به گزارش نما «من در جایی نگهداری میشوم که همواره در مورد ناامنی آن هشدار دادهام؛ اینجا تمیز نیست و برای شرایط اضطراری فعلی نیز گنجایش ندارد.» این سخنان سیروس عسگری، دانشمند ایرانی محبوس در امریکا و تماس اخیر او است که با سرفههای بسیار همراه بوده است و انجمن ایرانی گزارشگران صلح منتشر کرده است.
سیروس عسگری، استاد دانشگاه و دانشمند ایرانی در حوزه مواد و متالورژی و استاد دانشگاه صنعتی شریف است که در سال ۲۰۱۶ با اتهام دروغین افبیآی و به بهانه نقض تحریمهای امریکا در بدو ورود به کشوری که تحصیلات دوره دکترای خود را در آنجا گذرانده بود، بازداشت شد؛ اتهامیکه سال گذشته در دادگاههای امریکا از آن تبرئه شد، اما دوباره به بهانه واهی حضور غیرقانونی، بازداشت و در زندانی با کمترین امکانات بهداشتی قرار داده شد.
سازمان ملل و رسانههای فارسی زبان خارج از کشور، همه نگران وضعیت زندانیان در ایران بودند. کافی است جستوجویی در اخبار بکنیم و تیترها در این زمینه را ببینیم. در حالی که ایران به دلیل همزمانی سال نو و کرونا، عفو گستردهای را برای زندانیان سیاسی و غیرسیاسی اعمال کرد و در این مسیر حتی سرانجام کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل هم مجبور شد به عملکرد خوب ایران اذعان کند. ۲۷ فروردین سال جاری روزنامه شرق در یادداشتی نوشت: «میشل باچلت، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیهای ایران را به عنوان کشوری نمونه در زمینه کاهش جمعیت زندانها برای مقابله با شیوع کرونا و تضمین حق سلامتی زندانیان معرفی کرد. این داوری به این معناست که قوه قضائیه با تصمیمهای بهنگام توانست کنترل کرونا در زندان را به دست بگیرد و سزاوار تقدیر است.».
اما در آنسوی کره زمین در امریکایی که بیش از همه مدعی حقوق بشر و مقر سازمان ملل در آن است، خبرهای رسیده حکایت از آن دارد که به سیروس عسگری و بسیاری از زندانیان دیگر حتی اجازه تهیه ماسک هم داده نشده است. عسگری پیش از این مشکلات ریوی داشت و روز چهارشنبه وکیل او اعلام کرد که به کرونا مبتلا شده است. با وجود این، قاضی همچنان از صدور حکم آزادی او خودداری کرده است. کیهان روز شنبه نوشت: «اقدامات ضد حقوق بشری امریکاییها علیه دانشمند ایرانی در حالی است که در طول سه سال گذشته، وزارت خارجه کشورمان هیچ اقدام جدی و فعالی را- حداقل برای ضریب دادن رسانهای و تمهید فشار افکار عمومی- صورت نداده و در قبال این موضوع، یا سکوت و انفعال پیشه کرده و یا نهایتاً به یک پیام توئیتری جناب وزیر خارجه بسنده کرده است! اکنون آنچه از دستگاه دیپلماسی انتظار میرود، پیگیری فعالانه برای آزادی و درمان این دانشمند ایرانی است.»
منبع: روزنامه جوان