به گزارش نما به نقل از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در جلسه امضای تفاهمنامه همکاری که با حضور محمد شکرچیزاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و محمد مهدی کربلایی مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) و تنی چند از مدیران دو مجموعه برگزار شد، تفاهمنامه ۷ مادهای با هدف توسعه همکاریهای مشترک در زمینه خدمات پژوهشی و فناوری، ایجاد بستر توسعه همکاریهای فیمابین در زمینههای علمی پژوهشی، صنعتی و فناوریهای نوین در حوزه عمرانی با استفاده از ظرفیتهای طرفین، بر وفق مقررات و آئیننامههای مرتبط به امضای طرفین رسید.
فراهم نمودن فضای همکاری متقابل و سرمایهگذاری مشترک در جهت راهاندازی و توسعه پروژههای تحقیقاتی و مطالعات بینالمللی در حوزه برنامهریزی شهری و توسعه عمرانی و زیر ساخت، مساعدت در انجام طرحهای تحقیقاتی شرکت با بهرهمندی از ظرفیت علمی مرکز در قالب قراردادهای مشخص، بهرهمندی طرفین از امکانات یکدیگر در زمینههای علمی، پژوهشی، علمی و تحقیقاتی و آزمایشگاهی در قالب قراردادهای مستقل و اجرای طرحهای تحقیقاتی، آموزشی و پژوهشی کاربردی و همکاری مشترک در زمینههای عمرانی و توسعه زیرساخت، دیگر اهداف در نظر گرفته شده در این تفاهمنامه است.
همکاری در جهت تشکیل واحد طراحی در زمینه پروژههای توسعه فرودگاهی، انجام پروژههای مدیریتی در راستای مدیریت منابع، انجام مهندسی ارزش برای ارتقای کیفیت پروژههای جاری شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره)، همکاری درجهت برگزاری مشترک دورههای آموزشی رسمی و کوتاهمدت و صدور گواهینامه مشترک در چارچوب قوانین و مقررات، همکاری در زمینه نظارت بر پروژههای عمرانی و مهندسی مانند اجرای اپرون، تاکسیوی، رانوی، سازههای ترمینالها و سالنهای جانبی در صورت درخواست کارفرما، همکاری درجهت تعریف و اجرای پروژههای پژوهشی به صورت مشترک، همکاری درجهت استقرار و تشکیل واحد معماری و شهرسازی، همکاری درجهت استقرار و تشکیل نظام مهندسی و پلیس ساختمان، پایش، بازبینی و برنامهریزی طرح جامع به منظور بررسی صحت تطبیق و درج شرایط بازنگری و کنترل طرح، استفاده از ظرفیت خدمات مشاورهای مرکز در زمینههای جدید اجرایی، فنی و علمی، همکاری در جهت انتقال تجارب علمی و آموزشی بهویژه در ارتباط با خدمات علمی و کاربردی و همکاری در برنامهریزی توسعه شهری با تأکید بر راهبرد توسعه شهر فرودگاهی، محورهایی است که امضاءکنندگان این تفاهمنامه در چهارچوب آنها عمل خواهند کردند.
مدیرعامل فرودگاه امام: شهر فرودگاهی امام متناسب با شأن کشور نیست
محمدمهدی کربلایی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در جلسه امضای تفاهم نامه مشترک همکاری با تقدیر از برگزاری جلسه مشترک میان دو مجموعه و فرصت مغتنم پیش آمده برای آگاهی از امکانات و پتانسیلهای موجود در مرکز تحقیقات گفت: تحقیقات ضامن آینده همه سازمانها و فعالیتها است. به عبارت دیگر اگر ما در فعالیتهایمان نقش تحقیقات را به درستی در نظر نگیریم، کارها با کیفیت پایینتر و آینده مبهم انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: اینکه در کشورهای توسعه یافته عمر فعالیتها و کارها طولانی است به این دلیل است که کار تحقیقاتی از ابتدای هر پروژه انجام میگیرد. کار اگر عمیق و با مطالعه انجام شود کیفیت بهتر و عمر طولانیتری خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) ادامه داد: متأسفانه ما در کشورمان با این مشکل مواجه هستیم و کیفیت پایین، هزینهها را بسیار بالا برده است. به عنوان نمونه در شهر فرودگاهی هزینههای بسیاری شده است ولی همچنان و با وجود گذشت ۴۰ سال از انقلاب، هنوز این پروژه در جایگاه واقعی خود و متناسب با شأن کشور نیست و دلیل آن هم این است که در ابتدای شروع این پروژه، کار تحقیقاتی را به آن صورت که لازم بود انجام نداده ایم.
