به گزارش نما روزنامه شرق گزارشی با تیتر «خوف و رجای دیپلماسی ۹۹» نوشته که در آن آمده: «همچنان یکی از سؤالات مهم سال ۹۹، رئیسجمهور آینده امریکا خواهد بود... میتوان امیدوار بود سیاست جو بایدن (نامزد دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری امریکا) در قبال ایران، طبق وعدهها و سوابقش، بهخصوص در همراهی با دولت باراک اوباما، با «فشار حداکثری» ترامپ، بسیار متفاوت باشد. دموکراتها حتی از بازگشت به برجام هم سخن گفتهاند، هرچند برای تحقق یا عدم تحقق این وعده باید منتظر شرایط در زمستان ۹۹ بود. بههرحال بایدن این سیاست را به این شکل ادامه نخواهد داد».
این روزنامه اصلاحطلب در ادامه نتوانسته نگرانیاش را از کوتاه بودن زمان باقیمانده از دولت روحانی پس از انتخابات ریاست جمهوری امریکا پنهان کند: «فاصله اندک بین انتخابات ریاستجمهوری امریکا و ایران و چشمانداز سیاسی ایران نیز نشان میدهد فرصت برای گفتوگوی دوباره تیم روحانی با دموکراتهای کاخ سفید امریکا اندک خواهد بود... با وجود چنین تصویری، ایران قطعاً میتواند به کاهش فشارهای همهجانبه امریکایی امیدوار باشد، اما بعید است کاخ سفید جو بایدن، کلید حل مشکلات دیپلماتیک، موانع تجارت خارجی و به طور خاص مسئله امریکا با ایران باشد.»
در موضوع برجام و مذاکره ایران با امریکا، روزنامه شرق تیتر معروفی دارد: «امضای کری تضمین است» و دیدیم که نبود! ایراد اصلی برجام هم همین نداشتن ضمانت اجرایی بود. همه ضمانت اجرایی برجام این بود که دونالد ترامپ و در کل جمهوریخواهان رأی نمیآورند و هیلاری کلینتون یعنی دموکراتها پیروز انتخابات خواهند بود و زیر امضای جان کری دموکرات نخواهند زد. نتیجه انتخابات امریکا نشان داد همه پیشبینیها نادرست بود.
روزنامه شرق هنوز هم منتظر رأی آوردن دموکراتهاست، در حالی که سنگینترین تحریمها در کنار ترور دانشمندان ایرانی، خرابکاری نرمافزاری در تأسیسات هستهای، بلوکه کردن اموال ایران، اولین نقض فاحش برجام و... همگی در دولت اوبامای دموکرات انجام شد. جان کری- وزیر خارجه دولت اوباما- پس از خروج ترامپ از برجام گفت، اگر ما هم جای ترامپ بودیم از برجام خارج میشدیم، اما دونالد ترامپ زودتر از موعد این کار را انجام داد و باید ابتدا مذاکرات موشکی و منطقهای را به نقطه مطلوب میرساند.
منبع: روزنامه جوان