انتقاد از پیشكشی "آبه" به معبد "یاسوكونی"

كره جنوبی اعلام كرد: دولت كره عمیقا متاسف و ناامید است كه آبه شینزو بار دیگر پیشكشی را به معبد یاسوكونی - بنایی نمادین از غارت استعماری و جنگ تهاجمی ژاپن- فرستاده است.


به گزارش نما، کره جنوبی روز سه‌شنبه از پیشکش هدیه « آبه شینزو » نخست‌وزیر ژاپن به معبد جنگی «یاسوکونی» که نمادی از روحیه نظامی‌گری ژاپن در گذشته است، عمیقا ابزار تاسف کرد.

اخبار بین الملل-آبه یک درخت را ضمن برگزاری جشنواره دو روزه بهاره ژاپن به معبد یاسوکونی توکیو اهدا کرد.

در همین حال، «کیم این چول» سخنگوی وزارت امور خارجه کره جنوبی اعلام کرد: دولت کره عمیقا متاسف و ناامید است که آبه شینزو بار دیگر پیشکشی را به معبد یاسوکونی - بنایی نمادین از غارت استعماری و جنگ تهاجمی ژاپن- فرستاده است.

وی افزود: دولت سئول به شدت از رهبران ژاپن می‌خواهد نسبت به بهبود مناسبات کره جنوبی – ژاپن تمایل نشان دهند و این کار را با نمایش تفکر و ندامت متواضعانه از تاریخ پیشین به هنگام رویارویی درست با تاریخ، انجام دهند.

معبد یاسوکونی محل دفن جان باختگان در راه امپراطوری ژاپن است. همچنین سربازان و پرستاران ژاپنی که در جنگ جهانی دوم کشته شدند یا در پایان جنگ دست به خودکشی زدند، در این مکان مدفون هستند. با این حال آنچه محل مناقشه است، دفن ۱۴ نفر از مقام‌های ژاپنی بعد از جنگ جهانی دوم و تسلیم این کشور است که به عنوان جنایتکار جنگی محاکمه و اعدام شدند. گفته می‌شود عموی آبه هم جزو همین دسته آخر است که در این معبد مدفون است.

بازدید مقام‌های ژاپن از این معبد، منشاء اصلی تنش در منطقه بوده است، زیرا همسایگان آسیایی این اقدام را تکریم گذشته نظامی‌گرای ژاپن تلقی می کنند.

آبه از آخرین زمان بازدید از این معبد در سال ۲۰۱۳ تاکنون از این مکان دیدن نکرده است.

بازدید آبه در آن سال خشم کشورهای همسایه از جمله کره جنوبی و چین را که از تجاوز ژاپن در سده ۲۰ به ستوه آمده بودند، برانگیخت. نخست وزیر ژاپن درعوض به ارسال هدایایی به این معبد بسنده کرده است.

پیشکش آبه به این معبد در حالی اهدا شد که در ژاپن به دلیل شیوع ویروس کرونا وضعیت اضطراری اعلام شده است.

آبه هفته گذشته وضعیت اضطراری اعمال شده در مناطق شهری را به سراسر کشور گسترش داد.

از سویی، گروهی از قانونگذاران راستگرای احزاب حاکم و مخالف ژاپن برخلاف دفعات قبل، این بار تصمیم گرفتند در جریان جشنواره بهاره از معبد یاسوکونی دیدن نکنند. این برای اولین بار از زمان تاسیس این گروه در سال ۱۹۸۱ است که چنین تصمیمی اتخاذ شده است.

۱۳۹۹/۲/۲

اخبار مرتبط