کربلایی در خصوص معضلاتی که شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) با آنها مواجه است گفت: بحث تعمیر و نگهداری موضوع بسیار مهمی برای ماست. ما در شهر فرودگاهی ساختمان، برج، ترمینال و… را داریم اما برنامه ریزی برای نگهداری و تعمیرات نداریم. در حال حاضر چون نگهداری درستی نداشته ایم به بحث تعمیرات رسیده ایم که بسیار هزینه بر است. ما در شهر فرودگاهی به دنبال آن هستیم که ریشهای تر و اصولیتر این موضوعات را پیگیری کنیم.
وی ادامه داد: مرکز تحقیقات میتواند یک همکار خیلی خوب و بازی تحقیقاتی برای شهر فرودگاهی باشد و با امضای تفاهم نامه مشترک همکاری نیز به خوبی وظایف دو طرف تعریف میگردد. به این صورت که ما میدانیم جایی به نام مرکز تحقیقات وجود دارد که ما میتوانیم برای موضوعات مغفول خود به آنجا مراجعه کنیم. از مرکز تحقیقات نیز میخواهیم که در بسیاری موارد جلوتر از ما حرکت نماید. ما نیاز داریم تا یک متولی جلوتر از ما برای حفظ و نگهداری و تعمیرات تجهیزات فرودگاهی فکر کند تا ما با کمک آنها بتوانیم بر معضلات فائق شویم. قطعاً مرکز تحقیقات میتواند این مشکل را تا حد زیادی برای ما حل کند.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در بخش دیگری گفت: مرکز تحقیقات خیلی عمیق و علمی و همتراز با دنیا پیش میرود که باید در کنار تمامی این پتانسیلها، به بحث عملیاتی کردن تحقیقات نیز بیشتر از قبل بپردازد. ما در شهر فرودگاهی آمادگی داریم از دانش و مجموعه تحقیقات مرکز در جهت بالا بردن کیفیت اقداماتمان استفاده کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات: مشاور فنی فرودگاه امام میشویم
محمد شکرچی زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نیز در بخش دیگری از جلسه امضای تفاهم نامه مشترک با اشاره به تجاری مثبت پیشین در خصوص همکاری با شهر فرودگاهی ابراز امیدواری کرد که این دیدار بتواند در توسعه همکاریهای بیشتر و مؤثرتر مفید واقع شود.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: خوشبختانه ظرفیتهای مناسبی در مرکز تحقیقات وجود دارد و سعی ما در مرکز بر این بوده تا در جهت ارتقای این ظرفیتها و بهره مندی مناسب از آنها قدم برداریم.
وی ادامه داد: زمینههای متعددی برای همکاریهای فی مابین وجود دارد و تصور بنده این است که که با نگاه خاصی که در مجموعه مدیریتی شهر فرودگاهی وجود دارد بتوانیم کارهایمان را به خوبی پیش ببریم.
شکرچی زاده خطاب به مدیرعامل شهر فرودگاهی گفت: ما میخواهیم که شما مرکز را به عنوان مشاور فنی امین همراه خودتان بدانید. مرکز تحقیقات امکانات آزمایشگاهی و فنی خوبی دارد و امیدواریم در کنار هم اقدامات خوبی را در جهت کیفیت خدمات رسانی شهر فرودگاهی به انجام برسانیم.
خاطرنشان میشود، پیش از جلسه امضای تفاهمنامه، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) و هیأت همراه از آزمایشگاههای بتن، سازه، آتش، قیر، بخش شبکه شتاب نگاری کشور و همچنین سالن پاکدامن بازدید به عمل آوردند.
مهر