درآمدهای 3 سال آینده توسط دولت خرج شده است/ دولت بعدی فقط باید چك‌های این دولت را پاس كند

عکس خبري - درآمدهاي 3 سال آينده توسط دولت خرج شده است/ دولت بعدي فقط بايد چک‌هاي اين دولت را پاس کند

سخنگوی كمیسیون تلفیق لایحه بودجه99 با بیان اینكه دولت سیزدهم فقط باید چك‌‌های این دولت را پاس كند، گفت: هیچ كسی حاضر نیست جراحی در اقتصاد ایران را انجام دهد و دولت هم به این سمت نمی‌رود.

به گزارش نما،هادی قوامی، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۹۹ در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در خصوص لایحه بودجه و چرایی اخذ حکم حکومتی از سوی رهبری اظهار کرد: موضوع بررسی لایحه بودجه در مجلس به مسئله پیچیده‌ای تبدیل شده بود زیرا در بررسی این لایحه در اولین جلسه علنی مجلس، دو سوم نمایندگان کلیات بودجه را رد کردند و مخالفت‌ها با آن در بهارستان زیاد بود.

 

حکم رهبری برای بودجه راهگشا شد؛ از بن‌بست خارج شدیم

وی با اشاره به تعطیلی مجلس به دلیل شیوع ویروس کرونا و عدم امکان تشکیل جلسات، افزود: با توجه به مخالفت‌ها بعید بود لایحه بودجه در بررسی دوباره رای بیاورد و این موضوع به یک چالش جدی تبدیل شده بود که حکم حکومتی رهبری برای بودجه راهگشا شد و از بن بست خارج شدیم.

قوامی با بیان اینکه وزارت بهداشت برای مبارزه با کرونا برگزاری جلسه علنی را ممنوع کرده و 23 نفر از نمایندگان درگیر این بیماری شده بودند، در مورد اینکه چرا مجلس دو دوزادهم را تصویب نکرد، پاسخ داد: با توجه به اینکه دولت می‌بایست در فروردین ماه 99 لایحه جدید بودجه را به مجلس می‌داد و از طرف دیگر مجلس سال آخرش است بررسی آن به عمر  مجلس فعلی نمی‌رسید و ملجس یازدهم باید آن را مصوب می‌کرد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه با تاکید بر اینکه نمی‌شد به دولت دو دوزادهم داده شود، اضافه کرد: مجلس جدید 7خرداد 99 تشکیل خواهد شد  و تا بخواهد کار خود را (تشکیل کمیسیون‌ها تخصصی و کمیسیون تلفیق و...) شروع کند، بررسی لایحه تا شهریورماه عقب می‌افتاد.

وی تصریح کرد: الان پیش‌بینی افزایش حداقل 15درصدی حقوق کارمندان در بودجه دیده شده و اگر بررسی و توصیب لایحه تا شهریور ماه زمان می‌برد یعنی حقوق‌ها در 6 ماه اول سال افزایش نمی‌یافت زیرا بر مبنای سال 98 پرداخت می‌شد.

 

انتقادات به بودجه وارد است/ 75درصد بودجه صرف پرداخت حقوق می‌شود

قوامی در مورد اینکه انتقادات از سوی نمایندگان مجلس و کارشناسان اقتصادی به لایحه بودجه زیاد است و آن را تورم‌زا می‌دانند،گفت: انتقاد وارد است اما راه چاره چیست. بعد از خروج آمریکا از برجام صادرات نفت از 2میلیون و 450 هزار بشکه به حدود 400 هزار بشکه کاهش یافته و باید منابع و جایگزین درآمد نفت چه باشد؟.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ادامه داد: باید بتوانیم هزینه‌ها را به تناسب کاهش دو میلیون بشکه، کاهش دهیم تا بودجه متعادل شود ولی هیچ دستگاه و نهادی از کاهش هزینه های خودش کوتاه نمی‌آیند و حتی دونبال افزایش بودجه هم هستند.

قوامی اظهار کرد: اگر چیزی می‌خواهیم بدست بیاوریم باید چیزی از دست بدهیم اما نه حاضریم چیزی از دست بدهیم و نه چیزی طلب نکنیم.

وی در مورد چرایی افزایش هزینه‌های جاری دولت و نقدها به آن بیان کرد: 75درصد هزینه‌های جاری دولت صرف پرداخت حقوق و دستمزد می‌شود، آیا همین افرادی و نمایندگانی که انتقاد می‌کنند حاضرند حقوق‌های خود را به یک سوم فعلی کاهش دهند و اگر حرف می‌زنند، اقدام به کاهش دریافتی خود کنند. 25درصد بودجه جاری، صرف هزینه‌ها دیگر می‌شود که در مقابل کسری ناشی بودجه اصلا عددی نیست.

 

قدرت خرید کارمندان 30 درصد کاهش یافت/ نیاز به جراحی اقتصادی داریم اما کسی حاضر نیست

این نماینده مردم در مجلس ادامه داد: انتقاد باید به جا باشد و آنهایی که منتقدند باید راهکار بدهند؛ همین الان همه از افزایش 15درصدی حقوق ناراضی هستند و حق دارند؛ می‌گویند تورم 40درصد را تحمل می‌کنیم ولی حقوق‌ها 15 درصد افزایش می‌یابد که قدرت خریدشان 25 الی 30درصد کم شده و واقعا هم درست می‌گویند ولی باید چه کار کرد.

به گفته قوامی، باید راهی برای برون رفت از مشکلات پیدا و درآمدهایی برای کسری بودجه شناسایی کنیم که امسال برای اولین بار در بودجه موضوع مالیات بر عاید سرمایه را برای خانه خالی و خودروهای لوکس در بودجه اجرایی کردیم اما درآمد ناشی از آن 4 هزار میلیارد تومان است اما کسری بودجه زیاد است و این نیز آن را جبران نمی‌کند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 99 با اشاره به انتشار اوراق قرضه، گفت: دولت در بودجه برای درآمدهای 4 سال آینده برنامه ریزی کرده تا هزینه کنیم و به حساب دو، سه سال آینده خرج می‌کند یعنی از درآمدهای  سال‌های 1400، 1401 و 1402 استفاده می‌کند  و دولت بعدی که سرکار بیاید، هیچ کاری نمی‌تواند انجام دهد و فقط باید چک‌های این دولت را پاس کند.

وی در مورد اینکه این مشکلات اقتصادی همیشه بوده و به اعتقاد کارشناسان نیاز به جراحی اقتصادی داریم، چرا انجام نمی‌شود، پاسخ داد: مشکلات امسال خیلی بیشتر شده و هر چه جلوتر برویم بدتر خواهد شد، اما هیچ کسی حاضر نیست به دلیل تبعات آن، جراحی را در اقتصاد ایران را انجام دهد و دولت هم به این سمت نمی‌رود و نمی‌خواهد آن را انجام دهد و امروز مشکل نقدینگی داریم اما اینکه چگونه 2150 هزار میلیارد تومان نقدینگی در جامعه را در اقتصاد بیاریم و این کار دولت است.


 

عصر هامون

۱۳۹۸/۱۲/۲۵

اخبار مرتبط