كِی جلوی ریخت و پاش‌های صنعت نفت گرفته می شود

سید غلامحسین حسنتاش بیان كرد: برای تحقق شعار سال 99، باید جلوی ریخت و پاشهای زیادی كه بواسطه تصمیمات نادرست گذشته وجود دارد، گرفته شود.


به گزارش نما، سید غلامحسین حسنتاش با بیان اینکه ریخت و پاشهای زیادی بواسطه تصمیمات نادرست گذشته وجود دارد که باید جلوی آن گرفته شود، اظهار کرد: یکی از اقداماتی که باید در اولویت قرار گیرد این است که جلوی سوزاندن گاز و میعانات هرچه زودتر گرفته شود.

اخبار اقتصادی- وی افزود: مواردی را من اطلاع دارم که به دلیل سوء مدیریت و یا گروکشی‌هایی که مغایر منافع ملی است، مانع بعضی پروژه‌هایی که موجب کاهش مشعل ها و سوختن مواد ارزشمند هیدروکربنی می شود، شده اند.

این کارشناس ارشد حوزه انرژی با بیان اینکه لازم است تا برنامه‌ریزی درست و نیز نظارت و مدیریت بر امور صنعت نفت وجود داشته باشد، تصریح کرد: باید ساز و کاری ایجاد شود تا با اصلاح روندهای نادرست گذشته کارها به صورت برنامه‌ای و نظام مند پیش برود.

به گزارش ایسنا، طی سالیان گذشته به دلیل بی توجهی به این موضوع، حجم زیادی از گازهای همراه در چاه های نفت سوزانده شد،‌ به طوری که بر طبق برخی ادعاها، روزانه میلیونها متر مکعب گاز در برخی مشعل ها سوزانده می‌شد.

گازهای همراه، محصول جانبی تولید نفت هستند که همراه نفت از مخازن استخراج می شود، اما بجای انتقال به پالایشگاه ها،‌ سوزانده می شوند. این مساله حتی با انتقادهای بسیاری مواجه و از مسئولان وزارت نفت درخواست شده بود که این مشعل ها هرچه زودتر خاموش شود تا هم آلودگی زیست محیطی ایجاد نکند و هم بتوان از این گاز که سوزانده می شود استفاده بهینه کرد.
اما در نهایت، از ساخت چهار مجتمع بزرگ پالایشگاهی گاز و گاز مایع (NGL) با سرمایه گذاری حدود شش میلیارد دلار برای استفاده بهینه از گازهای همراه خبر داده شد تابا احداث مجتمع های گاز و گاز مایع و توقف سوختن گاز در مشعل های میادین نفتی، علاوه بر تأمین خوراک مجتمع های پتروشیمی ، امکان صادرات فرآورده های تولیدی فراهم شود.

۱۳۹۹/۱/۲۷

اخبار مرتبط