبدیل شود.
آملی لاریجانی افزود: تعجبآور است که رسانههای غربی که انگار بهانهای برای حمله علیه جمهوری اسلامی ایران یافتهاند، فراموش کردهاند که در زندانهای گوانتانامو و ابوغریب چنان جنایتهایی علیه زندانیان مرتکب شدند که روی تمام جنایتکاران تاریخ را سفید کرده است.
رئیس قوه قضاییه تأکید کرد: قوه قضاییه از باب وظیفه انسانی، شرعی و قانونی خود به تمام ابعاد این حادثه رسیدگی میکند و البته این رسیدگی ها به شلوغکاریهای رسانهای درباره حقوق بشر ربطی ندارد.
وی در ابتدای این جلسه با تسلیت فرارسیدن ایام عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) گفت: محرم ماه حزن شیعیان، مسلمانان و بلکه تمام انسانهای آزاده جهان است و شیعیان مفتخرند که در طول سالیان طولانی و در هر شرایطی عظمت این مصیبت را حفظ کردهاند.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه تمام ابعاد این حادثه عظیم قابل فهم و کشف برای بشر نیست، افزود: وظیفه تمام شیعیان است که در باب این حادثه بزرگ تامل بیشتری داشته باشند و ابعاد آن را کشف کنند وبه دیگران نیز انتقال دهند.
آملی لاریجانی توسل به ائمه اطهار(ع) و خاندان نبوت را توفیق بزرگی برای مسلمانان و بویژه شیعیان دانست و گفت: عاشورا در دو بعد فردی و اجتماعی در روح و جان انسانها و جوامع تاثیرگذار است و مردم ایران در دوران انقلاب اسلامی نیز با تاسی به حادثه عاشورا به پیروزی رسیدند و در دفاع مقدس نیز حماسهای بزرگ با توسل به ائمهاطهار(ع) خلق کردند.
وی یکی از بزرگترین ابعاد حادثه عاشورا را بعد توحیدی این واقعه عظیم برشمرد و اظهار کرد: در تاریخ ثبت است که امام حسین(ع) و یاران ایشان هرچقدر که به پایان روز عاشورا نزدیکتر میشدند چهره ایشان نورانیتر میشد و گویی که منتظر یک اتفاق خوشایند و دیدار بزرگ هستند و نقل شده است که حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در آخرین دعای خود در روز عاشورا و در حالی که خود و خاندان و یارانشان آماج شدیدترین حملات جسمی و روحی بودند، چگونه از عظمت الهی سخن گفتند و شاکر درگاه الهی بودند: اللَّهُمَّ أَنْتَ مُتَعَالِی الْمَکَانِ عَظِیمُ الْجَبَرُوتِ شَدِیدُ الْمِحَالِ غَنِیٌّ عَنِ الْخَلائِقِ عَرِیضُ الْکِبْرِیَاءِ قَادِرٌ عَلَى مَا تَشَاءُ قَرِیبُ الرَّحْمَةِ صَادِقُ الْوَعْدِ سَابِغُ النِّعْمَةِ حَسَنُ الْبَلاءِ قَرِیبٌ إِذَا دُعِیتَ مُحِیطٌ بِمَا خَلَقْتَ قَابِلُ التَّوْبَةِ لِمَنْ تَابَ إِلَیْکَ قَادِرٌ عَلَى مَا أَرَدْتَ وَ مُدْرِکٌ مَا طَلَبْتَ وَ شَکُورٌ إِذَا شُکِرْتَ وَ ذَکُورٌ إِذَا ذُکِرْتَ ... در این دعا توحید الهی موج می زند: چنین انسانی متوغل در توحید در کشاکش آن بلاء عظیم، کی دیده شده است؟
رئیس دستگاه قضا ابراز امیدواری کرد: به برکت ایام عزاداری حسینی تمام عزاداران و مسلمین به نورانیت الهی دست یابند.
در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی بررسی «لایحه اصلاح قانون شوراهای حل اختلاف» ادامه یافت.