كاركرد "سند راهنمای نماهای ساختمانی" چیست؟/ عدم توانایی "لیسانسه های معماری" برای حضور در بازار كار

عکس خبري -کارکرد "سند راهنماي نماهاي ساختماني" چيست؟/ عدم توانايي "ليسانسه هاي معماري" براي حضور در بازار کار

مدیركل معماری و ساختمان شهرداری تهران گفت: اكثر طراحی‌ ساختمان‌های كوچك مقیاس توسط جمعی صورت می‌گیرد كه تخصص لازم را ندارند و یكی از دلایل آن این است كه نظام آموزشی كشورمان اصلا برای اجرا در فارغ التحصیلان آمادگی ایجاد نمی‌كند.

به گزارش نما ،درباره سند راهنمای بررسی نماهای ساختمانی اظهار کرد: این سند از جنس راهنماست و به نوعی سند وفاق و همفکری بین طراح و مجموعه بررسی کننده است تا بدانند هنگام طراحی به چه نکاتی توجه شود.

وی ادامه داد: 80 درصد ساخت و سازهای شهر تهران، کوچک مقیاس است و در زمین‌هایی بالغ بر 200، 300 یا 400 متری صورت می‌گیرد اما در ساختمان‌های بزرگ مقیاس سازوکار طراحی، اجرا و نظارت کاملا استاندارد انجام می‌شود.

مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران تصریح کرد: متاسفانه در ساختمان‌های کوچک مقیاس، دقتی که در ساختمان‌های بزرگ مقیاس وجود دارد، لحاظ نمی‌شود و اکثر طراحی‌ها به وسیله افرادی صورت می‌گیرد که تخصص لازم را ندارند و یکی از دلایل آن این است که نظام آموزشی کشورمان اصلا برای اجرا در فارغ التحصیلان آمادگی ایجاد نمی‌کند.

صالحی ادامه داد: این را به ضرس قاطع می‌گویم که فارغ‌التحصیلان ما با مدرک لیسانس آمادگی حضور در بازار کار را ندارند بنابراین مجبوریم با توجه به ورودشان به فضای کار حرفه‌ای، اسنادی تهیه کنیم تا بر اساس آن به حداقل‌های لازم توجه کنند، به عنوان مثال در این سند راهنما اعلام می‌شود که طراح باید به زمینه کار توجه کند زیرا نکته مهم برای ما در زمینه کار، نظم در شهر است و ما به دنبال لوکس ساختن یا ایجاد زیبایی خاص نیستیم بلکه می‌خواهیم در شهر نظم و انتظامی به وجود بیاوریم بنابراین باید به رنگ و نحوه به کارگیری خط و خطوط در طراحی‌ها توجه شود.

وی خاطرنشان کرد: در واقع با این سند، لامپ‌هایی در ذهن طراح روشن می‌کنیم تا به هدفی که مدنظرمان است نزدیکتر شویم که طبیعتا بدین ترتیب طراحان در کمیته‌های نما کمتر اذیت می‌شوند البته این امر به صورت 100 درصد موجب همسویی همه اعضای موثر در موضوع نما اعم از طراح، بررسی کننده و مجموعه شهرداری نخواهد شد اما یک گام رو به جلو است و نیاز به اسناد تکمیلی دارد که آنها نیز در دست تهیه هستند.

مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران گفت: برخی بر این باورند که اگر یک طراح، ساختمانی در منطقه 8 طراحی کرد مانعی برای اجرای همان طراحی در منطقه دیگری مانند منطقه 2 نداشته باشد این درحالی است که محلات و مناطق ما دارای هویت متفاوتی هستند و هیچ گاه نباید ساختمان‌ها در همه مناطق یک‌دست طراحی شوند؛ منطقه 8 متعلق به دهه 40 و منطقه 2 متعلق به دهه 60 است و هرکدام تاریخ خاص خود را دارند.

صالحی تصریح کرد: اما این سند، وفاقی بین اعضای کمیته‌های نما و طراحان است که بدانند به چه چیزهایی توجه بیشتری داشته باشند و انتظارمان این است که با به کارگیری آن میزان رفت و برگشت‌ها به کمیته نما کاهش یابد.

وی اظهار کرد: سند دیگری که طی چند ماه آینده ارائه خواهد شد بخشی از الزامات مقررات ساختمان است و یکی از الزامات قانونی که در این عرصه وجود دارد را تدوین کرده است؛ آن الزامات از جنس بایدها و نبایدهاست و از جنس راهنما نیست.

مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران ادامه داد: گام سوم تهیه اسناد طراحی شهری برای معابر ویژه است با طی کردن این سه گام می‌توانیم در این عرصه همه اسناد هدایت و توسعه مان را کامل کنیم؛ گام نخست ابلاغ و در پرتال‌های شهرداری نیز نصب شده و طراحی که می‌خواهد کار خود را آغاز کند باید این سند را مطالعه کند، اگر طرح ارائه شده به موارد مورد اشاره در سند راهنما پرداخته باشد آن را تایید ‌می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: گام دوم در حال تدوین است و باید در کمیسیون ماده 5 به تصویب برسد؛ پیش بینی می‌کنیم پیش از نیمه دوم سال آن را نهایی کنیم اما گام سوم به زمان بیشتری نیاز دارد.
تسنیم

۱۳۹۹/۳/۶

اخبار مرتبط